Kerst vieren in Barcelona 2010

Kerst vieren in Barcelona 2010

Op 7 november 2010 werd in Barcelona, de Catalaanse hoofdstad, de beroemde Sagrada Familia ingewijd door Paus Benedictus XVI.

Velen zullen dit jaar tijden kerst een bezoek brengen aan de kerstmis in deze kerk.

Deze beroemde kerk wordt algemeen beschouwd als het meest prestigieuze religieuze bouwwerk van deze eeuw. Na de inwijding door de Paus werd er een nieuwe naam gekoppeld aan deze Kathedraal, namelijk “La Catedral del Siglo XXI”.

Wist u dat:

  • Als sinds jaren is de Sagrada Familie de top attractie onder toeristen in Barcelona.
  • Het is al meer dan 100 jaar geleden dat de bouw van deze Kathedraal is begon.
  • Er wordt geschat dat de Kathedraal niet voor 2026 kan worden voltooid.

Barcelona is de culturele hoofdstad van de Middellandse Zee en heeft naast de Sagrada Familia veel meer te bieden. In dit artikel zal ik u enkele interessante bezienswaardigheden in Barcelona adviseren.

Het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst

Een kijkje in de MNAC is de moeite waard als u op bezoek bent in Barcelona. Het Nationaal Museum van Catalaanse Kunst (MNAC) bevindt zich in het Nationaal Paleis boven op de heuvel van Montjuïc. U vindt hier ook overblijfselen van de Wereldtentoonstelling van 1929. Het museum toont u zeer belangrijke kunststukken uit de Romaanse kunst. Ook ziet u de verscheidene houtsnijwerken, stukken van goud, email en stenen beelden. De meeste kunststukken zijn afkomstig van de Romaanse kunst in Catalonië. Ook aan de Gotische tijd wordt aandacht besteed. Er worden uit deze oude tijd kunstwerken getoond die u verschillende technieken in de kunst laten zien. Het gedeelte gewijdt aan de Renaissance en Barok toont u onder andere 2 tafels van Bartolome Bermejo, een martelaarschap van Ribera, een Inmaculada de Zurbarán en de beroemde San Velázquez, Pablo, een van de schilderijen van de artiest die gelukking bewaard is gebleven, buiten het Museo del Prado. Vanaf 2005 zijn in het museum ook kunststukken van de Catalaanse schilders uit de Carmen Thyssen-Bornemisza Collectie opgenomen. Hiertoe behoren werken van onder meer Fortuny, Graner, Casas, Hermen en Tápies. Recentelijk, heeft de MNAC diverse werken van Pablo Picasso toegevoegd aan de collectie, onder meer “Vrouw met hoed en bont kraag”, ontvangen als datie in de betaling van belastingen. Het museum is geopend van 10:00 tot 19:00 vam dinsdag tot en met zaterdag. Op zondag is het museum open van 10:00 uur tot 14.30 uur. 's Maandags is het museum niet geopend voor bezoekers. Als u op het juiste moment in Montjuïc bent, dan heeft u wellicht een meevaller, want de entree tot het museum is elke 1e zondag van de maand gratis. De entreeprijs is € 8,50 per persoon. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het museum: www.mnac.cat.

De dierentuin van Barcelona

De dierentuin van Barcelona (Barcelona Zoo) bevindt zich in het Ciudadela park. De dierentuin is prachtig park van meer dan een eeuw oud en bevat een verzameling van dieren uit meer dan 400 verschillende soorten wereldwijd, met over de 7500 exemplaren. Van 1966 tot 2003 was de Zoo een trekpleister voor toeristen om de beroemde Snowflake te bezichtigen, de unieke albino gorilla in de wereld. Een dagje naar de Barcelon Zoo is een geweldige ervaring voor alle leeftijden en uitermate geschikt als familie uitstapje. Sinds 2010 vindt u diereneters in de Zoo om de voortplanting van deze diersoort te waarborgen Helaas is in de wilde natuur de laatste jaren de populatie van deze diersoort aanmerkelijk ingekrompen. Als u meer nieuws over het park wilt wetem kijkt u dan op de officiële website: www.zoobarcelona.com. De ingangen van de dierentuin van Barcelona zijn aan de Calle Wellington en de Paseo de Picasso.De openingstijden van de dierentuin zijn: 10:00 tot 17:00 uur 's winters en 10:00 tot 19:00 uur 's zomers. De ticketprijzen zijn € 15,40 voor volwassenen en € 9,30 voor kinderen van 3-12 jaar.

De MACBA

De MACBA (Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona) toont u een artcollectie van de zeer gerespecteerde schilders van de laatste eeuw van Catalonië. Naast verscheidene tijdelijke tentoonstellingen vindt u ook een vaste collectie met huidige creaties van kunstenaars. De oudste werken zijn van de jaren 1950 en bestaat uit een grote collectie van werken van Catalaanse, Spaanse en internationale kunstenaars. U vindt het museum in de Raval, een wijk dichtbij de Rambla. Naast een grote hoeveelheid vaste werken zijn er ook wisselende tentoonstellingen. Voor toegangskaartje voor volwassen betaald u € 6 en voor studenten en groepen (minder dan 20 personen) € 4,50. Voor personen jonger dan 14 jaar of boven de 65 jaar is de toegang gratis. U kunt ook een kaartje kopen voor het complete museum (incl. wisselende tentoonstellingen) voor € 7,50. De toegang voor groepen en studenten is dan € 6. En voor personen ouder dan 65 of jonger dan 14 gratis. De openingstijden zijn ma t/m vr van 11:00 to 19:30, op zaterdag van 10 tot 22 en op zon- en feestdagen van 10:00 tot 15 . Het museum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 19:30 . 's zaterdags van 10 uur tot 22:00 uur en tijdens feestdagen en op zondag van 10 tot 15. Als u meer wilt weten over het museum of de exposities, neem dan een kijkje op de pagina: www.macba.net

Link

Als u een bezoek wil brengen aan Barcelona: Goedkope appartementen in Barcelona