4 manieren om jouw zorgverzekering te kiezen

Zorgverzekering kiezen voor 2011

Door de veranderingen in je pakketten van de zorgverzekeraars is het verstandig om je huidige zorgverzekering eens onder de loep te nemen en te overwegen om over te stappen. In dit artikel worden 4 manieren besproken, die het je gemakkelijker maken bij de zoektocht naar jouw zorgverzekeraar!

Je kunt ervoor kiezen om 1 van de manieren te gebruiken bij je zoektocht, maar het is beter om zo breed mogelijk te kijken en dus alle manieren te integreren in je zoektocht.

De volgende 4 manieren zullen je helpen bij het vinden van jouw zorgverzekeraar met de beste dekking:

Recensies

Op internet kun je op veel sites ervaringen van klanten lezen. Sommige vertellen hoe goed of hoe snel ze zijn geholpen door hun zorgverzekeraar, in andere berichten lees je weer dat het sommige verzekeraars in bepaalde gevallen niet vergoeden. Het belangrijk om bij je keuze eens te kijken op deze fora en dergelijke om te bepalen of de zorgverzekeraar wel bij jou past. Probeer de fora, die zijn gekoppeld aan een zorgverzekeraar, te vermijden. Deze kunnen namelijk negatieve berichten 'blocken' in hun overzicht. Lees zoveel reviews als je wilt en kunt, omdat dit je een goed beeld zal geven van de verschillende zorgverzekeraars.

Aanbevelingen

Aanbevelingen van vrienden en/of familie zijn een goede graadmeter van de zorgverzekering. Vraag bijvoorbeeld eens aan je vrienden waar zij zijn verzekerd. Grote kans dat zij een zorgverzekering hebben, die ook bij jou past. Je hebt immers vaak dezelfde interesses en eigenschappen als je vrienden. Door bij je familie te rade te gaan, kun je - bijvoorbeeld in geval van erfelijke afwijkingen of aandoeningen - achterhalen welke zorgverzekering jou de beste dekking geeft. Zorg er wel voor dat je - voordat je besluit om op een aanbeveling een zorgverzekering af te sluiten - de voorwaarden van de zorgverzekeraar controleert. Vaar dus niet blind op deze manier!

Verzekeringsagent

Je kan ervoor kiezen om jou/een verzekeringsagent in te schakelen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Waak er dan wel voor dat je je niet gedwongen voelt om de verzekering af te sluiten en al helemaal niet wanneer de verzekering niet voldoet aan jouw eisen. De meeste verzekeringsagenten zullen dit echter niet doen, maar je moet toch oppassen dat je precies krijgt wat je wilt.

Zoekmachines

Op internet zijn er diverse vergelijkingssites te vinden, waarbij je vaak uitgebreid kunt zoeken naar een geschikte zorgverzekering. Het zal even tijd kosten om de voor jou geschikte vergelijkingssite te vinden, die aan je eisen voldoet. Niet iedere vergelijkingssite gebruikt namelijk dezelfde keuzemogelijkheden, waardoor het even zoeken is. Als je eenmaal de juiste site hebt gevonden waar je jouw specifieke opties kunt vergelijken, is het vrij eenvoudig om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Tot slot

Dit zijn de 4 manieren om de, voor jou, beste zorgverzekering te vinden. Het zal even tijd kosten om de beste zorgverzekering met de juiste voorwaarden te vinden, maar het zal allemaal de moeite waard zijn als je ooit merkt het nodig te hebben. Maak je beslissing - bij het kiezen van de beste zorgverzekeraar - niet overhaast of je komt bedrogen uit.