Waar moet je op letten bij je autoverzekering

Yes! Je hebt een nieuwe of je eerste eigen auto aangeschaft. Tijd om een lekker rondje te gaan touren. Maar voordat je op pad kunt met je nieuwe auto zijn er een aantal zaken die je geregeld moet hebben. Het belangrijkste is je autoverzekering, want zonder verzekering mag je de weg niet op. In onderstaand artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Welke dekking past bij mij?

Wanneer je je auto gaat verzekeren heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. In eerste instantie nijg je misschien naar de optie met volledige dekking, maar je hebt niet altijd de meest volledige dekking nodig. Is je auto bijvoorbeeld al wat ouder? Dan kost het je misschien onnodig veel geld wanneer je je auto allrisk laat verzekeren. De dekkingen waar je uit kunt kiezen zijn:
  • WA. Het is verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Hierbij is de auto verzekerd tegen schade aan anderen. De meeste mensen kiezen hiervoor wanneer de auto meer dan 10 jaar oud is.
  • WA+. Hierbij wordt ook schade van buitenaf verzekerd. Mensen kiezen voor deze dekking wanneer de auto 6-10 jaar oud is.
  • Allrisk. Heb je zelf schade veroorzaakt aan je eigen auto? Dan wordt ook deze schade vergoed. Hier wordt voor gekozen wanneer de auto 0-6 jaar oud is.

Aanvullende verzekeringen

Naast je autoverzekering heb je ook nog de mogelijkheid om extra verzekeringen af te sluiten. Deze aanvullende vormen geven je extra dekking in specifieke situaties. Voorbeelden van aanvullende autoverzekeringen zijn een inzittendenverzekering, een pechhulpdekking, de no-claimbeschermer en de rechtsbijstandverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken

Door goed te kijken naar verschillende verzekeringsmaatschappijen en premies te vergelijken kun je behoorlijk wat geld besparen. Gelukkig zijn er genoeg partijen die je kunnen helpen bij het vergelijken van autoverzekeringen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op autoverzekeringen.nl. Op deze website ontvang je deskundig advies en 100% laagsteprijsgarantie. Een goedkope autoverzekering vind je door maatschappijen te vergelijken op basis van het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden, het aantal schadevrije jaren dat je al hebt opgebouwd en de leeftijd van je auto. Op deze manier zorg je ervoor dat je verzekering is afgestemd op jouw situatie. Ben je nog op zoek naar een autoverzekering die past bij jouw situatie? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips en sluit een autoverzekering af, aangepast op jouw persoonlijke situatie en wensen. Wanneer je de verzekering hebt geregeld kun je eindelijk veilig de weg op met je auto. Veel veilige kilometers gewenst!