Welke acties hebben de verschillende energiemaatschappijen

Inleiding

Het lijkt wel oorlog tussen de verschillende energiemaatschappijen. Ze beweren allemaal dat zij de goedkoopste zijn en dat je bij hen het beste af bent. Niet zo raar dat je als gewone klant soms niet meer weet waarvoor je moet kiezen. Veel mensen blijven maar bij hun huidige energiemaatschappij hangen omdat die vertrouwd is. Toch kan het helemaal niet verkeerd zijn om eens rond te kijken naar een andere energiemaatschappij. Wie weet ben je goedkoper uit, maar veel energiemaatschappijen hebben leuke acties om nieuwe klanten binnen te halen. Hiermee kan je als klant je voordeel doen! Wanneer je jaren bij dezelfde energiemaatschappij blijft zitten, dan zal je (bijna) nooit wat extra's krijgen. Terwijl je voor overstappen wordt beloond. Denk je dat de prijs van verschillende energiemaatschappijen niet veel scheelt, dan kan je je misschien over laten halen door de verschillende acties. Welke acties hebben de verschillende energiemaatschappijen als je overstapt?

Energiemaatschappijen  Aanbiedingen   Overstappen
Oxxio
 • Vanaf 150 euro cashback
Vattenfall
 • Gratis cadeau zoals een Samsung Galaxy tab
Essent
 • Bol.com bon t.w.v 150 euro
 • Wehkamp bon t.w.v 250 euro
 • 250 euro korting
Energie Direct
 •  90 euro cashback (éénjarig contract)
 • 140 euro cashback (tweejarig contract)

Leukste aanbiedingen van dit moment

Er zijn zoveel leuke acties en aanbiedingen dat we de twee leukste aanbiedingen van dit moment er even uithalen. De rest van de acties en aanbiedingen van de energieleveranciers staan hieronder. Dit is een compleet en actueel overzicht!

Energie Direct

Energie Direct heeft een leuke aanbieding voor de winter. Nieuwe klanten die een jaarcontract afsluiten krijgen namelijk een leuke cashback. Deze cashback bedraagt bij een éénjarig contract 90 euro en bij een tweejarig contract 140 euro. Hiermee ben je extra voordelig uit aan het einde van het jaar.

 • Cashback van 90 of 140 euro

Overstappen naar Energie Direct

Oxxio

Oxxio heeft een nieuwe actie, namelijk Oxxio welkomstkorting. Nieuwe klanten krijgen een interessante welkomstkorting op hun jaarrekening. Deze is minimaal 150 euro, maar kan oplopen als je meer stroom en gas verbruikt. Iemand met drie kinderen zal over het algemeen meer energie verbruiken dan iemand alleen. Ook wonen in een vrijstaand huis is kwa energie duurder dan voor iemand in een flat. 

 • Minimaal 150 welkomstkorting

Overstappen naar Oxxio

Acties en aanbiedingen energie met cadeaus

Essent

Ook Essent heeft een leuke aanbieding voor nieuwe klanten. Je kunt namelijk kiezen tussen verschillende acties acties. Bij de eerste aanbieding van Essent krijg je 150 euro korting op je jaarrekening bij een éénjarig contract en 250 euro korting bij een driejarig contract. Dit is een leuk voordeeltje! Maar je kunt ook kiezen voor een Nest Thermostat E t.w.v 249 euro. Hiermee blijf je precies op de hoogte van je verbruik. Het kan ook zijn dat je liever gaat winkelen. Je kunt kiezen tussen een Bol.com of Wehkamp cadeaukaart ter waarde van 250 euro. De aanbiedingen gelden bij een driejarig contract.

 • Bol.com cadeaubon t.w.v 250 euro
 • Wehkamp cadeabon t.w.v 250 euro
 • 250 euro korting

Aanbiedingen Essent

 Vattenfall EnergiecadeauXL

Op dit moment zijn het de Vattenfall EnergiecadeauXL weken. Nieuwe klanten die een éénjarig of driejarig contract afsluiten kunnen kiezen uit een mooi cadeau. Denk hierbij aan een Samsung Galaxy tab, een nespresso apparaat of een cadeaubon t.w.v 200 euro. 

 • Cadeau's zoals een Samsung Galaxy tab of xBox

Overstappen naar Vattenfall

Engie

Bij Engie kun je kiezen uit twee interessante aanbiedingen. Zo kunnen nieuwe klanten een gratis kluskaart krijgen. Deze kluskaart heeft een waarde van 100 euro en is te besteden bij vier grote bouwmarkten zoals Praxis of Hornbach. De andere optie is het gratis bespaarpakket met een waarde van 144 euro. Hierin zit onder andere twee ledlampen en een slimme stekker waar je je verbruik kunt checken.

 • Kluskaart t.w.v 100 euro
 • Gratis bespaarpakket t.w.v 144 euro

Overstappen naar Engie

Acties en aanbiedingen energie met korting of geld-terug 

Energie Direct

Energie Direct is één van de goedkoopste energieleveranciers. Je krijgt nu 90 euro korting op je jaarrekening als je klant wordt bij Energie Direct. Je ontvangt de korting van 50 euro als je een éénjarig contract afsluit met vaste prijzen.

 • 90 euro korting

Overstappen naar Energie Direct en ontvang 90 euro korting

Vattenfall

De aanbieding van Vattenfall van dit moment is de Vattenfall Powerdeal. Bij de Vattenfall Powerdeal sluit je een driejarig contract af. Hierbij krijg je maar liefst 250 euro korting. Zo wordt je energierekening wel heel voordelig. Klanten van Vattenfall hebben nog veel meer voordeel via Vattenfall exclusief. Hierbij krijg je korting op allerlei leuke uitjes en zijn er regelmatig prijsvragen!

 • 250 euro korting

Overstappen naar Vattenfall

Conclusie

Door onder andere de Consumentenbond wordt aangeraden om regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier. Je bent namelijk veel duurder uit als je jarenlang bij dezelfde energieleverancier blijft plakken. Een consument denkt gemiddeld 70 euro per jaar voordeel te halen als ze overstappen, maar in werkelijkheid is dit rond de 500 euro! Dit is toch een flink bedrag en het is tegenwoordig een kleine moeite om over te stappen. Vaak hoef je alleen online je gegevens in te vullen en de rest spreekt voor zich. Op deze pagina kun je alle energie acties en aanbiedingen van dit moment bekijken zodat je het meest voordeel van het overstappen kunt doen.

.