Doelen behalen door te organiseren

Vrijwilligers van het Rode Kruis

Het is lekker weer geweest en je bent een stuk gaan fietsen. Eenmaal weer thuis voel je je toch wel moe, je ploft op de bank en zet je de televisie aan. Jammer, het programma waar je zo graag naar kijkt is net afgelopen, maar wat er op volgt vind je ook wel interessant. Het gaat over vrijwilligers die bij het Rode Kruis werken. Die vrijwilligers vertellen enthousiast over hun werk. Eén van hen vertelt dat het Rode Kruis een non-profit-organisatie is.

Dit artikel gaat over organisaties, dus als je niet weet wat een non-profit-organisatie is, lees dan verder.

Hoe deel je organisaties in?

Non-profit-organisaties

Van mensen die in een samenwerkingsverband een gemeenschappelijke doelen willen behalen, zeggen we dat ze in een organisatie werken. Er zijn profit-organisaties en non-profit-organisaties (profijt betekent o.a. winst). In de inleiding werd door een vrijwilliger verteld dat het Rode Kruis een non-profit-organisatie is. Dat houdt in dat de doelen geen economische zijn. Met andere woorden: het Rode Kruis heeft winst maken niet tot doel. De vrijwilligers die er werken hebben sociale doelen. Mensen helpen. Wordt er eventueel winst gemaakt, dan wordt deze winst in de organisatie gestoken. Er zouden dan nieuwe projecten mee gestart kunnen worden. Andere voorbeelden van non-profit-organisaties zijn politieke partijen en milieuorganisaties.

Profit-organisaties

Organisaties die tot doel hebben om winst te maken, met andere woorden een economische doelstelling hebben, zijn profit-organisaties. De fabriek, de onderneming, waar je fiets is gemaakt is zo'n profit-organisatie en je televisie is ook in een profit-organisatie gemaakt. Als er winst wordt gemaakt, wordt die meestal niet geheel in de onderneming gestoken. De winst is eigendom van de eigenaren. Bij een naamloze vennootschap wordt een deel van de winst aan de aandeelhouders uitgekeerd.

Hulpmiddelen om je doelen te bereiken

Samenwerken lukt het best als dat gestructureerd gebeurt. Al heb je nog zulke sympathieke doelen en zijn je medewerkers heel enthousiast, bij een gebrek aan organisatie kan het zijn dat jullie je doel niet halen. Een organisatiestructuur is een hulpmiddel om het wel te halen. Er zijn meerdere organisatiestructuren. Hier volgen twee voorbeelden.

De manier van organiseren. Platte organisatiestructuur

Bij een platte structuur komen de uitvoerenden (de vrijwilligers of werknemers) op de werkvloer weinig tussenpersonen tegen als zij overleg met de leiding willen hebben. Het voordeel is dat de lijnen kort zijn. Er kan ook een nadeel aan verbonden zijn. Als de organisatie snel uitbreidt, kunnen leidinggevenden overbelast worden en het overzicht kwijt raken.

Hiërarchische organisatiestructuur

Een hiërarchische organisatiestructuur bestaat uit meerdere lagen. Het voordeel voor de leiding is dat ze zich met een beperkt aantal zaken moet bezig houden. Als nadeel kan je de langere weg die een opdracht moet doorlopen noemen.

Communicatie

Bij het organiseren moet er ook gecommuniceerd worden. Opdrachten, rapportages en andere vormen van communicatie reizen als het ware door de organisatie. Opdrachten van leidinggevenden naar de werkvloer en andersom wordt er gerapporteerd van de werkvloer naar de leiding. Een doordacht informatieplan is ook een hulpmiddel om de doelen van de organisatie te verwezenlijken.

Door goed te organiseren zul je gemakkelijker je doelen behalen

Je hoeft niet zo groot te zijn als het Rode Kruis, maar....wat je ook onderneemt, zorg ervoor dat je je organisatie in orde hebt. Je zult dan gemakkelijker je doelen behalen.