Leningen vergelijken voordat u gaat lenen

Slim leningen vergelijken via offertes en informatieoverzicht 2021

Sparen_bij_de_belastingdienst-IntroPlaatje.jpg

Voordat u een lening afsluit wilt u natuurlijk zeker zijn dat u niet te veel betaalt. Leningen onderling vergelijken is alleen niet altijd eenvoudig. Zorg dat u het beste aanbod krijgt. U kunt het beste online verschillende offertes voor een lening onderling vergelijken. Zo kunt u direct zien waar u het beste kunt lenen en dit ook het goedkoopste kunt doen. Waarop u dan moet letten wordt hier uitgelegd. Vergelijk de leningen en verdien zo direct uw geld online door een niet te dure lening af te sluiten. U kunt online lenen tot een bedrag van maar liefst 100.000 euro. Ook oversluiten van een lening is een goedkope manier van lenen.

Ik wil online snel extra geld lenen met flitslening

U wilt lenen en vraagt zich af waar en hoe. Allereerst moet u zich afvragen om wat voor lening het moet gaan in uw geval. Als u snel wil lenen kiest u voor een flitslening. Deze lening is zeer snel te regelen via een sms aan de aanbieder van de flitslening. Het gaat dan om een korte termijn lening voor 100 euro of een paar honderd euro die u bijvoorbeeld na een maand moet terug betalen. Deze lening is zeer snel af te sluiten. Online of per sms. Het belangrijkste waar u op moet letten is hoeveel u voor welke periode wilt lenen en bij welke aanbieder. Ook rood staan bij de bank is een manier om snel geld te lenen, maar rood staan is niet altijd toegestaan. Bereken online waar u goedkoop en snel kunt lenen.

Ik wil een persoonlijke lening afsluiten, neem een groter bedrag

Maar meestal gaat de interesse uit naar een lening voor wat langere tijd en om grotere bedragen. Vele aanbieder, banken en intermediairs, staan dan klaar om u verder te helpen en te bekijken wat voor lening het beste bij u past en of de lening voor u betaalbaar is. Wie bijvoorbeeld een lening wil afsluiten voor een aantal jaren, bijvoorbeeld om een nieuwe auto of uitzet te kopen, moet op zoek naar een goede persoonlijke lening. Het kenmerk hiervan is dat u tegen een vaste rente leent voor een bepaalde periode en van te voren weet hoeveel uw maandlasten zullen bedragen. Als u een groter bedrag leent, is de rente lager.

Persoonlijke lening online afsluiten

Het vergelijken van de persoonlijke lening van de ene aanbieder met de andere lijkt dan ook niet zo lastig: vooral de rente zal bepalen wie voor u het goedkoopste is. U gaat dan naar de website van een bank of krediet verstrekker, tikt in hoeveel u wilt lenen en kijkt wie het goedkoopste is. Of de maandlasten ook betaalbaar zijn weet u meestal zelf ook wel. Voor de zekerheid wordt bij het BKR in Tiel getoetst of u betalingsachterstanden hebt. Zo niet dan is na de BKR toetsing de keuze meestal snel gemaakt. Het vakantiekrediet of het bruiloftskrediet zijn bijzondere vormen van een persoonlijke lening.

Ik wil een doorlopend krediet afsluiten

Vaak wil men een doorlopend krediet afsluiten. Vooral om geld achter de hand te hebben. En een doorlopend krediet is een heel andere lening dan een persoonlijke lening. De rente bijvoorbeeld op een doorlopend krediet is variabel. Alleen selecteren op de rente is bij een doorlopend krediet niet alles zaligmakend, omdat de rente morgen weer anders kan zijn. Of de rente verandert is afhankelijk van marktomstandigheden, maar ook vaak van de aanbieder van de lening. U moet bij een persoonlijke lening dus goed in de gaten houden of u niet met een actie rente voor een paar maanden te doen hebt. In geval van een actie rente die na een paar maanden een stuk hoger zal zijn, kunt u soms beter een lening afsluiten bij een bank die meer garanties voor de rente geeft. Bij een doorlopend krediet is ook belangrijk tot hoe ver u wilt gaan met lenen. De ene bank of aanbieder zal u meer geld willen lenen dan de ander. Sommige banken vallen snel af, omdat ze maar weinig willen lenen.

BKR-toetsing

In alle gevallen zal er ook een BKR toetsing plaats vinden, maar niet elke verstrekker van leningen doet even moeilijk met de uitkomsten van de BKR toets. Ook bij een negatieve BKR kan door herschikking van leningen en door leningen over te sluiten voor u een gunstiger situatie ontstaan waardoor een achterstand eenvoudig is in te lopen. Maar er zijn ook banken die dan al lang hebben afgehaakt.

Tips om een goedkope lening af te sluiten

Enkele tips voordat u in 2021 een lening gaat afsluiten zijn dus:

  • Bekijk ook uw andere leningen eens grondig, want u kunt veel geld besparen bij het oversluiten van een lening. U sluit dan een nieuwe lening af tegen een lage rente en lost tegelijkertijd de dure lening helemaal af, zodat u daar in ieder geval van verlost bent.
  • Goed vergelijken moet wel als u niet te veel wilt betalen voor een lening. De voorwaarden bij een lening verschillen nog wel eens.
  • Bepaal eerst of u snel geld wilt lenen en direct geld wilt hebben of een andere lening wilt afsluiten. Het gaat dan namelijk om andere aanbieders van leningen.
  • Vergelijk allereerst de rente die u moet betalen. Zeker bij een persoonlijke lening kan de rente doorslaggevend zijn. Bij een doorlopend krediet is van belang of u met een actierente te maken hebt. Altijd is goedkoop lenen en betaalbaar lenen voor u van groot belang.
  • Doe een vergelijking op internet. Dan kunt u rustig thuis in uw eigen stoel een aantal mogelijkheden nagaan en kunt u daardoor waarschijnlijk een betere keuze maken. Het is belangrijk dat u een bij u en uw situatie passende lening afsluit. Slim lenen noemen we dat.
  • Credit kaarten en klantenkaarten kunnen handig zijn, maar zijn meestal duurder dan een persoonlijke lening. Het zelfde geldt voor het kopen op afbetaling of het kopen bij een postorderbedrijf. U bent ook dan met een persoonlijke lening goedkoper uit.

Meer info op de WIKI4YOU homepage

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden