Bingo spelen

Inleiding

109px

Vroeger had bingo een beetje ouderwets imago. Het beeld van bingo spelen was vooral oude mensen in een bejaardenhuis die gezellig met elkaar een potje bingo zaten te spelen, het zogehete bingo uurtje. Tegenwoordig wordt bingo spelen steeds populairder. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op verschillende internet sites bingo te spelen. Zo kan iedereen online bingo spelen wanneer ze willen en het kan lekker in je eigen huiskamer gebeuren. Er kan gespeeld worden voor geld of prijzen, maar ook puur voor de lol en gezelligheid. Wat wil je weten over online bingo spelen?

Wat is bingo

Het principe achter bingo spelen is vrij simpel. Je krijgt een kaart met daarop 25 nummers. Deze nummers lopen van één t/m 75. De rijen lopen verticaal, dus van boven naar beneden.

  • Eerste rij: vijf nummers van 1 t/m 15
  • Tweede rij: vijf nummers van 16 t/m 3
  • Derde rij: vijf nummers van 31 t/m 45
  • Vierde rij: vijf nummers van 46 t/m 60
  • Vijfde rij: vijf nummers van 61 t/m 75

Tijdens het bingo potje worden achter elkaar nummers gegeven. Wanneer er een nummer wordt gegeven die bij jou op de kaart staat, kan je hem wegstrepen. Wanneer je alle nummers op je kaart hebt weggestreept, heb je BINGO! Wanneer er iemand bingo heeft, wordt er aan de volgende ronde begonnen met een nieuwe bingo kaart.

Patronen

Bij het standaard bingo spelletje moet je alle nummers op de kaart wegstrepen, voordat je bingo hebt. Bij sommige bingo spelletjes wordt er ook met patronen gespeeld. Hierbij is het doel om als eerste een bepaald patroon op je kaart te hebben weggespeeld. Bij patronen valt te denken aan een kruis, een vierkant of lijnen horizontaal of verticaal. Op je bingo kaart is dit patroon een andere kleur dan de rest van je nummers. Heb je bijvoorbeeld als patroon een vierkant en jij hebt als eerste alle nummers in dat vierkant, dan heb je bingo.

Online bingo spelen

Er zijn verschillende sites waar je online bingo kan spelen. Je kan voor de lol spelen, maar je kan ook met echt geld spelen. Je maakt een bedrag over en van dat geld kun je bingo kaarten kopen. Wanneer je met echt geld speelt, kan je ook geld winnen. Vaak is er van tevoren een jackpot samengesteld en wie er als eerste een bingo heeft krijgt de jackpot.

De meeste sites bieden verschillende soorten bingo aan. Er zit bijvoorbeeld verschil in de prijzen van de bingokaarten. Of in plaats van bingo bij een volle kaart, wordt er gespeeld voor patronen. Dit om er variatie in te houden en veel mensen vinden het fijn als ze wat te kiezen hebben. Het leukste is om verschillende dingen uit te proberen om te kijken wat er het beste bij je past.

Het lijkt misschien niet gezellig om alleen thuis achter de computer bingo te spelen. Je mist toch de sfeer die je normaal in een zaaltje wel zou hebben. Maar de meeste sites waar je online bingo kan spelen, proberen het toch gezellig te maken. Zo is er vaak een chatroom, zodat je met je mede bingo spelers kan chatten. In de chatbox kan je je medespelers een beetje leren kennen, zodat je een beetje weet met wie je speelt. Op deze manier wordt het spelen van bingo nog gezelliger!


 Bingocams


 

Conclusie

Bingo spelen is vermaak voor jong en oud. Je kunt online heel gemakkelijk bingo spelen. Dit kun je gratis doen, maar ook voor geld. Behalver vermaak, kun je ook gemakkelijk contact leggen met mede-spelers. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een chatbox!