Wie was Jim Rohn

Inleiding

Jim Rohn, voor ontelbaar veel mensen was hij tijdens zijn leven een grote bron van inspiratie! Dat is na zijn overlijden op 5 December 2009 niet veranderd. Integendeel: zijn schare fans groeit zelfs nog dagelijks. Maar wie was die man nu eigenlijk? Wat was zijn boodschap die zo veel mensen aansprak ?

Jim Rohn: Auteur, motiverend spreker, ondernemer en miljonair die het belang Persoonlijke ontwikkeling uitdroeg aan de wereld.

Wie was Jim Rohn ?

James E. Rohn werd geboren te Yakima, Washington op 17 September 1930. De eerste jaren van zijn leven bracht hij door op de boerderij van zijn ouders te Ohio. Hij was enig kind.

Op 25 jarige leeftijd - Jim werkte toen als clerk bij Sears - kwam hij in aanraking met John Earl Shoaff , deze ondernemer liet Jim kennis maken met de wereld van Netwerk Marketing. Dit was het startpunt voor de persoonlijke ontwikkeling die Jim later in zijn leven zo zou uitdragen naar zijn toehoorders.

Op 31 jarige leeftijd mocht Jim zich miljonair noemen. Het was enkele jaren later - toen hij door een vriend gevraagd werd te spreken op diens Rotary Club afdeling - dat Jim zijn ware roeping vond: zijn lezing: "Van boeren jongen tot Beverly Hills" was zo'n succes dat hij al spoedig gevraagd werd om Seminars te geven.

40 jaar lang gaf hij seminars vertelde hij zijn verhaal en leerde mensen zijn "persoonlijke ontwikkelings filosofie " die hem zijn succes gebracht hadden. In 1985 ontving hij de prestigieuze "CPAE Award for excellence in speaking" (n.v.d.r. prijs voor excellent spreken) van de Amerikaanse National Speakers Association. Hij is ook de auteur van 17 boeken, audio en video programma's .

Op 5 December 2009 is hij overleden. Heel wat succesvolle mensen hebben zich laten inspireren door deze man die dingen op zo'n mooie manier kon zeggen

Wat had hij te vertellen, wat was zijn filosofie?

Jim's Persoonlijke boodschap:

Ik wens je een leven vol rijkdom, gezondheid en geluk; een leven waarin je jezelf het geschenk van geduld geeft, de deugd van redelijkheid, de waarde van kennis, de invloed van vertrouwen en geloof in je eigen kunnen om te dromen en halen van waardige beloningen.

In "De vijf belangrijkste stukken van de levenspuzzel", zijn boek dat uitgegeven werd in 1991, identificeert hij vijf componenten van succes:

  • Filosofie - hoe je denkt
  • Attitude - hoe je je voelt
  • Actie - wat je doet
  • Resulaat - meet je resultaten regelmatig om te checken of je vooruit gaat.
  • Lifestyle - Het soort leven dat je voor jezelf kan ontwikkelen gebaseerd op de 4 voorgaande componenten.

Inspiratie

Jim Rohn staat bekend als een ware woord kunstenaar, hij wist de waarheid vaak op een eenvoudige en humoristische manier te brengen. Uit de schatkamer van Quotes die hij ons nagelaten heeft, hierbij enkele die een beeld laten zien van zijn filosofie over leven en werk.

Talenten: Wens niet dat het makkelijker was, wens dat jij beter was. Wens niet voor minder problemen, wens meer talent. Wens niet minder uitdagingen, maar wens meer wijsheid.

Groei: Voeg je niet bij de menigte die het makkelijke zoekt. Want dan groei je niet. Ga waar de verwachtingen en de vraag om te presteren en resultaten te behalen hoog is.

Verandering: De belangrijkste reden om onszelf te veranderen is ofwel Inspiratie ofwel wanhoop.

Activiteit: De weinigen die actie nemen worden benijd door zij die toekijken.

Success: Success is wat je aantrekt door de persoon die je wordt.

En nog enkele bonus Quotes die ik persoonlijk wel weet te waarderen:

  • Leer je uit te drukken, niet te imponeren.
  • De belangrijkste reden om doelen te stellen is om je uit te dagen die persoon te worden die je moet zijn om je doelen te halen!

Conclusie

Wil je meer weten over wat deze inspirerende persoon te vertellen had? Check dan zijn officiële website: www.jimrohn.com. Jammer genoeg zijn er slechts enkele van zijn boeken, CD's en DVD's vertaald in het Nederlands, maar als je de Engelse taal een beetje machtig bent kan ik je aanraden om bovenstaande website te bezoeken en vooral de eBooks en Digital Downloads te bekijken.