Als er een goede uitvaartverzekering is afgesloten

Wat kost een uitvaart of een uitvaartverzekering in 2017?

Wat kost een uitvaartverzekering tegenwoordig? Wel of geen verzekering afsluiten? Om voor een uitvaart de goede verzekering te kiezen, een uitvaart op maat bijvoorbeeld, begrafenis of crematie, moet u weten dat er meerdere vormen van uitvaartverzekeringen zijn. Een goede uitvaart is duur en kost, afhankelijk van de aankleding van de uitvaart, al gauw 10.000 euro of meer. En dat geld is er zonder uitvaartverzekering niet altijd zo maar. Dan kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. U sluit online eenvoudig een prima uitvaartpolis af, zodat uw uitvaart goed geregeld is. De drie soorten uitvaartverzekering zijn de natura uitvaartverzekering, de kapitaalverzekering en ten derde een mix hiervan.

De natura uitvaartverzekering als uitvaartpolis

Allereerst is er als uitvaartpolis de uitvaartverzekering in natura. Bij de uitvaartverzekering in natura wordt het verzekerde bedrag overgemaakt naar een daarvoor aangewezen uitvaartondernemer. Deze begrafenisondernemer zal de uitvaart verzorgen in overeenstemming met uw wensen en de uitvaartverzekering die is afgesloten. De verzekering kan veel tot zeer weinig regelen. Het kan namelijk een basispakket zijn waarin relatief weinig is vastgelegd, maar ook een uitvaartverzekering die een grote luxe uitvaart garandeert. Natuurlijk zijn er vele gradaties mogelijk. Het is dus verstandig, om op tijd na te gaan wat wel en wat niet door de verzekering wordt gedekt en of u de verzekering tussentijds nog wilt aanpassen.

De kapitaalverzekering als uitvaartverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt het verzekerde bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. De nabestaanden zijn daarbij vrij om de uitvaartondernemer te kiezen en de uitvaart naar eigen inzicht in te richten. Anders dan bij de verzekering in natura weet u dus niet van te voren of het uitgekeerde bedrag voldoende zal zijn. Maar daar staat tegenover dat de vrijheid die u daarvoor terugkrijgt, natuurlijk ook een groot goed is. Bij de verzekering in natura is de uitvaart geregeld, bij de kapitaalverzekering moet de uitvaart of begrafenis nog worden geregeld met het vrijgekomen kapitaal.

De combinatie uitvaartverzekering - mix van uitvaartverzekeringen

Er zijn ook uitvaartverzekeringen die het midden houden tussen een kapitaalverzekering en een uitkering in natura. Met deze uitvaartpolis als tussenvorm bent u zowel verzekerd van een uitkering in geld, een kapitaaluitkering, als ook van bepaalde diensten van de verzekeraar. Bij deze mengvorm spreekt het voor zich dat er nog van alles op een later moment geregeld zal moeten worden en wellicht nog een deel zal moeten worden bijbetaald om er de gewenste uitvaart van te maken. Het is maar net wat u en uw nabestaanden het prettigst vinden. Vaak weet u zelf wel het beste wat bij u het meest passende is. Aan u daarom de keuze.

Wat kost een uitvaart, begrafenis of crematie?

Denk bij de kosten van een uitvaart aan de volgend ekosten:

 • De begrafenisondernemer;
 • Het ophalen van overledene;
 • De verzorging van overledene;
 • Het opbaren van overledene;
 • Het bezoeken van overledene;
 • De kist en bloemen;
 • Auto en volgauto's;
 • De dragers van de kist;
 • Het plaatsen van overlijdensberichten;
 • De priester of crematorium;
 • Het kopen begraafplaats;
 • De begraafkosten;
 • Een hapje en drankje;
 • Soms ook de kosten van overnachting als men van verre komt.

Wie betaalt de uitvaart, wie is de opdrachtgever van de uitvaart?

Wie contact zoekt met een begrafenisondernemer voor de uitvaart van een overledene is in principe verantwoordelijk voor het voldoen van de nota. Als er dus geen goede uitvaartverzekering is of er is onvoldoende aan erfenis of de erfenis bestaat alleen uit schulden, betalen de mensen na u letterlijk de rekening. Sluit ook daarom dus een goede uitvaartverzekering af.

Vergelijk uw verzekering online

Let u wel op de verschillende aanbieders en bekijkt u goed wat het beste bij u zou passen. Niet alleen financieel, maar ook qua presentatie en uitvoering. Doe bijvoorbeeld ook eens navraag bij vrienden of kennissen om te weten welke ervaringen zij met een bepaalde verzekeraar hebben en of zij misschien bepaalde suggesties hebben. Online kunt u de eerste vergelijkingen doen, maar de verfijningen komen toch later bij een aanvullend gesprek. Welke begrafenisondernemer zal bijvoorbeeld de uitvaart doen. Een zeer bekende aanbieder van een uitvaartverzekering is Dela, maar ook andere verzekeraars bieden goede uitvaartverzekeringen aan, zoals Monuta. Denk ook bijvoorbeeld aan Ohra, Yarden of Unive. Verzeker u zo van een mooie uitvaart. Dan weet u in ieder geval dat dat al goed geregeld is.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden