Zij beweren dat de gemiddelde afstand tussen 2 Ikea-filialen nauwelijk 50 km is. Afhankelijk van waar u woont, kunt u deze kleine rit maken en naar het buitenlands filiaal trekken om er in te kopen. 

Hoe werkt de tool? Je geeft het artikelnummer in van het product dat je wil vergelijken. Je krijgt een resultaat van alle Ikea-winkels in Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. Het goedkoopste land verschijnt in een groen kadertje.

Update 2013: Ikea opent webshop

Ikea opent in juni haar eigen webwinkel in Nederland. Naast het bekende concept van zelfbediening gaan ze nu online. Gedwongen door de online business uiteraard. Lui lekker winkelen op de bank is immers de trend. Ikea moet mee. Pluspunt: je hoeft niet meer (ver) te rijden. Zeker Nederland winkelt massaal online. België hinkt nog achterop maar is aan een inhaalslag bezig. Daar komt (voorlopig) geen aparte webshop voor.

Er zitten 6000 artikelen in het assortiment. Online shoppen is wel duurder dan afhalen blijkt. Met andere woorden: je betaalt een meerprijs als je bestelt via de webshop. Kijk en vergelijk de prijzen!