Adsense op de iPhone

Adsense op de Iphone

Als gebruiker van Google Adsense wil je natuurlijk altijd inzage in de verdiensten. Gebruikers van de Apple Iphone hebben hier nu een heel eenvoudige tool voor beschikbaar: iAdSense!

Hoe installeer ik iAdSense op mijn iPhone

Het installeren van iAdSense is heel eenvoudig. Ga naar iTunes op jouw PC en ga naar de iTunes Store. Typ rechts bovenaan ‘adsense’ in het zoekvenster en druk op enter. De volgende applicaties komen dan naar voren:

Zoals u kunt zien kost iAdSense slechts € 0,79. Door op de ‘koop’ knop te klikken kunt u het programmaatje downloaden. Nadat u deze heeft gedownload, staat deze onder ‘programma’s’ in uw iPhone. Alleen nog even synchroniseren en u kunt aan de slag! Indien u het programma opent op de iPhone, kunt u rechts bovenin ‘settings’ aanraken. Hier kunt u vervolgens de inloggegevens van uw adsense account invullen en aangeven in welke valuta de data moet binnen komen.

Functies iAdSense op de Iphone

Met iAdSense kunt heeft u inzage in de verdiensten van vandaag, gisteren en van deze maand. Naast de inkomsten heeft u ook inzicht in het totaal aantal views, het aantal clicks en de CTR.

Screenshot iAdSense op de iPhone:

Voordeel van iAdSense op de iPhone

Het grootste voordeel is dat u gelijk een totaaloverzicht heeft van de recente inkomsten. Slechts één druk op de knop en u heeft binnen een paar seconden alle informatie die u nodig heeft op de iPhone, dus altijd en overal!

U hoeft zich maar één keer aan te melden in iAdSense. De gegevens worden opgeslagen en u hoeft zich dus niet telkens weer opnieuw aan te melden. Daarnaast kunt u kiezen in welke valuta u de inkomsten weergegeven wilt hebben.

Andere methode om adsense op de iPhone te bekijken

Een andere methode is om gewoon via het internet op uw iPhone te surfen naar uw Adsense account. U dient zich dan wel eerst in te loggen. Het neemt veel tijd in beslag en is niet bepaald handig. Grootste voordeel is dat het gratis is.

Handig om te weten over iAdSense op de iPhone

De valuta-converter werkt niet helemaal naar behoren voor ons Nederlanders. iAdsense gaat er namelijk van uit dat de gegevens van Adsense in Dollars zijn. Google heeft deze echter al geconverteerd naar Euro’s voor ons. Stel je de valuta in iAdSense in op EUR, dan rekent het programma de waardes nogmaals om naar euro. Hierdoor kloppen de bedragen niet meer. De oplossing is simpel. Stel uw valuta gewoon in op dollars. Dan neemt iAdsense de gegevens één op één over. Aan u om het dollarteken aan te zien voor een euroteken.

Andere AdSense applicatie voor de iPhone

Op iTunes is nog een applicatie te vinden voor de iPhone: Quicksense. Deze applicatie heeft iets meer functionaliteiten dan iAdSense. Zo kan er meer adsense gegevens over langere periode opgehaald en weergegeven worden op de iPhone. Ook wordt de gemiddelde opbrengst per click weergegeven. Quicksense is iets duurder dan iAdSense en kost € 2,99.