Waar kunt u voordelig lenen

Goedkoop lenen en voordelig geld lenen in 2020 en 2021. De beste lening, maar bij welke bank leent u dan?

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Iedereen wil goedkoop geld lenen, zonder poespas en zonder onnodig gedoe. Meestal is lenen het voordeligst, als u een bepaald onderpand hebt. De meest bekende vorm van lenen met onderpand is de hypotheek of het belenen van goud en sieraden bij een pandjeshuis of kredietbank. Meer voor de hand liggen toch de bekende verstrekkers van krediet in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend zoals krediet aanbieders Amstelgeld, A-krediet, Ribank Direct, Santander en Girokrediet. Dat is lenen zonder gedoe en de lening kan snel worden geregeld.

Hoe kan ik goedkoop geld lenen?

Nogal wat mensen zijn geneigd, om naar hun huisbank te gaan om te lenen. Velen van ons lenen regelmatig , zonder het eigenlijk goed door te hebben. Dit doen we door een aantal dagen rood te staan. Redelijk pijnloos, maar ook duur. De huisbank is vaak niet goedkoop namelijk, ook al is rood staan eenvoudig.

Maar rood staan is duur

Rood staan behoort wel tot de duurste manieren van lenen. Vele mensen hebben dat niet echt door. Bij een volgende rekeningen afschrift van de bank blijkt, dat er een bepaald bedrag in rekening is gebracht. Wie de moeite neemt, om de berekende rente te bepalen, moet niet verbaasd staan van een rente van meer dan 15% op jaarbasis. En dat terwijl er krediet vormen zijn die voor u veel goedkoper uitpakken.

Een persoonlijke lening afsluiten heeft voordelen

Dan is bijvoorbeeld een persoonlijke lening toch veel goedkoper dan rood staan. Zeker met de grote concurrentie in ons land tussen de krediet aanbieders. De rente staat vast en u weet met het geleende bedrag precies wanneer het zal zijn afgelost. U betaalt niet meer dan vooraf met de bank is afgesproken.

Een doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet is van de vele soorten van krediet meestal de goedkoopste manier van lenen. U krijgt een bepaalde kredietlimiet van de bank en betaalt alleen rente over het geldbedrag dat u hebt opgenomen. Nog een voordeel is dat u boetevrij kunt aflossen, wanneer u wat ruimer in het jasje zit, of eigenlijk gewoon van de lening af wilt.

Kopen en lenen via een postorderbedrijf

De catalogus van een postorderbedrijf als Wehkamp, Neckermann of Otto, ziet er zeer aanlokkelijk uit: lekker kopen vanuit de luie stoel thuis en dan bestellen. Als het niet bevalt stuur je het gewoon weer terug en als het daarentegen wel bevalt, kun je het kopen op afbetaling. Kopen op afbetaling is een vorm van lenen, uitgestelde betaling genoemd. Daar is op zich niet mis mee, maar velen vergeten dat er wel vaak een hoge rente moet worden betaald.

Lening goedkoop oversluiten levert geld op

Een lening oversluiten naar een goedkope lening bespaart u veel geld. Stel u hebt al een paar leningen, of u staat regelmatig rood, dan kan het zijn dat het om dure leningen gaat. Een eenvoudige manier om hier wat aan te doen is deze leningen over te sluiten naar een goedkopere nieuwe lening. Dit is de manier om van uw hoge maandlasten af te komen.

Moet ik in 2020 en 2021 ook verzekeringen afsluiten bij een lening?

Waar u bij lenen wel op moet letten, is dat sommige aanbieders per se willen dat u een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering neemt. Die verzekering is vaak duur en niet altijd de beste lening. Sommige mensen willen echter graag een dergelijke verzekering: de langstlevende blijft namelijk zo niet onnodig met schulden achter. Anderen hebben er een hekel aan. In welke categorie u ook valt, u doet er goed aan, om meerdere offertes aan te vragen en de voorwaarden goed te vergelijken. En het mooie is dat een offerte eenvoudig en gratis via internet is aan te vragen. Want daar moet u zijn voor een voordelige lening.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden