Goedkope energie door middel van een energieveiling

Inleiding

De verschillende energieleveranciers vechten elkaar de tent uit. Alles draait om mooie acties, lage tarieven en mooie kortingen en cadeaus! Met als doel uiteraard om zoveel mogelijk klanten te trekken. Als consument weet je soms niet meer waar je het zoeken moet en wat nou werkelijk de goedkoopste en beste energiemaatschappij is. Ben je op zoek naar een goedkope energiemaatschappij? Dan kan het een optie zijn om mee te doen met een energieveiling! Wat is een energieveiling precies en wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat is een energieveiling?

Bekijk hier alle energie acties en aanbiedingen van dit moment

Een energieveiling kan door verschillende partijen georganiseerd worden, zoals de Consumentenbond of Unitedconsumers. Zij verzamelen zoveel mogelijk potentiële klanten die wel intresse hebben om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Je kunt je heel gemakkelijk inschrijven als je hierin geïnteresseerd bent. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Inschrijven kan tot een bepaalde datum. Na deze datum zal worden bekeken hoeveel mensen intresse hebben in de energieveiling. Aan de hand van het aantal mensen kunnen energiemaatschappijen tegen elkaar biedingen uitbrengen. De bedoeling is dat ze met een scherpe actie komen, want degene met het beste bod zal de energieveiling winnen! Des te meer geïnteresseerden, des te beter zullen de biedingen zijn! Uiteindelijk zal er een winnaar zijn. Alle mensen die zich ingeschreven hebben voor de energieveiling krijgen bericht over de winnende energiemaatschappij en de aanbieding. Ook krijg je vaak te zien hoeveel je daadwerkelijk goedkoper uit zult zijn! Aan de hand van deze aanbieding kun je beslissen of je wilt overstappen of dat je toch liever bij je eigen energiemaatschappij blijft. Meedoen aan een energieveilig is geheel vrijblijvend!

Voordelen van een energieveiling

  • Het grootste voordeel voor de consument is dat ze scherpe kortingen krijgen! Gemiddeld kan het verschil oplopen tot 300 euro per jaar.
  • Het grote voordeel voor een energiemaatschappij is dat ze in één klap een grote groep potentiële klanten bereiken!
  • Het is een kleine moeite om mee te doen met een energieveiling. Je hoeft je alleen maar in te schrijven!
  • Je bent niet verplicht om op het bod van de winnende energiemaatschappij in te gaan.

Nadelen van een energieveiling

  • Let altijd op de kleine lettertjes. Sommige energiemaatschappijen geven een hoge welkomstkorting, waardoor zij de goedkoopste zijn. Maar in werkelijkheid zijn de tarieven hoger. Hierdoor kun je in de toekomst duurder uit zijn.
  • Niet alle energieleveranciers doen mee aan een energieveiling, hierdoor kun je er nooit honderd procent zeker van zijn dat dit de goedkoopste optie is!
  • Je bent niet verplicht om op de aanbieding van de energieveiling in te gaan, maar sommige maatschappijen blijven bellen of post sturen om je alsnog over te halen!

Tips en opmerkingen

  • Wil je meedoen met een energieveiling? Let er dan op of je contract bij je huidige energiemaatschapij (bijna) is afgelopen. Wanneer dit niet het geval is bestaat er een kans dat je een boete moet betalen, als je besluit om over te stappen.
  • Overweeg altijd goed of je op de aanbieding zult ingaan. Wat is bijvoorbeeld de looptijd en welke kortingen worden er gegeven?
  • Bekende energieveilingen zijn bijvoorbeeld die van de Consumentenbond, Groepsveiling.nl en Unitedconsumers.

Conclusie

Goedkope energie willen we allemaal wel, maar het is soms nog best lastig om uit te vinden wat nou daadwerkelijk de goedkoopste energiemaatschappij is. Een energieveiling kan uitkomst bieden, plus de prijs gaat nog verder naar beneden! Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor een energieveiling en aan de hand van het aantal deelnemers zullen energiemaatschappijen tegen elkaar bieden. Degene met de beste aanbieding is de winnaar van de energieveiling!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden