Hoe slim en goedkoop geld lenen

Slim en goedkoop geld lenen, een lening oversluiten en samenvoegen

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Geld lenen is natuurlijk van alle dag. Bovendien zijn er voldoende aanbieders van leningen en krediet die u snel van dienst willen zijn. Maar hoe kunt u slim en goedkoop geld lenen? Want goedkoop geld lenen is eenvoudiger dan u denkt en ook ondanks een negatieve BKR registratie mogelijk. Lenen zonder gedoe als gedoe niet nodig is, kan bij banken als Ribank, Santander, Amstelgeld of Girokrediet. Geen poespas en genoeg keuze dus. Vraag voldoende offertes aan en vergelijk.

Goedkoop geld lenen in 2021

Wie verantwoord geld wil lenen, doet wat huiswerk vooraf en vraagt zich af:

 1. Bij wie kan ik goedkoop geld lenen?
 2. Leen ik met of zonder een onderpand. Voor een hypotheek, waarbij het huis als onderpand dient, gelden meestal lagere rentes dan bij een consumptief krediet.
 3. Past een nieuw krediet binnen mijn budget en wat moet ik doen, om ervoor te zorgen dat de lening op een verantwoorde manier toch mogelijk wordt.
 4. Is er bijvoorbeeld een BKR registratie van mij bekend.
 5. Welke looptijd van de lening past het beste bij mij en het product dat ik wil aanschaffen. Zo zal bij een huis een langlopende lening natuurlijk veel beter passen, dan bij de aanschaf van een auto die maar een aantal jaren meegaat. Maar soms, bijvoorbeeld bij een avondje uit, kan bijvoorbeeld een zeer kortlopende flitslening ook een goede oplossing zijn. Dat kan een mini-lening zijn voor 30 dagen. Vaak gaat het om een paar honderd euro, terwijl een doorlopend krediet of persoonlijke lening meestal om vele duizenden euro's gaat. U leent snel en daarna betaalt u het geld weer terug binnen de afgesproken termijn.
 6. Welke offertes vraag ik aan. Immers het is verstandig, om meerdere instanties op internet te benaderen en de verschillende offertes goed te vergelijken. Kijk daarbij goed naar zowel de gevraagde rente als de aanvullende voorwaarden van de lening.
 7. Vraagt u zich altijd af of de lening ook fiscale voordelen geeft. Vraag dit ook aan de kredietverschaffer of adviseur.

Hoe hoog is de rente op een lening?

De hypotheekrente is een goed voorbeeld. De rente van een hypotheek is fiscaal aftrekbaar, maar soms ook de rente van een andere gewone lening. Voorwaarde hierbij is dat u die nieuwe lening gebruikt voor de verbetering van uw huis of tuin. In dat geval is ook die rente netjes aftrekbaar van de belasting. Wie wat rond kijkt, ziet dat de rente sterk kan verschillen per aanbieder.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

Bekende aanbieders van een doorlopend krediet of persoonlijke lening zijn:

 1. A-krediet;
 2. ING;
 3. Rabobank;
 4. Santander;
 5. ABN AMRO;
 6. SNS Bank;
 7. Girokrediet;
 8. Amstelgeld.

Goedkoop lenen door het oversluiten van een lening

Er zijn ook aanbieders van leningen die als tussenpersoon en makelaar fungeren, de intermediairs. Die gaan voor u op stap om te kijken welke lening het goedkoopste in de markt is. Dat doen ze via hun netwerk of via de veilingen van leningen. Goedkoop lenen doet u eenvoudig door een dure lening over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente. Zo bent u van de te dure lening af, terwijl tegelijkertijd uw maandlasten omlaag gaan.

Wat is het BKR voor instelling?

Een kredietverschaffer kan uw aanvraag voor een lening ook afwijzen. Bijvoorbeeld, wanneer er betalingsachterstanden zijn geregistreerd bij het BKR te Tiel. Ook dan moet u niet bij de pakken neerzitten. Ook dan is vaak een goedkope lening mogelijk, waarmee u uw achterstanden kunt wegwerken. Vraag uw adviseur daarnaar. Zo maakt u slim gebruik van een inmiddels lagere rentestand.

Wat is mijn risicoprofiel?

Een kredietverstrekker zal altijd een risicoprofiel van u opstellen. Hoe lager het risico, hoe lager de rente kan zijn. Het risicoprofiel bevat afwegingen met betrekking tot:

 1. Uw BKR-noteringen, zie hierboven;
 2. Het soort beroep en soort dienstverband dat u hebt. Is het een vast dienstverband, een tijdelijke dienstverband, bent u ondernemer en zo verder;
 3. De periode die u werkzaam bent bij uw huidige werkgever;
 4. Hoe lang u al woont op het huidige adres;
 5. Uw leeftijd.

Direct geld lenen

U kunt ook direct geld lenen in 10 minuten tijd via een flitslening als u een beetje geld tekort komt. Hebt u minder haast dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet waarschijnlijk iets voor u. Dat is een stuk goedkoper dan rood staan bij de bank. Zo kunt u eenvoudig een dure lening oversluiten. Lenen zonder gedoe en een stuk goedkoper.

Tip voor snel geld lenen

Het belangrijkste is dat u goed weet wat voor lening u wilt, want meestal zijn er voldoende aanbieders die aan uw wensen kunnen voldoen. Is dat niet het geval, vraag dan om uitleg en kijk hoe u de bezwaren kunt wegnemen. Vaak is er bij geld lenen veel meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden