Geld verdienen Adsense

Geld Verdienen met Adsense

Meer en meer mensen beginnen te bloggen over hun hobby's en interesses op het internet. Waarom zou je dan niet gebruik maken van adsense om daarmee een centje bij te verdienen via internet? Bloggen is kinderspel, je kan een gratis blog starten op blogger.com of wordpress.com en deze automatisch uitrusten met adsense door op een paar knoppen te klikken en je adsense publisher id toe te voegen. Als je nog geen adsense id hebt ga dan naar https://www.google.com/adsense/g-app-single-1 en meld je aan voor een adsense account. Let wel op, het kan tot 2 weken duren eer je account is goedgekeurd. Zorg er ook voor dat je website al inhoud bevat, dit bevordert de kans om aangenomen te worden als een adsense publisher.

Als je wat geld over hebt en je eigen domeinnaam en webhosting kan kopen dan raad ik dit ook zeker aan. Een eigen domeinnaam gaat veel beter scoren in google als een blogger of wordpress account.

Plaatsing van Adsense

Om echt veel te verdienen met adsense moet je weten waar je het best Adsense reclame kan plaatsen, welke grootte het beste is en met welke kleur je het meeste geld zult verdienen.

De plaats waar je de meeste mensen hun interesse kan opwekken is het bovenste deel van de pagina dat al zichtbaar is zonder dat de bezoeker moet scrollen. Afhankelijk van de plaatsing van je tekst is het het beste om net boven de tekst, vlak naast de tekst of in de tekst zelf de adsense advertenties weer te geven. De afmetingen die het beste resultaat opleveren zijn,

 • 336x280 large rectangle (4 adverenties in 1 box)
 • 300x250 medium rectangle (4 adverenties in 1 box)
 • 160x600 wide skyscraper (5 adverenties in 1 box)

Probeer zoveel je kan deze afmetingen te gebruiken. Je mag tot 3 adsense ads op je pagina weergeven.

De kleur die je het beste kan gebruiken hangt volledig af van je website layout. Probeer ervoor te zorgen dat de advertenties deel uit maken van je inhoud. Gebruik dus geen rand rond de advertenties en gebruik dezelfde lettergrootte, lettertype en letterkleur als je gewone tekst. Op deze manier ga je het aantal kliks op de adsense advertenties drastisch verhogen.

Natuurlijk kan je nog meer advertenties op je pagina weergeven, namelijk de google zoekfunctie en de google links. google links werkt ongeveer hetzelfde als de gewone advertentie. Het verschil bij de links is dat er enkel een link wordt weergegeven en je wordt niet betaald per klik op de link. Bij google link advertenties wordt de bezoeker naar een pagina van google met advertenties en gewone zoekresutaten gestuurd. Als de bezoeker op een advertentie klikt op die pagina dan wordt je betaald. Google zoeken is net hetzelfde, je bezoeker wordt naar een pagina gestuurd met advertenties en gewone resultaten die te maken hebben met het zoekwoord dat de bezoeker heeft gebruikt.

Het maximale aantal adsense advertenties dat kan worden weergegeven op een site is

 • 3 adsense advertentieboxen
 • 2 adsense link advertenties
 • 2 google zoekforms

Niet toegelaten bij adsense

 • Pas nooit de code aan die je van google krijgt, je moet deze code overnemen zonder er iets aan te veranderen.
 • Plaats geen adsense advertenties op sites die niet toegelaten zijn voor adsense (erotische sites, illegale software etc.)
 • Plaats je adsense altijd op een plek waar er geen afbeelding of flash filmpje de advertentie overlapt, dit is niet toegestaan.
 • Plaats nooit de tekst "bezoek deze links of bekijk deze sites eens boven een advertentie. De advertenties moeten door de bezoekers als advertenties worden gezien. (Je mag ze natuurlijk wel aanpassen dat ze mooi verwerkt worden in je inhoud)
 • Klik nooit zelf op je advertenties, dit mag niet en is een heel goede reden om je adsense account te laten uitschakelen.

Extra: lijkt het je leuk om geld te verdienen op het internet met weinig te moeten doen? check dan mijn geld verdienen met domeinnamen artikel.