De beste cv ketel voor centrale verwarming in mijn koop huis of huur woning

36040.jpegCentrale verwarming in huis Tegenwoordig heeft ieder huishouden in Nederland een centrale verwarming in huis om het huis te voorzien van warmte. Deze warmte wordt vanuit de cv-ketel door een buizen netwerk door het huis verspreid.

Soorten cv-ketels

Net als bij andere huishoudelijke apparaten is het ook bij cv-ketels zo dat er verschillende mogelijkheden zijn bij het aanschaffen van een dergelijke warmtebron.

Conventionele cv-ketels

Zo bestaan er de conventionele cv-ketels of solotoestellen welke een gasaansluiting heeft die water in de ketel verwarmt, om dit warme water vervolgens met een circulatiepomp door het systeem te halen om het huis te verwarmen. Om de verbrande gassen af te voeren heeft het solotoestel een rookafvoerkanaal, ook beschikt de cv-ketel over een thermostaat om de warmtevoorziening te regelen. Deze conventionele ketels hebben een rendement van 70 tot 80%, er gaat dus 20 tot 30% procent aan warmte verloren tijdens het verwarmingsproces.

Combiketel

Een andere soort ketel is de combiketel. Als een combiketel aan wilt schaffen kunt u kiezen uit twee soorten ketels, namelijk de Hoog Rendement (HR) ketel en de Verbeterd Rendement (VR) ketel. Deze ketels besparen voor u redelijk veel ruimte in huis omdat u geen extra boiler of een aparte geiser nodig bent.

De HR-ketel

Een HR ketel is zoals de naam al doet vermoeden een ketel waarbij het rendement minstens 100% moet zijn. Dit rendement is te bereiken omdat de waterdamp die bij het proces vrijkomt niet wordt meegerekend bij het bepalen van het rendement, maar wel wordt gebruikt om warmte te genereren. Er zijn dan ook drie klassen HR ketels;

  • de HR 100,
  • de HR 104,
  • HR 107.

De namen refereren naar het rendement dat de toestellen halen. Een http://www.alle-cv-ketels.nl/Makkelijk_centrale_verwarming_en_hr_ketel_aanleggen_en_onderhoud_uitvoeren@@HR ketel is dus de beste oplossing als u een nieuwe ketel moet aanschaffen. Echter, soms is het het geval dat een HR ketel niet geplaatst kan worden in verband met de luchtafvoer van de schoorsteen. In deze gevallen kan dan vaak wel een VR ketel worden aangesloten. Deze ketels beginnen bij een rendement van 83% tot ongeveer 90%. Niet aanzienlijk beter dan de solo toestellen, maar toch bespaart u weer geld met een dergelijke VR ketel.

Kopen cv-ketel

CV ketel kopen? Bij de aanschaf van een cv-ketel moet u dus nadenken over welke cv-ketel u wilt laten plaatsen. Ook moet u nadenken welk merk u wilt aanschaffen; wordt het een Remeha ketel, een Vaillant ketel of toch die Bosch ketel want u wilt natuurlijk wel de beste cv-ketel die voor u betaalbaar is. Als u niet meteen met een bedrag van rond de €1500,- op tafel kunt komen kunt er ook voor kiezen of u een ketel gaat huren of leasen. Maar of u nu gaat kopen of huren, het is altijd belangrijk om advies in te winnen over cv-ketels voordat u daadwerkelijk overgaat tot het kopen van zo’n machine.

Kosten cv ketel

Behalve de aanschaf van de ketel zijn er ook nog andere kosten. Zo moet de ketel worden geïnstalleerd door een monteur en moet de ketel goed worden onderhouden om deze zo lang mogelijk goed te kunnen gebruiken. Voor het onderhoud bestaan er bedrijven als de GEAS waarmee u een onderhoudscontract voor de cv-ketel kunt tekenen, maar ook hier geldt dat u eerst advies in moet winnen.

Energiekosten

Wilt u besparen op uw energie kosten? Prijzen vergelijken van verschillende aanbieders kan lonen.