Geld lenen versus bezuinigen

Inleiding

Waarom mensen steeds maar weer geld lenen is mij een raadsel. Tot mijn verbazing ontdekte ik zelfs een site waar geld lenen aan particulieren de normaalste zaak van de wereld is. Veelal omdat deze mensen via de normale weg geen geld meer kunnen lenen vanwege het niet op tijd betalen van hun maandelijkse termijn of BKR registratie. Met de huidige recessie kun je juist enorm bezuinigen want de bedrijven vallen over elkaar heen met verschillende aanbiedingen. Dit resulteert in kortingen op mobiel bellen, internet abonnement, boodschappen en energiekosten. Hieronder maken wij een top10 lijst waarmee je kunt bezuinigen, zodat je geld overhoudt en geen geld hoeft te lenen.

Kostenoverzicht in Excel

Een rekenprogramma zoals Excel is het ideale hulpmiddel om je maandelijkse uitgave in de gaten te houden. Als je niet met Excel kunt werken vraag dan of iemand een opzet voor je kunt maken zodat je het zelf bijhoudt. Dit is zo eenvoudig. Als je in Excel alle uitgaven op datum invoert met datgene wat je aan salaris per maand binnen krijgt dan krijg je een tijdlijn zodat je kunt zien wat je aan het einde van de maand overhoudt. Ook een huishoudboekje is handig als je niet met de computer overweg kunt.

Geld lenen en rente  

Vergeet niet bij geld lenen dat, als je een product aanschaft op afbetaling, er altijd rente over betaald moet worden. Bij de postorderbedrijven zoals Wehkamp of Otto is dit 16%. Als je geld leent bij een bank dan zit je toch snel op gemiddeld 7% als dit al niet meer is. Wees slim. Nu kun je als bijvoorbeeld je wasmachine of tv het heeft begeven, heel slim zonder rente, deze producten kopen met een uitgestelde betaling van bijvoorbeeld een jaar. Veel bedrijven geven aan dat je nu kunt kopen en volgend jaar kunt betalen. Mochten ze hier niet mee adverteren vraag er dan naar. Bijvoorbeeld bij BCC lukt dit altijd en de aankoop wordt ondergebracht bij primeline. Vervolgens wordt er wel eenmalig een bedrag van Euro 29,95 van uw bank afgeschreven. Verder krijgt u een creditkaart van BCC. Deze creditkaart van BCC niet gebruiken en even bellen om je voor deze creditkaart af te melden. Zorg er wel voor dat je na een jaar op tijd betaalt want anders zit je aan 18% rente met afbetalen. Reserveer dit geld bijvoorbeeld met 50 euro per maand op een spaarrekening. Op deze manier heb je dan toch het produkt gekocht en je hebt er geen rente over betaald. Dat gebeurt wel bij geld lenen en ook als je koopt op afbetaling bij Otto of Wehkamp.  

Top10 lijst bezuinigen  

  1. Zet al je maandelijkse kosten in Excel of schrijf deze op in een huishoudboekje met daarbij de datum wanneer deze rekening betaald moet worden.
  2. Leen geen geld, maar koop met uitgestelde betaling en betaal na een jaar op tijd mocht je echt iets nodig hebben zoals een wasmachine of tv. Doe het anders niet.
  3. Kijk rond of je mobiele telefoon abonnement goedkoper kan. Sindskort is tringg.nl op de markt en voor 24,95 krijg je 1250 belminuten.
  4. Bekijk of je energiekosten goedkoper kunnen. Sinds deze markt is vrijgekomen kun je vaak een goedkoper contract afsluiten.
  5. Let op als je boodschappen gaat doen dat je dan het huismerk pakt in plaats van het echte merk. Vaak is dit net zo goed. En let op het verschil in prijs.
  6. Neem je internetabonnement onder de loep. Met de komst van glasvezel worden de internet abonnementen goedkoper.
  7. Kijk goed naar wat je maandelijks uitgeeft en stop met maandelijkse abonnementen zoals een lidmaatschap voor loterijen, leesmap, of glazenwasser.
  8. Doe meer zelf zoals een lampje voor de verlichting van de auto vervangen, olie bijvullen of was zelf de ramen van uw woning.
  9. Stel duurdere aankopen uit totdat u het daadwerkelijk zelf kunt betalen
  10. Let op dat u het licht niet aanlaat wanneer dit niet nodig is. Wees zuinig met water en trek een vestje aan in plaats dat u die verwarming meteen omhoog zet.

Als u de smaak te pakken krijgt wordt bezuinigen echt leuk en op het moment u geld overhoudt bent u echt blij. Koop dan datgene wat u leuk vindt of graag wilt hebben en u hoeft dan geen geld te lenen.

LinksReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden