Multi Level Marketing

Inleiding

Wanneer je een online business wilt opzetten of ruimer gezegd, wanneer je een inkomen wilt verdienen via internet dan kom je op een gegeven moment het principe van Multi Level Marketing tegen.

Wat is het? Hoe werkt het? In dit artikel wil ik graag een beetje uitleg hierover geven.

Multi Level Marketing

Multi Level Marketing is het promoten van goederen en/ of diensten waarbij je een vergoeding krijgt voor elke bestelling of aanmelding die door jouw inspanningen zijn gegenereerd. Bij Multi Level Marketing gaat het meestal over diensten waarvoor je je kan aanmelden en je op geregelde, maandelijkse basis een vergoeding betaalt. Een deel van die vergoeding is dan voor jou en het andere deel voor de eigenar van de dienst of het product.

In feite kan je stellen dat Multi Level Marketing een vorm van Affiliate Marketing is.

Wat maakt het dan bijzonder? Bij Affiliate Marketing krijg je telkens een vergoeding wanneer er via jou iets gekocht werd of wanneer zich iemand voor een bepaalde dienst heeft aangemeld via jouw speciale Affiliate link. Wanneer die persoon nu zelf aan de slag gaat om ook te promoten dan merk jij daar verder niets meer van.

Bij Multi Level Marketing gaat het verder. Hierbij krijg je over meerdere lagen ( multi leven ) vergoedingen. Je kan je het grote voordeel hiervan al voorstellen dus.

Multi Level Marketing wordt breed toegepast door heel veel bedrijven en vind haar oorsprong in Amerika.

Wie heeft er bijvoorbeeld niet al van AMWAY gehoord. Maar bijvoorbeeld ook HERBALIFE bied voor haar vertegenwoordigers Multi Level Marketing aan.

Hoe werkt het?

  • Stel, je sluit je aan bij een bedrijf dat domeinen verkoopt en je krijgt voor elk domein dat via jou wordt verkocht 5 Dollar, dit 5 lagen diep.
  • Stel vervolgens dat je vijf mensen onder jou aansluit in jouw zogenaamde "Downline" en dat die mensen op hun beurt ook weer 5 mensen aansluiten.
  • Je ziet dus dat er op deze wijze al snel een heel netwerk gaat ontstaan waarbij je in feite heel wat vergoeding kan krijgen.
  • Vijf mensen bezorgen jou 5 euro = 25 euro Vijf X vijf mensen bezorgen je 5 euro = 125 euro vijf x vijf x vijf mensen bezogen je 5 euro = 625 euro
  • We zitten nu drie levels diep en je verdient nu 625 euro. Als dit om maandelijkse betalingen gaat heb je na drie levels dus 625 euro per maand.

Multi Level Marketing lijkt heel sterk op de negatieve variant van pyramidespelen maar is het BESLIST niet. Hier gaat het om gerenomeerde bedrijven die een product en/of dienst verkopen en om mensen die deze diensten ook daadwerkelijk willen afnemen. het Multi Level principe is een stimulans voor marketers ( marketing mensen) om voor betrekkelijk lage vergoedingen toch actief te willen promoten.

Bij pyramidespelen, die illegaal zijn, is er vaak niet eens sprake van een product en wordt je, soms hardhandig gesommeerd om aan je downline te werken.

Multi Level Marketing is dus een zeer handige en goede vorm voor bedrijven om hun producten te verkopen.

Wat heb je nodig voor Multi Level Marketing

Wanneer je een online inkomen wilt verwerven via Multi Level Marketing heb je in de eerste plaats gezond verstand nodig. Daarnaast een evenzo gezond zelfvertrouwen en vooral, bovenal de wil om voor je zaak te werken want ook al gaat het hier om een prachtige gelegenheid om van huis uit te werken, er moet aan gewerkt worden.

Heel veel mensen stappen erin maar geven al snel op zodra ze de eerste hindernis tegenkomen. Heel veel mensen maken ook de fout dat ze iedereen maar willen betrekken bij hun project, ook als die mensen er gewoon geen interesse in hebben maar gewoon "ja" zeggen omdat ze je wel aardig vinden. De motivatie ontbreekt dan meestal om zelf aan de gang te gaan waardoor een downline al snel weer dood bloed.

Wil je een Online Inkomen en ben je bereid er iets voor te doen dan kan dat maar je moet er voor willen werken en je moet ervoor zorgen dat je de juiste mensen, met de juiste motivatie in je team weet te krijgen. Lkt dat? Dan is succes absoluut verzekerd zoals je ook op internet kan terugvinden.

Tegenwoordig bestaan er verschillende sites waarbij je je kan aansluiten, die zich hebben gespecialiseerd in het hulp bieden bij het uitbouwen van je Multi Level Netwerk.

De meest recente site op dit gebied is AshMax, een innovatieve site die het element onzekerheid en slechte motivatie weet uit te roeien door met een specifiek tijdkader te werken waarbij bepaalde doelen op een bepaald tijdstip gehaald moeten worden om lid te kunnen blijven.

Ikzelf ben ruim 10 jaar actief op het gebied van Internet Marketing, affiliate marketing en Multilevel Marketing en heb er mijn specialiteit van gemaakt om online verdienmodellen te onderzoeken.

Voorbeeld Multi Level Principe

Ashmaxsytem.net