Zo kun je voorkomen dat je Google Adsense account wordt verwijderd

Zo kun je voorkomen dat je Google Adsense account wordt verwijderd

Google, de haast onverslaanbare leider van zoekmachines die iedereen kent, vindt het erg belangrijk dat mensen die informatie zoeken goede zoekresultaten krijgen met relevante informatie. Hier let Google steeds meer op sinds mensen zelf artikelen op het internet kunnen zetten. De content vindt Google dus erg belangrijk.

Om precies deze reden is het belangrijk dat je goed omgaat met je adsense account e.d., want de regels overtreden kan voor zware boetes zorgen. En nog een extraatje: je account wordt verwijderd.

Dit is natuurlijk niet leuk, omdat er vaak nog geld op je account staat en omdat je geen nieuw account aan kan maken. Met deze maatregelen wil Google mensen op het ‘rechte pad’ houden.

Dus voor mensen die graag een beroep van adsense willen maken, ga niet meteen plannen maken over hoe je het meest kan verdienen e.d. Bekijk eerst eens de punten hieronder om ervoor te zorgen dat je je account niet kwijt raakt.

Verborgen teksten

Vroeger kon dit nog: aan een artikel op je site kleine woorden toevoegen zodat je site vaker gevonden wordt op Google. De woorden krijgen dan dezelfde keur als de achtergrond zodat niemand ze kan zien, behalve Google natuurlijk. Als je dit nu doet, wordt je adsense account zeker verwijderd, o.a. omdat Google wil dat je goede content op je site zet en je eerlijk speelt.

Aanmoedigen van het klikken op advertenties is verboden

Het aanmoedigen van het klikken op een advertentie is absoluut verboden. Google wil dat mensen oprecht op een advertentie klikken, omdat de adverteerders oprechte klanten willen! Als dit toegestaan was zouden er veel minder adverteerders zijn op Google.

De link farms

Link farms. Dit zijn sites waar je een URL in kan vullen. Verder hoef je niets te doen, want de site maakt automatisch backlinks voor je aan. Google vindt dit niet kunnen en daarom kan je adsense account verwijdert worden als een pagina opeens veel backlinks krijgt.

Meerdere keren dezelfde content

Dezelfde content op verschillende sites zetten. Dit lijkt misschien een mooi idee, maar Google heeft dit zo door. Google let namelijk op je IP adres. Als op je IP adres twee keer precies dezelfde content wordt gepubliceerd, kan je account worden verwijderd.

Backlinks kopen is verboden

Backlinks kopen voor een hoger ‘page rank’. Misschien heb je al een keer gezien dat mensen backlinks aanbieden tegen betaling. Je link komt dan op een site met een hoog PR te staan, waardoor jij automatisch ook een hoger PR krijgt. Hiermee bedrieg je Google en daarvoor wordt je gestraft. Wel kun je ‘no follow’ in de hyperlink zetten zodat Google de link niet meerekent als backlink, maar je wel de bezoekers krijgt.

Slot

Veel van deze punten gelden niet alleen voor google, maar ook voor andere zoekmachines. Als je rekening houdt met de punten hierboven en Google niet voor de gek probeert te houden, hoef je je geen zorgen te maken.

Extra tip

Het is verboden om zelf op advertenties op je site te klikken. Google weet namelijk wanneer op jou IP adres iemand op de advertentie klikt en zal de klik niet meetellen. Als je dit vaak doet loop je de kans dat je Google adsense account wordt verwijderd. Natuurlijk houd Google er rekening mee dat je per ongeluk een keer op je eigen advertenties kan klikken, dus hoef je je niet druk te maken als dat een keer gebeurt.

Veel success en hopelijk blijf je je Google adsense account nog voor een hele tijd houden.