Succesverhalen

Inleiding

Binnen een jaar een miljoen dollar verdienen? Het lukte Alex Tew met het verkopen van een miljoen pixels voor een dollar per stuk. Bill Gates en Paul Allen kregen een beloning door hun interesse voor computers. Op een beslissend moment in de ontwikkeling van computers brachten zij een systeem op de markt wat niet alleen de standaard zou worden voor de personal computer, maar het zou hun ook beide multimiljardair maken.

Niet altijd even veel succes

Deze twee voorbeelden zijn met recht succesverhalen te noemen. Toch is niet ieder goed plan een deur tot grote inkomsten. John Harrison was 21 jaar oud toen hij hoorde van een beloning van 20.000 pound (in XVIII eeuw, nu 3,7 miljoen euro) voor het bouwen van een betrouwbare chronometer voor op zee. Na vijf jaar van ontwerpen en bouwen bracht hij in 1741 de eerste chronometer naar de beoordelingscommissie. Men was onder de indruk, maar het leverde hem niet de benodigde bonus op. Na nog enkele succesontwerpen kreeg hij eindelijk in 1773 op 80 jarige leeftijd een deel van de prijs uitgereikt.

Succes factoren

Welke factoren zijn betrokken bij het wel of niet slagen van een succes verhaal. Uiteraard is het belangrijk dat het idee "uniek" genoeg moet zijn. Het herhalen van successen van anderen zal zelden tot een werkelijk succes leiden. Ook is er een mate van "bluffen" nodig om een wekere stap te nemen. Hoeveel mensen hadden de pixelverkoop niet direct afgewezen als mogelijkheid ook maar iets te verdienen. Ook is een mater van commercieel inzicht onnoemelijk belangrijk.

Hoe het niet moet

James Watt, de uitvinder van de stoommachine, bracht een product op de markt dat de wereld zou veranderen. Door zijn uitvinding zou de industriële revolutie op gang komen die het leven van miljoenen mensen toen en nu trof. Alhoewel dit hem geen windeieren heeft gelegd ging het toch niet zo eenvoudig als gemeend. Door het aanbrengen van kleine wijzigingen in het ontwerp vielen anderen buiten het patent wat uiteindelijk leidde tot een terugloop aan inkomsten van 21.000 pund tot 2.500 pound.

Zoek het succes

Wie de weg kan vinden tussen gebaande wegen en paden die tot vernieuwing leiden en daarbij het financiële aspect niet uit het oog verliet is op weg naar succes. Wat het succes hem of haar zal brengen hangt niet slechts af van de aard van de uitvinding maar in veel grotere mate van de overtuiging dat hij iets gevonden heeft dat een gat in de markt is. Ook is het belangrijk die overtuiging over te brengen op anderen. De internetdichtheid in de westerse samenleving is zou groot dat deze bron een grote mogelijkheid bied voor de reclame van welk product of welke dienst maar ook. De toegankelijkheid van dit medium maakt het leuk voor iedereen die een goed idee heeft dit te promoten op een vrijwel kosteloze manier.

X-factor

Hoe toegankelijk het succes dan ook mag lijken, vele slagen er niet in een dergelijk succesverhaal op te zetten. Het is als het warde de x-factor die het idee doet slagen of doet floppen, maar het blijft zo: wie niet waagt, wie niet wint!