Wat wil je weten over Forever21

Forever21

Forever5.jpgAls shoppen je hobby is, moet je Forever 21 op je lijstje zetten. Deze Amerikaanse winkelketen en kledingmerk vind je nu ook in Nederland en Belgie. Het is de bedoeling in de clinch te gaan met concurrenten H&M, Primark, River Island, Mexx, New Look en Zara. Trendy mode voor heel betaalbare prijzen dus. Online shoppen kan uiteraard ook. 

Forever21 en hun aanbod

Forever2.jpg

Forever 21 is om twee dingen bekend: uitgebreide, hippe collecties en heel grote winkels! Wat dacht je van schoenen, jeans, jurkjes, rokken, sieraden, jassen, sweaters, riemen, tassen, cosmetica, zonnebrillen, beenmode en zelfs mode voor aanstaande moeders. De doelgroep die men wil bereiken is jeugd tot (maximum?) 25 lentes. Superitem in de collectie zijn de spotgoedkope jurkjes waarvan ze zelf beweren dat ze altijd goedkoper zijn dan bij H&M!

Forever3.jpg

Over grote winkels gesproken: de Zuid-Koreaanse oprichter en huidige CEO Do Won Chang, is niet gauw tevreden: big is beautifull. Op Times Square heeft hij een megastore van maar liefst 8000 m2 oppervlakte. Voor onze contreien zoeken ze naar winkels met een vloeroppervlak van om en nabij 3000m2. Als je dan ook nog op een hippe A-locatie wilt zitten, is dat behoorlijk zoeken!

Het winkelconcept is op basis van 'in store boetieks' dat tegenwoordig overal in grote winkels wordt toegepast (bijvoorbeeld V&D, Inno) en aangepast is aan de stijl en doelgroep van elke klant die de winkel binnen stapt.

België

BE.jpgIn België is de locatie reeds beslist: begin 2011 zitten ze met een ‘flag ship store’ op de Meir in Antwerpen (met een giga winkel van maar liefst 3700 m2). In Brussel wordt het, hoe kan het anders, de Nieuwstraat. Andere filialen volgen. Tussen haakjes: de richtprijs om te huren op Meir is maar liefst € 1100 per m2! Volgens deskundigen die het (kunnen) weten: dat kan Mr. Do nooit terugverdienen. Met andere woorden: deze winkel zal verlieslatend zijn... Dat blijkt echter heel 'gewoon' te zijn in die wereld. Menig populair merk zit op de Meir om gezien te worden en de naam uit te dragen... 'The place to be': dat mag blijkbaar wat kosten!

Nederland

NL.jpgIn Nederland gaan ze openen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De precieze locaties en openingsdata zijn, ook na veel speurwerk op internet, nog niet bekend. Winkelruimten van die omvang liggen ook in deze steden niet voor het rapen! Wel zijn er al vacatures als je bij Forever21 (Breda?) wilt gaan werken: de komst van Forever 21 zou goed zijn voor 70 banen: Vacatures!

Online

Forever4.jpg

Online shoppen kan nu al maar dan moet je wel rekening houden met dure verzendkosten (tot wel € 45!) en uiteraard prijzen in dollars. Je bestelling wordt immers verzonden vanuit de States. Maar… verbetering is op komst! In het hoofdkantoor te Breda komt een callcenter voor de internetverkoop. Waarschijnlijk volgt er op termijn ook nog wel een webshop!

 

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden