Waarom doorlopend krediet als flexibel krediet

Daarom een doorlopend krediet in 2020 en 2021, het is een flexibel krediet

Geld-euro300.jpg

U wilt geld lenen voor iets leuks in 2020 en 2021, maar weet nog niet precies hoeveel krediet u nodig hebt. Of u hebt een wisselend inkomen en weet dat u de ene maand wat meer kunt aflossen dan een andere maand. Dan is een vaste lening met een vaste looptijd en vaste aflossingstermijnen niet wat u zoekt, maar kunt u het beste kiezen voor een flexibel doorlopend krediet. Een flexibel krediet geeft u immers de mogelijkheid om de lening aan te passen aan uw persoonlijke omstandigheden, zonder in een vast geklonken stramien te zitten. U bent en blijft zo flexibel.

Het doorlopend krediet uitgelegd

Een doorlopend krediet is snel, verstandig en relatief goedkoop geld lenen. U kunt eenvoudig deze lening online aanvragen. Een doorlopend krediet is om meerdere redenen een flexibel krediet, dat u aan uw wensen kunt aanpassen:

  1. U spreekt met de bank een bedrag af dat u maximaal kunt lenen. En dan wordt duidelijk hoe flexibel deze kredietvorm is: van dit bedrag kunt u, wanneer u het niet nodig hebt, niets aan consumptief krediet opnemen, maar u kunt er ook voor kiezen het hele bedrag op te nemen. Op elke maand een beetje, zolang u maar onder het maximum blijft.
  2. U mag ongestraft vervroegd een deel van de lening aflossen, waardoor er weer extra ruimte ontstaat. Daarmee bepaalt u zelf hoe lang u van de lening faciliteit gebruik wilt maken.
  3. U mag het geld besteden zoals u wilt: vakantie, huis, auto, sieraden, reis, studie.
  4. Een doorlopend krediet is veel goedkoper dan rood staan.

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld, dat weten we. Bij een doorlopend krediet is het gebruikelijk dat 1,5% of 2% van de kredietlimiet per maand wordt betaald voor aflossing en rente. Maar daarover kunt u met de bank afspraken maken. Als u van plan bent om soms wat geld op te nemen en regelmatig extra af te lossen, ligt het voor de hand dat het maandelijks te betalen bedrag lager ligt dan 1,5% of 2% van de kredietlimiet. Neemt u vrijwel direct tot aan de krediet limiet geld op, dan is de 1,5% of 2% per maand een goed werkbaar hanteren bedrag voor aflossing en rente. Dat neemt niet weg dat als u wel elke maand 1,5% of 2% van de kredietlimiet moet betalen, het bedrag jaarlijks aardig kan oplopen. Een meevaller daarbij is wel, dat bij een doorlopend krediet in het algemeen niet ook nog eens extra administratiekosten in rekening worden gebracht.

voorbeeldje

Stel u mag maximaal 6.000 euro opnemen en u moet maandelijks 2% betalen aan rente en aflossingen, dan betaalt u maandelijks 120 euro. Bij een krediet van 6.000 euro is dit niet onredelijk, maar als u van de lening nog maar 1.000 euro hebt opgenomen, is dit maandelijkse bedrag aan de te hoge kant. U doet er dan goed aan om de bank hierop opmerkzaam te maken en om een vermindering te vragen.

Variabele rente, wat zijn de gevolgen?

De rente op een lopend krediet is variabel, maar doordat u elke maand een zelfde bedrag betaalt, merkt u weinig van een eventueel stijgende rente. Een stijgende rente leidt namelijk niet tot een hoger maandelijks te betalen bedrag, maar een langere looptijd van de lening. U heeft van een gestegen rente dus geen last.

Krediethypotheek als goedkoop krediet

Een variant op een doorlopend krediet is de krediethypotheek. U hebt in dat geval een huis in bezit met overwaarde, waarop u een flexibele hypotheek wilt nemen. Ook hier spreekt u met de bank een maximaal krediet af tot waar u geld kunt opnemen. Deze kredietvorm is goedkoper, doordat uw huis als onderpand dient, wat de bank meer zekerheden biedt. Meer zekerheden betekent een lagere rente. Anderzijds is deze lening alleen toegankelijk als u ook echt beschikt over een huis met overwaarde, wat helaas niet iedereen gegeven is.

Flexibel en goedkoop lenen

Een doorlopend krediet is een zeer populaire kredietvorm in ons land. U wilt natuurlijk zo flexibel en goedkoop mogelijk lenen. Om dat te bereiken doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Niet overal is de rente hetzelfde en niet overal gelden precies dezelfde voorwaarden. Nog al wat sites hebben een rekenmodule en bieden eenvoudig de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Enkele bekende aanbieders zijn:

  1. Directa;
  2. A-krediet;
  3. Amstelgeld;
  4. Girokrediet.

Meer info op de WIKI4YOU homepage

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden