Welke acties en aanbiedingen heeft United Consumers

Inleiding

United Consumers is een collectief met een half miljoen leden. Doordat ze zoveel leden hebben kunnen ze bij verschillende aanbieders scherpe kortingen en aanbiedingen afdwingen. Dit is voor de consument voordelig omdat ze goedkoper uit kunnen zijn. Maar voor een bedrijf is het gunstig omdat ze in één klap veel potentiële klanten kunnen bereiken. Het is dus voor beide partijen een win-win situatie. Hoe werkt United Consumers precies en welke aanbiedingen zijn er?

Hoe werkt United Consumers?

Er zijn aanbiedingen in verschillende categoriën, zoals zorgverzekering, telecom en energie. Deze aanbiedingen bestaan uit een korting die je kunt opbouwen. Sluit je bijvoorbeeld een zorgverzekering af, dan krijg je tien procent korting op je basispremie. Je betaalt het volledige bedrag aan de verzekeraar en de korting krijg je gestort in een kortingstegoed. Dit tegoed kun je opbouwen en vanaf 25 euro laten uitkeren. Des te meer producten je bij United Consumers afsluit, des te meer kortingstegoed zal je opbouwen. Er komt een leuk bedrag uit als je dit opspaart!

Aanbiedingen United Consumers

Zorgverzekering

United Consumers is een samenwerking aangegaan met VGZ. Wanneer je een zorgverzekering afsluit via United Consumers krijg je tien procent korting op je basispremie.

 • De basispremie is 108,25
 • Je krijgt 10,83 korting
 • De basispremie met korting is 97,42
 • Op jaarbasis bouw je 129,96 korting op

De korting is per persoon. Schrijf je je met twee volwassenen in, dan bouw je uiteraard het dubbele op. Je kunt je korting ook inzetten voor verschillende cadeaus. Je betaalt dan de volledige premie aan VGZ en je bouwt geen kortingstegoed op. Let op: voor sommige cadeaus lever je meer korting in. Je levert bijvoorbeeld de korting van een tweede persoon in of je korting over 2013.

 • Apple Ipod touch 8 GB t.w.v 189 euro(één keer korting)
 • Playstation 3 plus Move Sports Champions bundel t.w.v. 299 euro(twee keer korting)
 • Appel Ipad 2 16 GB t.w.v 479 euro (alleen mogelijk als je met twee volwassenen een polis afsluit. Je levert de korting over 2012 in en een gedeelte van 2013)

Energie

Via United Consumers kun je ook korting krijgen op je energierekening. Allereerst wordt er gekeken naar de tarieven van je regioleverancier. United Consumers gaat één cent onder deze tarieven zitten. Gemiddeld is dit zestig euro per jaar. Maar je krijgt nog meer extra's. Zo krijg je een welkomstbonus van 70 euro en een vaste korting per jaar van dertig euro. De korting wordt uitgerekend bij je jaar afrekening. Deze korting wordt op je kortingstegoed gestort. De bonussen ontvang je na een jaar op je kortingstegoed.

 • Het eerste jaar heb je 160 euro voordeel
 • De volgende jaren is dit 90 euro

Autoverzekering

Je kunt via United Consumers heel gemakkelijk besparen op je autoverzekering. Op de site kun je een offerte invullen en aan de hand daarvan krijg je te zien welke autoverzekering het goedkoopst is en hoeveel geld je goedkoper uit bent! Je krijgt van United Consumers altijd vijf procent korting. Deze korting wordt op je kortingstegoed gestort.

Tankpas

Ook tanken kan een stuk goedkoper met United Consumers. Met een tankpas kun je bij veel tankstations korting krijgen. Zo krijg je op de landelijke adviesprijs zes procent korting per liter. Deze korting wordt op je tegoed bijgeschreven. Sommige tankstations zitten zelf al onder de landelijke advies prijs. De korting wordt in dat geval aan de pomp gegeven. Wordt er aan de pomp al zes cent of meer korting gegeven? Dan ontvang je nog één cent korting, zodat je altijd voordeliger uit bent!

Telefonie

United Consumers werkt met verschillende telecombedrijven samen zoals KPN, HI, Vodafone, Telfort en T-mobile. Je kunt online een abonnement met korting afsluiten. Dit zijn zowel abonnementen met toestel als sim only abonnementen. Het is per abonnement verschillende hoeveel korting je krijgt en hoe deze korting wordt berekend. Kies je voor een abonnement met telefoon, dan wordt de korting rechtstreeks verrekend. Je hoeft dus niet eerst het toestel te betalen. Krijg je korting op je abonnementskosten? Dat wordt deze per maand op je kortingstegoed gestort.

Tips en opmerkingen

Het iniatief van United Consumers is hartstikke mooi, maar toch hoor je wisselende reacties!

 • De premie van de zorgverzekering is scherp en de cadeaus zijn de moeite waard, maar wil je echt de goedkoopste zorgverzekering, dan zijn er betere opties.
 • Bij energie wordt gekeken naar de tarieven van je regiobeheerder, maar andere energiemaatschappijen zijn wellicht goedkoper of hebben een betere actie.
 • Bij de autoverzekeringen heb je maar beperkt de keuze. Niet alle autoverzekeringen doen namelijk mee.
 • De korting van de tankpas gaat uit van de landelijke adviesprijs. Deze prijs zie je vooral langs snelwegen en buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom wordt over het algemeen al korting aan de pomp gegeven. Niet alle tankstations doen mee. Zo zijn er tankstations die niet mee doen, maar die wel tien cent korting geven! Je bent dus niet per definitie voordeliger uit met de tankpas.

Conclusie

Je kunt met United Consumers veel korting krijgen. Zeker wanneer je gebruik maakt van de verschillende mogelijkheden, kun je aardig wat korting per jaar opbouwen! Maar United Consumers is niet per definitie de goedkoopste. Het grote voordeel van United Consumers is dat de korting blijft doorlopen. Bij andere aanbieders zou je eigenlijk ieder jaar moeten overstappen om weer gebruik te kunnen maken van een actie!