Tips om geld te besparen op je boodschappen

Inleiding

92px


We zijn met z'n allen per maand een hoop geld aan boodschappen kwijt. In een huishouden heb je een waslijst aan producten die je bij het boodschappen doen echt nodig hebt. Eten en drinken is natuurlijk pure noodzaak. Maar verder is er ook nog te denken aan wasmiddel, schoonmaakproducten en verzorgingsproducten zoals shampoo en deodorant. Op de boodschappen willen we eigenlijk het liefst zo min mogelijk bezuinigen, maar je kan wel proberen zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Hieronder wat tips om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen.


Je boodschappen gewoontes

Ben je erg veel geld kwijt per maand aan boodschappen, dan is het misschien eens handig om te kijken wat je allemaal voor boodschappen koopt. De noodzakelijke dingen zoals bijvoorbeeld groente, fruit, vlees en melk heb je altijd wel nodig. Maar is het bijvoorbeeld ook noodzakelijk om vijf zakken chips per week te kopen of vijf pakken koekjes? Er zijn altijd wel dingen die best wat minder kunnen.


Maak een lijstje

90px


Het is handig om van tevoren een boodschappenlijstje te maken met boodschappen die je echt nodig hebt. Wanneer je boodschappen gaat doen, houd je dan ook aan het lijstje. Hiermee voorkom je dat je thuis komt van het boodschappen doen met allerlei spullen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Wanneer je langs de rekken loopt, zie je allerlei dingen waarmee je verleid wordt om toch te kopen. Als je puur de dingen koopt die je echt nodig hebt, zal dat aardig wat aan boodschappen geld schelen.


Let op de aanbiedingen

Alle supermarkten zijn tegenwoordig flink aan het stunten. Ze gooien veel boodschappen in de aanbieding om maar klanten te lokken. Hiermee kan je als klant je voordeel pakken. Het is misschien makkelijker om al je boodschappen bij één supermarkt te doen, maar het is een idee om ook eens bij een andere supermarkt te kijken die misschien boodschappen goedkoper aanbiedt. Veel supermarkten verspreiden reclame folders of maken reclame op de tv. Wanneer je opschrijft wat je waar voordelig kan kopen en puur op de aanbiedingen boodschappen doet, dan zal dat je aardig wat geld op de boodschappen besparen per maand.


Koop groot in

Bij veel supermarkten krijg je korting als je meer dan één pak koopt. Let bijvoorbeeld op de voordeelverpakkingen. Er valt hierbij te denken aan bijvoorveeld frisdranken, vlees, koffie en wasmiddel. Sommige producten bederven toch niet (snel), dus daar kan je er best een paar tegelijk van inslaan, zeker als ze ook nog op dat moment in de aanbieding zijn. Een maand later betaal je er misschien weer meer voor. Een boodschappen voorraad maken heeft nog een voordeel. Je bent dan wel één keer veel geld kwijt aan boodschappen, maar de weken er na heb je een koopje omdat je maar weinig nodig hebt.


Huismerken

De meeste supermarkten hebben naast A-merken ook een huismerk. Dit huismerk is vaak stukken goedkoper dan het A-merk. Met boodschappen doen wordt vaak automatisch het A-merk gepakt omdat je daarvan weet dat het lekker is. Om minder geld aan boodschappen kwijt te zijn is het misschien een tip om eens een huismerk te proberen. Wie weet is het net zo lekker als het A-merk en het bespaart je toch aardig wat geld op de boodschappen.


Ga geen boodschappen doen als je honger hebt

Het klinkt misschien vreemd, maar het scheelt echt of je boodschappen doet met een lege maag. Wanneer je tijdens het boodschappen doen honger hebt, dan ben je sneller geneigd om meer te kopen omdat alles opeens lekker lijkt. Je loopt het risico dat je thuis komt met allemaal spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Om geld te besparen op je boodschappen, dan kan je dus het beste boodschappen doen met een gevulde maag.


Conclusie

Geld besparen willen we allemaal wel. Helaas kan dit niet met alles, sommige dingen lijken alleen maar duurder te worden. Gelukkig kunnen veel mensen wel heel makkelijk geld besparen op hun boodschappen. Bovenstaande tips klinken misschien vanzelfsprekend, maar wanneer je ze in acht neemt, dan kan je heel makkelijk geld besparen op je boodschappen!