Zesta: online koken met VTM

Zesta kookTV

VTM heeft haar eigen kookwebsite online gezet. Met de aparte naam Zesta. De zoveelste kooksite hoor ik je zeggen. Dat klopt maar breng deze nieuweling toch maar eens een bezoekje. Culinair is het zeker de moeite waard. Alles met koken is vandaag een hype. Beroemde en minder beroemde Zesta-chefs helpen je bij het roeren in de pannen.
 

Waarom Zesta bij VTM?

VTM is sinds enkele jaren druk doende met culinaire programma's. Kijkcijferkanonnen als 'Mijn Restaurant', 'SOS Piet' en 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' nemen een belangrijke plaats in in de keuken van deze Vlaamse TV zender. In die zin is deze nieuwe site een logische stap. Te meer omdat uit onderzoek blijkt dat 'TV recepten' massaal thuis uitgeprobeerd worden.

Hoe werkt het?

Recepten van maar liefst 38 professionele koks. Ook van minder minder bekende keukenpieten. Gemakkelijkheidshalve zijn ze allemaal 'chef' genoemd. Als beroemdste keukenmuts uiteraard Piet Huysentruyt. Piet zorgt ook voor het 'recept van de dag'. Maar ook Jaimie Oliver, Jeroen Meus (met elke dag een kookprogramma op concurrent TV1 om half zeven. Hobbykok 2009 Claudia en de knappe Sergio Herman als 'te selecteren chefs'.

Keuzemogelijkheden

  1. Op bereidingstijd,
  2. Op voorkeur voor een bepaalde chef,
  3. Op ingrediënt.

Rubrieken

  1. Voor al je keukenvragen: de helpende want;
  2. Dagelijkse wedstrijd en poll;
  3. Tip van de dag;
  4. Weetje;
  5. Meest bekeken recept;
  6. Uitleg over producten uit de keuken: vis, vlees, zuivel, groenten, fruit en noten;
  7. Als je doorklikt is er een uitgebreide rubriek 'Dieetkeuken'.

Maar er is meer: je kunt er voor van alles terecht: gezond ontbijten, verjaardagsfeestjes, tafeldecoratie, cadeautips en veel videofragmenten.

!

Printscreen

Prachtig initiatief en website: keurig, overzichtelijk, precies wat de keukenprinses vandaag zoekt: heel veel tips, heel veel recepten en uitleg over ingrediënten. Als je hier niet vindt wat je zoekt, heb je ècht een probleem maar dan kun je het nog altijd 'vragen' aan de helpende Want!

Conclusie

Het is natuurlijk de zoveelste Nederlandstalige kookwebsite in de rij. In het leven geroepen door een Vlaamse TV zender die in Nederland niet kan worden bekeken maar dat is voor deze taalgenoten geen probleem. Enkele van de chefs zijn ook over de landsgrenzen heen beroemd.

Dat koken hot is in Vlaanderen is nog maar eens bewezen op de boekenbeurs tijdens de afgelopen twee weken: de 'kok'stand was trekpleister nr. 1! Deze website moet je bij je favorieten hebben staan!

Anderzijds: 'trop' is te veel, zoals het spreekwoord zegt. Oververzadiging wenkt! Niet alleen op het gebied van websites, ook op TV begint het de kijkers de strot uit te komen. Je kan geen zender bezoeken of ze zijn tegenwoordig aan het koken! En dat is niet alleen op onze nationale zenders: ook de Duitse, Franse, Engelse, Italiaanse en Spaanse zenders bieden kookprogramma's aan. En toch wordt steevast beweerd dat er 'niet meer wordt gekookt' tegenwoordig!

Gratis meedoen?

Zesta