Is de E-zone interessant

Geld verdienen met internet in de E zone

Dit onderwerp richt zicht vooral tot de kleine inkomsten die we via internet verdienen: webshops, succesjes op eBay, artikelen schrijven die geld opbrengen, affiliate-inkomsten, emails beantwoorden, enquetes invullen, online thuiswerk en vul zelf aan. Kortom online bedrijvigheid levert online inkomsten op. En inkomsten zijn onderworpen aan belasting. Nu is er op zich niets mis met belasting betalen maar als je op een legale manier iets aan de verhouding aanslag/online verdiensten beter kunt regelen, is E-commerce via de E-zone een mogelijkheid om over na te denken.

 

Sprookjes bestaan niet...

 

1. Er gaan meer en meer stemmen op om via sociale netwerken en online kopen/verkopen (eBay, Kapaza, Marktplaats enz...) de hiermee geboren inkomsten op te sporen. In de (nabije?) toekomst zullen online winsten meer en meer in beeld gebracht worden door diegenen die daar belang bij hebben. De sociale netwerken wil men daarbij laten dienst doen als informatiebron over uw handel en wandel om na te gaan of uw levenswandel overeenstemt met uw wettelijk, bekend inkomen. Voorlopig nog in het science fiction stadium maar... het kan en het is voor deskundige techneuten wellicht niet eens zo moeilijk! Deze waarschuwing las ik in een Belgische krant in augustus 2009.

2. In een Nederlandse (financiële) krant las ik in september 2009 volgende kop: 'Belastingdienst speurt op Marktplaats.nl'. Omdat de uitleg nogal technisch is, heb ik de informatie bijna letterlijk overgenomen: '... inspecteurs van de Belastingdienst speuren met speciale apparatuur door het internet (Marktplaats wordt met naam genoemd!). Dat gebeurt met software die door Nederland wordt ontwikkeld en ... met andere landen wordt gedeeld. Het gaat hierbij nog om een geheim(!) project. Er kunnen zelfs databasegegevens worden opgevraagd doordat er geautomatiseerd gegevens worden gestuurd. Dat is het zogenaamde 'deep web': onder het zichtbare internetgedeelte. Ook wordt geautomatiseerd geprobeerd om relaties te leggen met sofinummers, BTW-nummers en namen van ondernemingen (handelsnamen). Op deze manier probeert de Belastingdienst eventuele belastingfraude of belastingontduiking via internet op te sporen.'

Waarom E-commerce overwegen?

Dit artikel gaat niet over de juridische kant van deze zaak: die kunt u best rechtstreeks opvragen want iedere situatie is anders. Bedoeling is om u in het algemeen te laten kennis maken met de E-zone van E-commerce.

De E-zone van E-commerce

  1. Voor wie?
  1. Je kunt gebruik maken van de E-Zone als de bedrijfsactiviteiten (geheel of gedeeltelijk) via internet en email plaatshebben. Het belangrijkste argument om de mogelijkheden van E-Zone te onderzoeken, is het belastingvoordeel.
  2. Voor wie? In de praktijk vestigen zich binnen de E-Zone veel internetondernemers en internationale handelsbedrijven. Ook het onderbrengen van licenties, patenten en franchiseformules biedt interessante mogelijkheden.
  3. Waarom specifiek (kleine) internet-ondernemers? Zij maken in verhouding veel winst door het ontbreken van kosten binnen hun onderneming (weinig of geen personeel, geen of weinig huur, sociale bijdragen, servicekosten enz...). Door de E-Zone verbetert hun resultaat na belastingen met minimaal 20% per jaar.
  4. Waar? Curaçao, Ierland, New Yersey, Malta, Bahama’s enz...
     
  • Uw activiteiten hoeven dus niet strikt noodzakelijk in Nederland te verlopen; dit kan en mag maar ze kunnen ook elders plaatsvinden.
  • Je zou hierbij kunnen denken aan de Nederlandse Antillen waar men een speciale regeling hiervoor heeft opgezet: de E-Zone: letterlijk dan: een (of zelfs meerdere) gebouw(en) waar bedrijven die in het bezit zijn van een E-Zonevergunning zich kunnen vestigen. Voordeel hiervan is dat ze elkaar kunnen helpen met het opzetten en inrichten van de E-Zone onderneming.
  • Adres: E-Commerce Park N.V.; email: info@e-commercepark.com

E-Zone wetgeving

  • De E-Zonewetgeving is in samenwerking met de Nederlandse Overheid tot stand gekomen in 2001 met als belangrijkste doel: het stimuleren van de economie en de instroom van deviezen op Curaçao.
  • Daarnaast wil de wetgeving bevorderen dat buitenlandse bedrijven zich vestigen op de Antillen en investeren in mens en techniek.
  • De wetgeving is volledig in het Nederlands. De E-Zone wetgeving is gegarandeerd tot het jaar 2026, een afschrift is op aanvraag beschikbaar.

De E-Zone vergunning

kan bekomen worden voor activiteiten in o.a. de volgende takken van sport: Internet- ondernemen in de breedste zin; marketing, internationale handel, import- en/of export, royalty, franchiseconcept, investeringen, beleggingen…. Uitgesloten zijn accountants, belastingadviseurs, advocaten, notarissen en verzekeringsadviseurs.

Fiscale voordelen

Bedrijven die gevestigd zijn binnen de E-Zone en over een E-Zone vergunning beschikken, betalen tot 2026 slechts 2 % winstbelasting. Echter: hieraan zijn 2 voorwaarden verbonden:

  1. De belangrijkste vestigingsvoorwaarde hiervoor is dat de omzet dient te worden gerealiseerd buiten Curaçao en
  2. de onderneming een fysieke vestiging heeft binnen de E-Zone.

Tip

Je kunt zakelijke belangen in elk geval koppelen aan een vakantie! Je kunt je in het Nederlands verstaanbaar maken... ook een voordeel! Er zijn gespecialiseerde advocatenkantoren!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden