Goedkoop online winkelen met behulp van een kortingscode

Inleiding

Mensen gaan steeds meer online winkelen. Het is zeer gemakkelijk om online te winkelen. Je kan spullen kopen in je eigen tijd, je hoeft er niet meer de deur voor uit. Andere voordelen kunnen zijn dat je op internet kan nalezen wat andere mensen van dat product vinden en je kan gemakkelijk bij verschillende winkels de prijzen vergelijken. Vaak is het goedkoper om online te winkelen dan bij een gewone winkel. Internetwinkels hebben vaak leuke aanbiedingen en acties. Een voorbeeld hiervan is de kortingscode. Als klant kan je een kortingscode krijgen en wanneer je een bestelling plaatst, dan krijg je een X aantal procent korting. Hiermee kan je dus helemaal goedkoop online winkelen! Wat wil je allemaal weten over het winkelen met een kortingscode?

Wat is een kortingscode precies?

Met een kortingscode kan je flinke kortingen krijgen op je bestelling. Je krijgt bijvoorbeeld tien of twintig procent korting op je bestelling. Hoeveel korting je met je kortingscode krijgt, staat altijd van tevoren aangegeven. Bedrijven en winkels zetten een kortingscode in om klanten over de streep te trekken om een bestelling te plaatsen. Tevens kan het een manier zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Tenslotte wilt iedereen wel goedkoop winkelen en veel mensen zijn nu eenmaal gevoelig voor kortingen. Zeker wanneer je een product echt nodig hebt, dan is zo'n kortingscode mooi meegenomen.

Hoe kom je aan een kortingscode?

Je kan op verschillende manieren aan een kortingscode komen. De makkelijkste manier is om naar de site te gaan waar je graag online wilt winkelen. Bij de meeste internetwinkels kan je je bijvoorbeeld op een nieuwsbrief abonneren. Om de zoveel tijd zal je een nieuwsbrief krijgen met daarin allerlei aanbiedingen en acties. Vaak staat er in zo'n nieuwsbrief ook dat als je nu wat bestelt, dat je zoveel procent korting krijgt. Je moet wel de link uit je nieuwsbrief gebruiken, anders zal de kortingscode niet werken. Een andere manier is een losse kortingscode. Deze kan je ook via de nieuwsbrief toegestuurd krijgen, maar een losse kortingscode kan je ook op meer manieren krijgen. Wanneer een bedrijf of winkel reclame maakt, kan hij daarbij gebruik maken van kortingscodes. Wanneer je een bestelling plaatst, dan kan je op het eind van je bestelling de kortingscode invoeren. De korting zal dan gelijk berekend worden.

Een vrij nieuwe manier om aan kortingscode te komen is via Twitter, Hyves en Facebook. Veel winkels hebben een profiel bij deze sites. Je kan je bij deze sites aanmelden door bijvoorbeeld een volger of een vriend te worden. Via Twitter, Hyves en Facebook zal je de hoogte worden gehouden van de laatste aanbiedingen en kortingscodes.

Ook zijn er verschillende sites waarop je allerlei kortingscodes kan vinden. Wanneer je op een link van een bepaalde winkel klikt, zal je doorverwezen worden. Op het moment dat je je bestelling hebt geplaatst, zal de korting berekend worden. Let wel op dat er op deze sites niet alleen maar kortingscodes staan. Vaak staan er ook normale aanbiedingen tussen, maar krijg je dus geen specifieke korting door middel van een kortingscode.

Waar moet je op letten als je een kortingscode wilt gebruiken?

  • Geldigheid van de kortingscode. Een kortingscode is over het algemeen maar beperkt geldig. Een winkel zal van tevoren aangeven in welke periode de kortingscode gebruikt kan worden. Bestellingen die daarna geplaatst worden zullen dus geen korting meer krijgen. Ook moet je bij sommige winkels opletten op welke producten de kortingscode geldig is. Geldt de kortingscode voor alle producten of geldt hij alleen bij bepaalde categoriën.
  • Persoonsgebonden kortingscodes. Sommige kortingscodes staan op naam. Je kan deze kortingscodes dus niet overdragen aan iemand anders. Wanneer je de kortingscode van iemand anders gebruikt, dan kan het gebeuren dat een winkel je bestelling afwijst en dat je dus het volle bedrag moet betalen.

Conclusie

Het kan veel geld schelen door tijdens het online winkelen gebruik te maken van een kortingscode. Vaak krijg je een bepaald percentage aan korting. Zeker wanneer je een product echt nodig hebt, is deze korting mooi meegenomen. Schrijf je bij je favoriete internetwinkels in op hun nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van hun acties en kortingscodes. Wanneer je gebruik wilt maken van een kortingscode, let er dan wel op hoe lang deze geldig is en voor welke producten!

Korting op je energie? Kijk dan eens hier!