Dit zijn de voordelen van het verhogen van jouw hypotheek

Heb jij een huis gekocht en is deze in waarde gestegen? Dan kan je je hypotheek verhogen. Maar waarom zou je dat precies doen? Je hypotheek verhogen is niet zomaar iets dat je kan of wilt doen. Integendeel, je hypotheek verhogen is iets waar jij goed over moet nadenken en waar je met een hypotheekadviseur goed voor moet zitten. In dit artikel bespreken we wat de voordelen zijn van je hypotheek verhogen en waaraan je moet voldoen.

Wat zijn de voordelen van je hypotheek verhogen?

Als je zit te denken om je hypotheek te verhogen, dan heb je vast al plannen. Een hypotheek verhogen doen meeste mensen met een goede reden. Voor sommige is het de aanschaf van een tweede woning en voor andere is het voor het verbouwen van hun huidige woning. Hoe dan ook is het verhogen van je hypotheek in deze gevallen enorm voordelig. Dit komt doordat je met het hypotheek geld de aanschaf van je tweede huis kan financieren of je verbouwing kan financieren. Dit is een groot voordeel van het verhogen van je hypotheek, omdat je normaliter zou moeten sparen voor zo een investering. Het sparen voor zo een grote investering kan veel tijd kosten. Met het verhogen van een hypotheek ga je dit uit de weg!

Wanneer kan je een hypotheek verhogen?

Je hypotheek kan je alleen verhogen wanneer de waarde van je huidige woning hoger is geworden dan waar je voorheen de hypotheek voor had aangevraagd. Heb je dus een hypotheek van 250.000 euro genomen en is je huis nu 400.000 euro waard? Dan zou je in principe je hypotheek kunnen verhogen naar 400.000 euro. Dat de waarde van je huis hoger is geworden is echter pas de eerste stap in het verhogen van een hypotheek. Wanneer je je hypotheek wilt verhogen wordt er zoals bij het aanvragen van de huidige hypotheek een BKR check gedaan. Je mag dus voor het verhogen van een hypotheek dus ook geen positieve BKR hebben. Hierop kan je afgewezen worden voor het verhogen van je hypotheek. Ook je salaris wordt weer onder handen genomen. De geldschieter wilt namelijk zeker weten dat je de verhoogde hypotheek wel kan betalen. Heb je momenteel geen baan of werk je parttime, dan is de kans er dat de verhoging voor de hypotheek wordt afgewezen. Wanneer je je hypotheek verhoogt wordt het maandelijkse bedrag dat je voor je hypotheek betaald namelijk ook hoger.