Wat is een doorlopend krediet

Een goed doorlopend krediet afsluiten

Wat is een doorlopend krediet en hoe kan ik deze afsluiten? Is het doorlopend krediet beter dan een persoonlijke lening, een vorm van http://www.geld-lenen-metbkr.nl@@lenen met BKR of een vorm van http://www.veilig-geldlenen.nl@@veilig geld lenen?

Hieronder vindt u meer informatie over wat een doorlopend krediet eigenlijk inhoudt.

Een financiële reserve met een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibel krediet dat ook wel gezien kan worden als een financiële reserve die voortdurend tot uw beschikking staat. U kunt door middel van een financieringsaanvraag aangeven over welke limiet u wilt gaan beschikken. Binnen deze limiet heeft u geheel de vrije hand, en is er de mogelijkheid om geld op te nemen tot aan de kredietlimiet.

Tussentijds kunt u altijd zonder boete geld inlossen op het doorlopend krediet om zo de looptijd te verkorten of om een reserve op te bouwen en die eventueel later weer te gebruiken. Door deze eenvoudige en flexibele opzet van inlossing en opname zal de rente en dus ook het aflossingsdeel voor het doorlopend krediet per maand verschillend zijn.

Kan ik alleen rente betalen over het doorlopend krediet?

Er bestaat vaak de mogelijkheid om alleen rente over uw doorlopend krediet te betalen. Hierbij is de theoretische looptijd van de lening niet goed te bepalen. Vaak kunnen de maandtermijnen hierbij doorgaans beperkt worden tot een paar % van de kredietlimiet.

Voorbeeld doorlopend krediet

Als u bijvoorbeeld €5.000,- leent in de vorm van een doorlopend krediet met een maandtermijn van 2% van de limiet, betaalt u per maand een vast geld bedrag van € 100,- aan rente en aflossing. Het rente-gedeelte wordt geheel bepaald door het gemiddelde werkelijke saldo van de afgelopen maand. Het aflossingsgedeelte is het verschil tussen de maandtermijn en het in rekening gebrachte rentebedrag. De theoretische looptijd van het doorlopend krediet is onder andere afhankelijk van het rentepercentage en gekozen opties voor de bescherming van uw krediet.

Kenmerken van een doorlopend krediet

  • De rente over uw doorlopend krediet is variabel.
  • Op basis van individueel maatwerk zijn in bepaalde situaties vaak afwijkende afspraken te maken omtrent maandlasten, looptijd of voorwaarden.
  • U spreekt een kredietlimiet af waarover u een vast percentage per maand betaalt aan rente en aflossing.

Voordelen Doorlopend Krediet

  • Alleen rente betalen over het opgenomen geld bedrag
  • De rente over uw krediet is vaak relatief laag
  • Afgeloste geld bedragen kunt u weer eenvoudig opnemen
  • U mag tussentijds (boetevrij) geld aflossen

Nadelen Doorlopend Krediet

  • De looptijd van uw doorlopend krediet is moeilijk vast te stellen, omdat u de afgeloste bedragen ook weer boetevrij mag opnemen.

Wanneer is een doorlopend krediet handig?

Het doorlopend krediet is handig wanneer u nog niet exact weet hoeveel geld u nodig heeft of wanneer u het geld nodig heeft, zoals bijvoorbeeld bij een verbouwing, tuinaanleg of om gewoon geld achter de hand te hebben.

Tussentijds een extra krediet afsluiten

Kredietverstrekkers letten steeds vaker op het http://www.financieel-adviseur.com/veilig-lenen@@veilig lenen. Wanneer uw financiële situatie het toe laat en u geen achterstand hebt opgelopen met betalen, is het mogelijk om een nieuwe geld lening af te sluiten voordat de vorige is afgelopen. Een deel van het geldbedrag dat u leent, wordt dan gebruikt voor de aflossing van de vorige overeenkomst(en). Let er hierbij wel op dat uw lening veilig blijft, ofwel uw leven moet niet over de kop worden gegooid als u uw lening niet kunt terugbetalen.

Verhogen en oversluiten van een doorlopend krediet

Het kan voorkomen dat naast uw doorlopend krediet er nog behoefte is aan een extra financiële reserve. U kunt er dan voor kiezen om het bestaande krediet open te breken en vervolgens uw krediet te verhogen.

Oversluiten van een doorlopend krediet

U hebt een geld lening, bijvoorbeeld een http://www.slim-geld-lenen.info/Waar_vind_je_het_goedkoopste_doorlopend_krediet@@goedkoop doorlopend krediet, of misschien wel meerdere geld leningen lopen. Het is in sommige gevallen voordeliger om uw huidige krediet(en) over te sluiten.

Vaak heeft u verschillende afschriften, die dan op één handig overzicht komen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden