Hoe verhoog ik mijn adsense inkomsten met kleurpaletten

.//. Als u maximale resultaten wilt behalen met minimale inspanningen, raden we u aan uw kleurenpaletten te optimaliseren. Het kiezen van de juiste paletten kan het verschil betekenen tussen advertenties die worden opgemerkt, en waarop wordt geklikt, en advertenties die worden overgeslagen.

We hebben hieronder een aantal strategieën uiteengezet die zijn bedacht voor het verminderen van 'advertentieblindheid', de neiging van gebruikers om alles wat niet tot de kerninhoud van uw site behoort, te negeren. Door deze wijzigingen door te voeren, maakt u uw advertenties zichtbaarder voor uw gebruikers. Het is niet de bedoeling om gebruikers te laten denken dat de advertentie tot de inhoud behoort, maar om te zorgen dat gebruikers advertenties zien en lezen en kunnen klikken op de advertenties die ze interessant vinden. .//. De kleurenstrategie die u voor uw site kunt gebruiken varieert en is afhankelijk van de advertentiepositie en de achtergrondkleur op de plek waar de advertenties worden geplaatst. Bekijk onderstaande tabel voor suggesties over de strategieën die op uw site goed zullen werken.

Hier volgen in het kort de drie technieken die u kunt gebruiken voor het ontwerpen van succesvolle kleurenpaletten voor uw site:

 • Bij inpassen maakt u de kleur van de achtergrond en de randen van de advertentie gelijk aan de achtergrondkleur van de pagina waar de advertentie wordt geplaatst. Als uw site een witte achtergrond heeft en u wilt niet te veel tijd spenderen aan het kiezen van advertentiekleuren, raden we u aan ons standaardpalet Open lucht te gebruiken.

 • Bij aanvullen gebruikt u bestaande kleuren op uw site, maar maakt u de kleur van de achtergrond en de randen van uw advertentie niet gelijk aan de kleur van de plek waar de advertentie wordt geplaatst.

 • Bij contrasteren kiest u kleuren die afsteken tegen de achtergrond van uw site. Contrasteren wordt alleen aanbevolen voor sites met een donkere achtergrond. In dat geval raden we aan een palet te gebruiken met een witte achtergrond, witte randen en blauwe titels.

Voor de meeste kleurentechnieken raden we aan kleuren te gebruiken voor de advertentietekst en de links die al op uw site staan. Gebruik bijvoorbeeld groene links en zwarte tekst in uw advertenties, als de links op uw site allemaal groen zijn en uw tekst zwart is. Omdat de meeste gebruikers gewend zijn aan blauwe links, zou u ook blauw kunnen gebruiken.

Gebruik uw gezond verstand bij het kiezen van kleurenpaletten. Maak geen advertenties met primaire kleuren, als uw site voornamelijk bestaat uit pasteltinten. Gebruikers klikken niet op advertenties die visueel agressief zijn. .//. Zelfs als uw advertenties perfect zijn ontworpen, kunnen bovenstaande technieken om een aantal redenen niet werken:

Heeft uw site voornamelijk terugkerende bezoekers?

 • Als uw bezoekers elke dag terugkomen, kunnen ze na verloop van tijd blind worden voor de positie van de advertentie, ongeacht de advertentiekleuren.
 • Probeer kleuren af te wisselen of de positie van uw advertenties op de pagina af en toe te wijzigen.

Heeft uw site veel advertenties en drukke inhoud?

 • Als uw site vol staat met advertenties of concurrerende inhoud, is de kans groot dat u meer in het oog springende kleuren moet gebruiken om te zorgen dat uw advertenties opvallen.
 • Gebruik prominentere paletten als de bovenstaande technieken geen resultaten opleveren.

Tip om te zorgen dat uw advertenties opvallen:

 • open uw pagina en bekijk deze vluchtig, waarbij u zich verplaatst in een reguliere gebruiker.
 • Trekken de advertenties uw aandacht, zonder dat ze opzichtig zijn?
 • Zou u ze opmerken en lezen of kijkt u er zo overheen?
 • Zoek de balans tussen advertenties die uw inhoud overschreeuwen en advertenties die gebruikers niet eens zullen zien.

Stelt u zich voor dat u een gebruiker bent en kijk naar de onderstaande voorbeelden. Zou u de advertenties in deze toepassingen opmerken? .//.https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=17957