Hoe en waar geld verdienen met artikelen schrijven

Geld verdienen met artikelen schrijven

Het is mogelijk om op een makkelijke manier geld bij te verdienen met het schrijven en publiceren van artikelen op het internet. Inkomsten worden op deze manier uit advertenties gehaald. U publiceert een of meerdere artikelen op internet waar vervolgens advertenties bij geplaatst worden. Wordt er op deze advertenties geklikt, dan ontvangt u een bedrag. Er zijn verschillende manieren om hier mee te beginnen.

Aanmelden bij een schrijfwebsite

Er zijn in Nederland een aantal verschillende websites die u de mogelijkheid bieden om geld te verdienen met het schrijven op internet. Elke website heeft zo zijn verschillen. Hieronder worden enkele van de grootste en bekendste websites kort toegelicht.

Leerwiki

LeerWiki is de website die u nu bezoekt. Het is mogelijk om, na het aanmelden, artikelen te publiceren. Als uw artikel goedgekeurd word, dan zal het artikel officieel online staan. Het doel van LeerWiki is om geld te verdienen met leren. De bedoeling is dan om vergaarde kennis te publiceren in de vorm van een artikel op LeerWiki. Vervolgens krijgt u dan een deel van de advertentie inkomsten.

LeerWiki is een snel groeiende website. Er komen dagelijks gemiddeld 5 leden bij. Daarnaast ontvangt LeerWiki dagelijks duizenden bezoeken.

inkomsten op LeerWiki

De inkomsten op LeerWiki gaan via Google AdSense. Dit is het advertentienetwerk van Google. U krijgt 20% tot 100% van de inkomsten. Dit is afhankelijk van uw inzet op LeerWiki. Zo krijgt u een groter aandeel als u veel artikelen publiceert, veel bezoekers ontvangt etc. Uitbetaling gebeurt via Google bij een saldo van meer dan €70. In de praktijk ligt het hoogste percentage momenteel op 77%*.

Voordelen en nadelen LeerWiki

Het is mogelijk om tot 100% van de inkomsten te krijgen. Nadeel is wel dat je erg veel zult moeten publiceren en ook moeten promoten. De kwaliteit van de artikelen is hoog en er wordt goed gekeurd.

Aanmelden op LeerWiki

InfoNu

InfoNu is een van de eerste websites die dit concept introduceerde in Nederland en ook nog goed draait. Er zijn meer dan 2500 schrijvers actief op deze website. Na aanmelding als Infoteur (schrijver) op InfoNu kunt u ook een artikel schrijven. Vervolgens wordt het artikel gekeurd (binnen 24 uur) en zal het, bij goedkeuring, worden gepubliceerd. Het schrijven op InfoNu moet puur informatief zijn. Er kunnen zo recepten, recensies, informatieve artikelen, etc. geschreven worden.

Op InfoNu zijn meer dan 2500 Infoteurs aangemeld. Deze hebben samen al meer dan 60000 artikelen gepubliceerd. En InfoNu groeit nog steeds.

Inkomsten op InfoNu

De inkomsten op InfoNu gaan via Google AdSense. Dit is het advertentie programma van Google. Wordt er door een bezoeker op een advertentie geklikt, dan krijgt u 50% van de inkomsten. De verdeling is altijd 50 - 50 bij InfoNu.

Voordelen en nadelen van InfoNu

Bij InfoNu krijg je een vast percentage van de inkomsten, dat is dus stabiel. Nadeel is wel dat dit maar 50% is.

Ga naar InfoNu

Xead

Xead is een relatief jonge website. Hier ben je erg vrij in wat je publiceert. Naast informatieve verhalen is het ook mogelijk om persoonlijke verhalen en gedichten te publiceren. En ook hier kunt u geld mee verdienen. Dit is een van de dingen waarin Xead zich onderscheidt van andere vergelijkbare website. Daarnaast worden artikelen bij Xead niet eerst gekeurd voor het publiceren, maar achteraf. Zo kun je snel beginnen met geld verdienen.

Er worden dagelijks meer dan 150 artikelen gepubliceert op Xead en er zijn meer dan 4000 leden aangemeld. Daar komen dagelijks nog zo'n 25 leden bij. Een erg snel groeiende website dus.

Ga naar Xead.nl

Inkomsten op Xead

De inkomsten op Xead worden allemaal intern geregeld. Er wordt dus gene gebruik gemaakt van Google AdSense, dit in tegenstelling tot vergelijkbare websites. U kunt al laten uitbetelen vanaf €10 (€70 bij AdSense). Daarnaast is het bij Xead mogelijk om tot 100% van de inkomsten te krijgen. Dit is snel haalbaar en het minimum is 50%.

Voordelen en nadelen van Xead

Op Xead kan overal over worden geschreven. Een artikel hoeft dus niet puur informatief te zijn. Daarnaast kun je tot 100% van de inkomsten krijgen, en dit is snel te bereiken. Verder heb je geen Google AdSense account nodig en kun je vanaf €10 uitbetaald worden. Er wordt niet vooraf gekeurd, voordeel is dat je snel kunt publiceren. Het nadeel is dan wel dat de kwaliteit niet zo hoog is als bij vergelijkbare websites.

InfoCash

Op InfoCash is het mogelijk om per bezoeker betaalt te krijgen. Waar bij vergelijkbare websites nog per klik wordt betaalt is dat hier dus per bezoeker. Daarnaast kun je op InfoCash informatieve artikelen schrijven. De InfoCash manier van betaalt krijgen kan erg handig zijn als je veel bezoekers, maar weinig kliks verwacht.

InfoCash is nog niet erg populair. Er zijn meer dan 130 auteurs en meer dan 1300 artikelen geschreven.

Inkomsten op InfoCash

InfoCash betaalt per bezoeker en niet per klik. De inkomsten per bezoeker hangen af van de categorie waarin je publiceert. Zo kun je tot bijna €34 per 1000 bezoekers krijgen. Er zit wel een limiet van €50 per artikel op de inkomsten.

Voordelen en nadelen van InfoCash

Voordeel is dat je betaalt krijgt per bezoeker, nadeel is dan weer dat het bedrag per bezoeker niet erg hoog is. En dat er een limiet van €50 aan de inkomsten per artikel zit. Een ander nadeel is dat je bij het publiceren van een artikel op InfoCash, InfoCash de rechten geeft. Jij bent dus niet meer de eigenaar van het artikel.

Ga naar InfoCash

Een eigen website op blog

Een andere manier om geld te verdienen met artikelen is om deze te publiceren op een eigen blog of website. Hier moet je alleen wel alles zelf regelen. De reclame, het publiceren, de marketing, SEO etc. Daarom is het zeker voor beginners aan te raden om bij een van de bovenstaande websites te beginnen.

Hoeveel verdien je met het schrijven van artikelen

Hoeveel je verdient met het schrijven van artikelen is helemaal afhankelijk van je inzet. Schrijf je veel artikelen die veel bezoekers opleveren dan zou je enkele honderden euro's per maand kunnen verdienen.

  • Op 12 januari 2012