Hoogste spaarrente van Nederland

Hoe krijg je de hoogste spaarrente van Nederland

Spaarders kunnen hun geld maximaal laten groeien door te kiezen voor een spaarbank met de hoogste spaarrente. Nederland heeft in vergelijking met andere EU landen in verhouding de grootste percentage spaarders. Vooral de deposito spaarrekeningen zijn in trek om massaal geld op te storten. Dit blijkt uit statistieken van het CBS die elke jaar een onderzoek doen op het gebied van sparen.

Hogere rente mogelijk

Nederlanders sparen veel maar laten miljoenen aan extra rendement liggen. Uit onderzoek blijkt dat grootbanken het meeste spaargeld beheren. Toch is het niet altijd verstandig om bij de grotere banken te sparen. Deze banken bieden spaarproducten aan tegen een relatief lage rente. Vaak is het verschil in rentepercentages enorm groot ten opzichte van de kleinere spaarbanken. MoneYou en de nieuwe Leaseplan Bank hebben spaarrekeningen zonder voorwaarden en met voorwaarden die zeer aantrekkelijker zijn vanwege de hoge spaarrente. De rente ligt veel hoger dan bij de bekende banken zoals de ING Bank, of de Rabobank. Het loont dus om alle spaarrentes met elkaar te vergelijken.

Deposito sparen

Een deposito rekening is voordelig wanneer je spaargeld een tijdje opzij kan zetten is. Een deposito is een spaarrekening waarbij je geld wegzet tegen een vaste rente. De spaarrentetarieven zijn flink hoog t.o.v. normale spaarrekeningen zonder voorwaarden. Spaarders worden beloond omdat zij zekerheid geven aan een spaarbank. De bank kan het spaargeld gaan gebruiken voor investeringen. De spaardeposito is een zeer populaire manier van sparen in Nederland. Kijk wel goed naar de voorwaarden die gelden op de deposito. Vaak kan je niet zonder extra kosten je geld opnemen over overmaken. Om een nog hogere rente te ontvangen kan je kiezen extra afspraken zoals automatisch sparen. Met deze afspraak maak je maandelijks een vast bedrag over vanaf een betaalrekening naar je spaarrekening. Bij bepaalde spaarproducten moet je een minimum bedrag inleggen bij aanvang. Vaak is een bedrag van 10.000 euro nodig om de rekening te kunnen openen. Ook dit heeft positieve gevolgen voor de spaarrente.

Termijndeposito

De hoogste spaarrente krijg je bij een termijndeposito. Met deze spaarvorm zet je geld voor een bepaalde afgesproken periode vast op een spaarrekening. Je kan bijvoorbeeld 5 jaar sparen tegen een bepaalde rente. De bank kan de rente niet tussentijds aanpassen. Als tegenprestatie kan je niet over je spaargeld beschikken.

Groen sparen

Met een groene spaarrekening krijg je een belastingvoordeel van de overheid. Hierdoor is deze duurzame spaarvorm is aantrekkelijke manier om te sparen met de hoogste spaarrente. Groen sparen wordt door de regering gestimuleerd door spaarders te belonen met fiscale voordelen. Je betaaldt minder belasting en je spaargeld wordt geïnvesteerd in groene projecten. Banken bieden steeds vaker groene spaarrekeningen aan. Deze duurzame rekeningen hebben vaak een prima rentetarief.

Spaarrentes vergelijken

Hierboven staan verschillende mogelijkheden om te sparen met de hoogste spaarrente. Naast de spaarvorm is het altijd raadzaam om spaarrentes te vergelijken van alle spaarrekeningen in Nederland. In de meeste gevallen is het openen van een spaarrekening kosteloos. Bij de grootbanken kan een betaalrekening bij dezelfde bank verplicht zijn. Laat je niet meer afschepen met een lage spaarrente. laat je spaargeld groeien en spaar vanaf nu met een maximale rente.

Links