Kaarten versturen met Kerst

Jaarlijks sturen massa's mensen kerstkaarten. Het is vaak zelfs zo druk rond de kersttijd bij de post, dat veel kaarten en pakketten niet eens op tijd aankomen. 

Kaarten sturen

Het is ieder jaar weer dubben wie je een kerstkaart stuurt, de binnenste kring vrienden familie is makkelijk bepaald, maar als je de overburen een kaart stuurt, stuur je dan ook de buren naast je (en daarnaast) een kaart? Of de collega's op je werk? Je kan een standaard adreslijst ontwikkelen en die mensen ieder jaar een kaart sturen. En kijken in de kaarten die je vorig jaar hebt gekregen, als je die niet weg hebt gegooid. Of nagaan met wie je het afgelopen jaar veel bent opgetrokken of waar je veel steun aan hebt gehad of hebt gegeven. Maar volg vooral je gevoel, het is aan jou om te bepalen wie je een kaart stuurt, bovendien is het ook niet zo'n heet hangijzer.
 
Mocht je een kaart ontvangen van iemand die je ook graag een kaart had willen sturen, pak dan de telefoon op om te bedanken voor de kaart, geef toe dat het er bij in is geschoten en dat je deze persoon uiteraard het allerbeste wenst voor het nieuwe jaar. Dat wordt door veel mensen gewaardeerd. Of stuur deze persoon op een willekeurig ander moment in het jaar een kaart, een ludieke actie en leuk om nog op een ander moment in het jaar een kaart te ontvangen buiten Kerst en je verjaardag om.

Kerstkaarten aanschaffen

Daarnaast kan je het sturen van kerstkaarten zo bont maken als je zelf wil. Je kan zelfgemaakte kaarten sturen, waar veel tijd in zit, maar als het je hobby is, is dat een win-winsituatie. Of je laat je kinderen kaarten maken, dan zit jij niet met alle knutsels opgescheept en hoef je geen kaarten aan te schaffen. Natuurlijk kan je ook gewoon kaarten kopen in de winkel, waarbij je zelf kan kiezen hoe mooi, groot en duur ze zijn. Online kan je kerstkaarten bij Flyerzone kopen.
 
Slim is om kaarten te kopen waar geen jaartal op vermeld staat. Dan koop je er iets meer dan je denkt te versturen, mocht je een kaart krijgen van iemand die je vergeten bent of mocht er nog iemand te binnen schieten, dan kan je alsnog een kaart sturen. Houd je kaarten over? Kan je ze volgend jaar weer gebruiken. 

Kerstzegels

Met Kerst verkopen postbezorgers speciale kerstzegels. Deze zijn een paar cent goedkoper dan reguliere postzegels en als je veel kaarten stuurt kan dat aardig oplopen. Ook kunnen ze hieraan zien dat het om Kerstkaarten gaat. Vaak zijn er ook separate brievenbussen voor Kerstpost. Echt belangrijke post, zoals rouwkaarten, krijgen voorrang op Kerstpost. Kerstzegels kan je nog tot een paar dagen na het nieuwe jaar gebruiken.
 
Als je ze daarna wil gebruiken moet je de ontbrekende waarde bijplakken. Verkopers van postzegels verkopen deze zogenaamde bijplakzegels, die zijn verkrijgbaar in 2, 3 en 5 cent. 
En wil je van de nood een deugd maken? Dan kan je ook Kerstkaarten persoonlijk langsbrengen.

Kerstboodschap

Vaak maaien kerstkaarten het gras al voor je voeten weg omdat er al een kerstboodschap en een nieuwjaarswens op staat. Probeer je Kerstkaarten wat te personaliseren door er een leuke anekdote op te zetten die je mee hebt gemaakt met de ontvanger van de kaart of op te zetten wat je aan iemand waardeert. Ook kan je erop zetten dat je iemand graag wil zien in het nieuwe jaar, maar voeg dan de daad bij het woord en laat het niet bij een vage wens.