Waarom online een autoverzekering afsluiten

Waar en waarom een autoverzekering online afsluiten in 2022?

Waarom_online_een_autoverzekering_afsluiten-IntroPlaatje.jpg

Een online autoverzekering is een goedkopere verzekering. Een goede verzekering afsluiten kan op vele manieren. U regelt het via een tussenpersoon of een direct writer, waarbij uzelf in feite de rol van tussenpersoon overneemt. Zonder tussenpersoon is goedkoper en via het internet een autoverzekering afsluiten kan ook snel worden geregeld.  Ohra geeft nu zelfs 15 procent korting op een autoverzekering en verzekeringspremie. Betaal dus niet te veel voor uw verzekering, maar pak die kansen voor een goedkope autoverzekering online.

Hoe geeft uw autoverzekering voldoende service bij schade

Voor een goede verzekering zijn de kosten van belang, maar vooral ook wat u bij eventuele autoschade aan service ontvangt. Een lage verzekeringspremie, zonder service willen de meesten van ons ook niet. Minimaal wilt u voldoende service en een snelle afhandeling van zaken, zoals:

 • Het snel kunnen beschikken over een vervangende auto bij schade. U wilt toch niet zonder auto zitten.
 • Een snelle afhandeling van de schade.
 • Een volledige service bij schade, zodat uzelf bij schade niets hoeft voor te schieten.
 • Een goede pech service, ook als u in het buitenland bent.

Wat is de no claim korting beschermer

Velen willen extra zekerheden en niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit kunt u voorkomen door onder meer:

 • Ook een goede ongevallenverzekering af te sluiten.
 • Een rechtsbijstandverzekering te nemen, zodat u ook juridisch geholpen wordt wanneer er over een schade onenigheid ontstaat.
 • Te kiezen voor de no claim korting beschermer of Bonus beschermer. De Bonus beschermer zorgt ervoor dat u een schade niet direct ten laste gaat uw verzekeringspremie en no claim. Een schade kan ons immers allemaal overkomen en uw no claim verliest u liever niet. U kunt de no claim korting dus ook verzekeren. Dit kost een beetje extra, maar zo bent u ervan verzekerd dat er geen terugval zal zijn in uw no claim. Let er wel op dat deze no claim verzekering nog wel eens is beperkt tot één schade per jaar. Bovendien houdt als u overstapt, niet elke nieuwe verzekeraar, met de reparatie van de no-claim rekening.

Welke soorten verzekeringen zijn er voor mijn auto

Er zijn grofweg drie soorten verzekeringen:

 • De Verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid, WA: deze verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid voor de schade, die u met de auto aanricht bij anderen. Dit is in feite de basis van een autoverzekering.
 • De WA + beperkte casco: hiermee is bovenop de WA-dekking ook de schade vergoed, die wordt veroorzaakt door onder meer brand, ruit breuk, storm, diefstal, hagel en los lopende dieren.
 • De Allrisk verzekering: naast de dekking voor WA en beperkte casco, wordt met de Allrisk verzekering ook de schade gedekt aan uw auto als gevolg van een aanrijding, slippen, vandalisme. Deze verzekering kunt verder aanvullen met een module uitgebreide pech service in het buitenland. Dat laatste is vooral handig, als u regelmatig met de auto in het buitenland vertoeft.

Online verzekering afsluiten

Het mooie van internet is, dat u een verzekering op maat eenvoudig via internet kunt afsluiten. U wilt vast geen ellenlange gesprekken met diverse verzekeraars. Online kunt u bovendien uw wensen op een rij zetten, en vergelijken met wat een verzekeraar biedt. Een groot voordeel dus. Een groot gemak, en veel sneller. Ohra bijvoorbeeld biedt:

 • Alles online regelen en ontvang 15% korting of meer.
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week direct online afsluiten.
 • Ohra heeft een gratis opzegservice.
 • Maak gebruik van digitale offertes.
 • U hebt toegang tot Mijn OHRA.

Slot

Wie nu een autoverzekering afsluit, kan bij sommige verzekeraars grote kortingen op de verzekering krijgen.