Waar kan je een goede thuisstudie volgen

Inleiding

Voor veel mensen is het volgen van een opleiding via school geen optie. Ze werken bijvoorbeeld en hebben daardoor geen tijd om naar school te gaan. Ook kan het zijn dat je graag in je eigen tempo wilt studeren. Een thuisstudie is een goede optie als je toch graag een studie wilt volgen. Je kan thuisstudies volgen op verschillende niveaus, denk bijvoorbeeld aan MBO of HBO niveau. Maar je kan ook heel gemakkelijk een cursus volgen via een thuisstudie. Er zijn verschillende instellingen waarbij je een thuisstudie kan volgen. Voor veel mensen is het nog moeilijk kiezen bij welke instelling je een goede thuisstudie kan volgen. Wil je bijvoorbeeld zo goedkoop mogelijk uit zijn of wil je liever begeleiding op afstand? Waar kan je een goede thuisstudie volgen?

Voor wie is een thuisstudie geschikt?

Thuis studeren komt het meeste voor bij volwassenen. Ze willen graag een opleiding volgen, maar hebben geen tijd of zin om naar school te gaan. Ze hebben bijvoorbeeld al een baan en kunnen dat niet combineren met school. Ook voor moeders met kinderen is het volgen van een thuisstudie ideaal. Je kan een thuisstudie heel gemakkelijk combineren. Het is verkeerd gedacht dat je een thuisstudie helemaal thuis kan volgen. Voor tentamens en presentaties moet je wel naar de instelling waar je de thuisstudie volgt. Je moet toch bewijzen dat je de geleerde stof namelijk beheerst om er een diploma voor te kunnen krijgen. Een cursus kan je over het algemeen wel helemaal thuis volgen.

Waar kan je een goede thuisstudie volgen?

LOI

De LOI is één van de bekendste aanbieders van thuisstudies. Je kan met de LOI alle kanten op. Ze bieden vele studies aan van verschillende niveaus, zoals

  • Universiteit
  • HBO
  • MBO
  • Voortgezet onderwijs
  • Cursussen

Een thuisstudie van de LOI is misschien wat duurder dan bij de andere aanbieders, maar je kan wel rekenen op ondersteuning. Het huiswerk dat je moet maken wordt snel nagekeken en ook kan je heel makkelijk hulp vragen aan docenten. Deze docenten hebben ruime ervaring met het vak. Zeker wanneer je een volledige universitaire, HBO of MBO opleiding wilt gaan volgen, kan het zeker van pas komen om hulp op afstand te hebben. Tip: ook voor kinderen hebben ze leuke thuisstudies!

Thuisstudie volgen bij de LOI en krijg een audio cursus t.w.v 55 euro cadeau

NTI

Ook bij het NTI kan je veel verschillende thuisstudies volgen. Het NTI biedt ook hulp op afstand aan, maar je kan ook heel makkelijk contact maken met medestudenten via het forum. Zo hoef je niet altijd contact met een docent te zoeken, maar kan dit ook met je medestudenten. Bij het NTI kan je een thuisstudie volgen op verschillende niveaus. Ook kan je kiezen voor een talencursus of een gewone cursus. De prijzen van het NTI liggen ongeveer gelijk met de LOI.

NTI studie Thuisstudie volgen bij de NTI en krijg een LavAzza a Modo Mio t.w.v 159 euro cadeau

NHA

Het aanbod van NHA is minder groot dan bijvoorbeeld bij de LOI en NTI. NHA is vooral gericht op cursussen en beroepsopleidingen. Het aanbod aan bijvoorbeeld HBO en MBO opleidingen is matig. Maar een thuisstudie van het NHA is wel voordeliger dan bij een andere aanbieder. Verder krijg je een privé docent die je begeleidt en kan je makkelijk contact zoeken met andere studenten.

Thuisstudie volgen bij NHA thuisstudies en krijg een gratis vakantieverblijf voor een week cadeau

Studieplan

Ook Studieplan is meer gericht op cursussen en talen. Je hebt de keus uit ongeveer 250 thuisstudies. Bij Studieplan heb je geen tot weinig begeleiding. Maar je betaalt dan ook minder dan bij andere aanbieders van thuisstudies.

  • Cursus beroepsopleidingen
  • Hobby
  • Talen

Thuisstudie volgen bij Studieplan en krijg een MP4 touch met camera cadeau

Conclusie

Er zijn meerdere aanbieders waarbij je een goede thuisstudie kan volgen. Bij de LOI heb je het meeste keus uit verschillende opleidingen en cursussen. Verder word je goed begeleid tijdens het studieproces, maar je betaalt hier ook wat meer voor. Het NTI zit er een beetje tussenin. Je hebt nog steeds de keuze uit veel thuisstudies, maar de begeleiding is minder. NHA en Studieplan zijn vooral gericht op cursussen, talen en beroepsopleidingen. Je bent bij deze twee wel goedkoper uit dan bij het LOI en het NTI. Wanneer je een thuisstudie wilt gaan volgen, dan moet je voor jezelf de afweging maken of je denkt dat je de studie zelf kan of dat je toch graag wat begeleiding hebt. Zeker voor langdurige studies is het een aanrader om makkelijk hulp te kunnen vragen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden