Warmtepomp: verwarm én koel je huis

Duurzaam verwarmen met warmtepomp

Huis verwarmen door middel van warmtepomp

Wanneer het zomer is, is een airconditioning in huis ideaal. Een airconditioning zorgt voor ventilatie en verkoeling. Maar een verwarmd huis, zeker in Nederland, is ook erg prettig. Een warmtepompsysteem zorgt voor beiden: koeling in je huis en in koude periodes, voor een verwarmd huis.

Warmtepompfunctie: zuinig

Het aanschaffen van een airconditioningsysteem die werkt middels een warmtepompfunctie is slim, zuinig, comfortabel en duurzaam. De warmtepompfunctie zorgt er ook voor dat vertrekken in huis afzonderlijk van elkaar verwarmt kunnen worden. Je huis verwarmen d.m.v. een airco met warmtepomp is zeker niet duurder dan het verwarmen via cv-ketel.

Nieuwbouwhuis en verwarming

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis moet een verwarming nog worden aangelegd. Dit is de juiste timing om de aankoop van een professionele warmtepomp te overwegen. Een totaalsysteem dat koelt én warmt is comfortabel.

Warmtepomp is duurzaam

Doordat de warmtepomp gebruik maakt van bestaande lucht (uit warmte, bodem of water) is dit een duurzaam systeem. Een warmtepomp zorgt niet alleen voor airconditioning, vloerverwarming en verwarming in het algemeen. Tevens kun je met een totaalsysteem het klimaat binnenshuis regelen door middel van één professioneel systeem. Een warmtepomp voorziet zelfs de woning van warm water. Bronnen om het klimaat binnenshuis te regelen zijn zó beschikbaar (denk aan grondwater, ventilatielucht en lucht). Het rendement van een verwarming middels een warmtepomp kan aardig oplopen. Het rendement is overigens afhankelijk van de temperatuur die de pomp moet afgeven.

Warmtepomp deskundig laten installeren

Er zijn veel mogelijkheden wat betreft verwarmen door warmtepomp. Het is dus raadzaam om verschillende warmtepompleveranciers langs te gaan voor een deskundig advies. Ook kan men diverse offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken.

Links

Alles over airconditioningsystemen en warmtepompen

Warmtepomp startpagina