Hoe je autoverzekering goedkoper kan

Besparen door je autoverzekering te vergelijken 

Recent onderzoek van enkele vergelijkingssites heeft aangetoond dat we redelijk trouw zijn aan onze autoverzekering. Dat is niet slim, want door de hevige concurrentie bij aanbieders van autoverzekeringen kun je juist veel besparen door je verzekering eens onder de loep te houden.

Premies autoverzekeringen dalen met wel 20% 

Door de nieuwe autoverzekeraars, vaak nieuwe bedrijven opgezet door traditionele verzekeringsmaatschappijen, zijn de prijzen sterk onder druk komen staan en premies gedaald. Daarnaast wordt ook op voorwaarden beconcurreerd waardoor je ook daar voordeel kunt behalen.

Het afgelopen jaar daalden de prijzen van een autoverzekering soms met wel 20 procent. En hoewel de prijzen van autopolissen dalen, wordt autobezit dit jaar voor velen waarschijnlijk duurder. Dat komt bijvoorbeeld door het invoeren van de ‘slurptaks’ sinds 1 februari en de alsmaar stijgende brandstofprijzen. Ook de accijns op brandstof is verhoogd en voor leaseauto’s is de bijtelling verhoogd van 20 naar 25 procent.

Een rondje langs enkele vergelijking sites leert ons dat je veel kunt besparen op een autoverzekering. We vergelijken een autoverzekering van Netpolis en bezoeken twee andere vergelijkingssites Independer.nl en Prijsvergelijk.

In ons voorbeeld, een man van 30 jaar met een Peugeot 308 en 5 schadevrije jaren blijkt dat het premieverschil met onze huidige verzekering enorm is. De auto is momenteel bij een tussenpersoon WA Allrisk verzekerd voor 452,- euro per jaar. Een vergelijkbare autoverzekering vinden we bij Independer voor 375,- euro per jaar en Netpolis biedt ons een Allrisk verzekering aan voor slechts 360,- euro per jaar. En dat blijkt ruim 90,- euro goedkoper dan onze huidige verzekering.

Uit het onderzoek blijkt dat 56 procent van de mensen denkt dat het niet mogelijk is om te besparen op autoverzekeringen. Een klein rondje langs enkele sites geeft echter een compleet ander beeld. Het is daarom erg verstandig je auto verzekering te vergelijken want je kunt in veel gevallen écht wel profiteren van de prijzenslag op internet.

Tips om te besparen 

  • Altijd meerdere verzekeringen vergelijken 
  • Let niet alleen op de premie maar ook op de voorwaarden