Senioren en GSM: een maatje meer

GSM nieuws voor senioren

GSM seniorenAls je sommige ouderen ziet sukkelen met hun GSM dan denk je: hoe komen ze aan zo’n klungeltelefoon? Een doortrapte GSM-verkoper? Gratis gekregen als nieuwe klant? Kadootje van de kinderen? Afdankertje van de buurman? Kortom: als je volgende keer op zoek bent naar een nuttig geschenk waar oma of opa écht iets aan hebben, gebruik dan je gezonde verstand en geef hen een seniorentelefoon!
 

Speciale GSM voor senioren onzin?

Verre van! Denk maar aan:

 1. Staar of andere oogproblemen (bijziendheid, leesbril) kunnen beginnen vanaf 50 jaar.
 2. Oma en opa liggen echt niet wakker van touch screen, een ultramoderne camera, pixels, een hip kleurtje, MMS, agenda en email!

Zij willen maar één ding met hun GSM: BELLEN! In de toekomst zullen ze er ook meer en meer gaan SMS’en maar voorlopig doen ze dat nog bij voorkeur op hun computer thuis. Met name de 60 plussers van vandaag voelen zich niet geroepen om met die kleine toetsjes aan de slag te zijn.

Bellen dus… meer hoeft hun GSM niet te kunnen!

Dan moet je bij Emporia zijn! Gelukkig bestaat deze Oostenrijkse firma ‘Emporia Telecom’ op deze wereld. Zij hebben zich toegespitst op eenvoudige maar daarom niet minderwaardige gsm-toestellen. Na vele testen en ontwerpen hebben ze alle overbodige franjes overboord gegooid en gezorgd voor:

 • grote knoppen,
 • bediening aan de buitenkant,
 • makkelijk instelbaar geluidsvolume,
 • flexibele vergrendeling van toetsen,
 • aanpassen van de schermkleur voor slechtzienden,
 • een speciaal lettertype met aanpasbaar contrast,
 • een prima luidspreker die te combineren is met een hoorapparaat,
 • handenvrij gebruik en
 • nog nooit was SMS-en zo makkelijk.

Extra’s voor noodgevallen:

1) sommige modellen zijn aan de zijkant voorzien van rechtstreekse sneltoetsen voor een snelle bediening (indien nodig);

2) een alarmknop. Deze knop belt automatisch 5 voorgeprogrammeerde nummers en dit zo lang totdat er iemand opneemt!

Leuk filmpje!

Types en prijzen

1. Emporia LIFE plus 123: €149

Kenmerken: uitschuifbaar display, met alarmknop, speciale luidsprekers voor aansluiting met een hoorapparaat. Afmetingen: 11,2 cm x 2 cm x 6 cm. Gewicht: 140 gram. Kleur: zwart of zilver. Uitleg in het Nederlands. Stand-by tijd (max.) 250 uur. Spreektijd (max.) 3 uur

2. Emporia TALK: € 99 (bij Belgacom), € 85 bij Nebo.

Het telefoonboek biedt ruimte voor wel 100 namen en nummers. Voor de 5 meest gebelde personen kunt u de nummers opslaan onder een sneltoets. Duidelijk voelbare trilstand. Stand by: 200 uur of tot 2 uur non-stop bellen. Met woordenboek. Afmetingen: 12 cm x 5 cm x 1,5 cm. Gewicht 110 gram. Kleur: zilver of zwart. Handsfree functie, wekker, trilalarm. Kleurendisplay en SMS functie.

3. Emporia TALK premium: € 130

Kenmerken van zowel 2 als 3: grote knoppen aan voor- en zijkant, handig LED-lampje, kleur van het scherm aanpaspaar. Het premium toestel heeft een uitschuifbaar toetsenbord. Voor de SMS-functie kun je een snelkoppeling programmeren van de belangrijkste contactpersonen. Ook nog een schuifschakelaar (menu/SMS) krijg je makkelijk toegang of de SMS functie of het menu (met telefoonboek of emailadresboek). Met een wek(ker)functie: makkelijk te bedienen. Ook een praktische no nonsense agenda: staan de verjaardagen erin dan wordt de eigenaar automatisch gevraagd of er gebeld moet worden naar het feestvarken op die feestelijke dag!

Opgelet!: op de website van Emporia zelf staat: ‘Niet meer leverbaar’. Ik neem aan dat dit NIET tijdelijk is en dat u dit type als ‘niet meer verkrijgbaar’ moet beschouwen!

4. Emporia TIME: € 120.

Kenmerken: stevige aluminium behuizing, wek(ker)functie, geen menu. Alle functies worden bediend met de knoppen aan de zijkant.

5. Emporia TIME V 30: € 84 (Nederlandse prijs)

Openklapbare GSM. 13 cm x 6 cm x 1,5 cm. Gewicht: 110 gram. Stand by: 250 uur .Max. spreektijd: 3 uur. Handsfree functie. Kleur: zilver SMS en rekenmachine

6. Emporia ELEGANCE: € 127.

Met OLED kleurendisplay! 11 cm x 5 cm x 1,5 cm. Gewicht: 90 gram. Stand by: 250 uur. Max. spreektijd: 3 uur Handsfree functie. Kleur: zwart of zilver. SMS

7. Emporia LIFE plus V 170: € 125

Schuiftelefoon! Afmetingen: 18 cm x 6 cm x 2 cm. Max. spreektijd: 3 uur. Gewicht: 140 gram. Met wekker. Stand by: 250 uur. Kleur: antraciet. Geen kleurendisplay!

8. Emoporia SOLID: € 199

Nieuw vanaf april 2010 ! Een mobiele telefoon die niet stuk gaat als hij op de grond valt en die ook waterbestendig en vuilafstotend is. Met noodknop en compatibel met hoorapparaten. Met OLED kleuren display!

 

UPDATE december 2010

Vanaf februari 2011 komt de Grandfone op de markt. Speciaal voor senioren en met name slechthorenden: grote toetsen maar dan ècht wel heel grote, en grote cijfers. Dit alles op een handig 2 inch kleurenscherm. En natuurlijk een noodtoets achteraan waarmee meteen 5 voorgeprogrammeerde telefoonnummers kunnen worden gebeld. Volumeregeling tot zelf 'te' luid als je dat wilt. En compatibel met hoorapparaten. Wordt in België verdeeld door Audility.

Waar verkrijgbaar in België? Prijzen vergelijken kan hier!

Vandenborre winkelketen,

The Phone House,

Thuiszorgwinkels van CM.

Waar verkrijgbaar in Nederland?

Nebo.nl (verzending naar België: + € 10,50)

KPN

Extremediscount.nl

Mytrendyphone.nl

Typhone.nl

Bellen.com

Links

Prijzen van deze Emporia’s vergelijken? Beslist Nederland en Beslist België

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden