Geld verdienen op het internet - de beste keuzes

Geld verdienen op internet – de beste keuzes

Als je denkt dat je te weinig verdient op internet met affiliate marketing en je wel wat extra geld kunt gebruiken, moet je misschien eens kijken naar Google Adsense.

Met affiliate marketing heb je het gedoe met codes en welke producten je nu weer moet promoten. Google Adsense regelt dit allemaal zelf. Je hoeft alleen maar te schrijven over onderwerpen die je interesseren en Google kiest de advertenties die overeenkomen met de content van je site. Ook zijn de advertenties van Google Adsense goed geschreven en bevatten de juiste informatie. Op deze manier hoef je dus niet uren te besteden aan het maken van advertenties voor producten.

Google Adsense advertenties aanpassen

Je kunt zelf ook kiezen welke advertenties Google Adsense op je site plaatst, zodat je de onrelevante advertenties die eventueel op je site verschijnen kunt vervangen.

Je kunt ook het uiterlijk van de Google Adsense advertenties aanpassen. Hierdoor passen de advertenties beter bij je site.

Google Adsense en meerdere sites

Als je meerdere sites beheert kan het lastig zijn om voor elke site artikels te schrijven voor affiliate marketing en de te promoten producten uit te zoeken.

Bij Google Adsense gaat dit stukken makkelijker. Je moet je persoonlijke code invullen op je site en krijgt gelijk de advertenties. Ook op andere pagina’s van je site komen de artikels te staan, dus hoef je niet meerdere malen de code in te vullen.

De Google Adsense advertenties verwijderen

Als de inkomsten van Google Adsense je tegenvallen kan je de advertenties altijd stop zetten. Je hoeft alleen maar je code van de betreffende site af te halen en de advertenties zijn weg.

Je moet er wel rekening mee houden dat je pas geschreven artikelen niet meteen bezoekers krijgen. Je moet even wachten voordat je een regelmatige stroming van bezoekers krijgt voor je site.

Hoeveel verdien je met Google Adsense

Je verdient geld met Google Adsense wanneer mensen op je advertenties klikken. Als iemand erop klikt krijg je op je Adsense account een bedrag te zien. De verdiensten per klik op een advertentie kan variëren. Dit heeft te maken met het aantal adverteerders voor het onderwerp.

Meestal liggen de verdiensten tussen 10 en 50 cent. Je hebt ook ‘’niches’’ die (veel) meer dan 1 euro geven per klik, maar daar kun je maar beter niet al te veel op vertrouwen. Dit geld komt van de adverteerders, die op hun beurt Google Adsense betalen voor de advertenties.

Geen kliks, wat nu

Als je na een paar weken nog weinig ‘kliks’ krijgt moet je misschien de lay-out van je site veranderen of juist die van de Google Adsense adverenties. Hierdoor vallen de advertenties meer op en krijg je als het goed is meer kliks.

Opties naast Google Adsense

Er zijn ook andere zoekmachines die net als Google advertenties plaatsen op je site als je je hiervoor opgeeft. Bijvoorbeeld SmartTexts, een sterke concurrent van Google Adsense. Daisycon heeft naast affiliate marketing ook een andere optie, namelijk advertenties op je site zetten, ze noemen hun systeem: text-ads.

Veel succes