Visualiseren: Cruciaal voor het bereiken van Succes

"Veel mislukkingen zijn het gevolg van het feit dat men niet besefte hoe dicht men bij het succes was, toen men het opgaf". THOMAS EDISON

In dit artikel leer ik jou : de methode waarmee je verlangen in rijkdom kunt transformeren. Deze vindt haar oorsprong bij Napoleon Hill, auteur van de bestseller "Think and Grow Rich".

De reden waarom ik dit met jou wil delen is heel eenvoudig: ik heb het zelf al meerdere keren mogen ervaren: het WERKT! Ik zal het jou illustreren aan de hand van een voorbeeld, nadien leg ik je uit wat je precies moet doen om ook te verkrijgen wat je wil:

Het was in de prille lente van het jaar 2002 dat ik in contact kwam met het boek van Napoleon Hill. Ik had een brandend verlangen, was enthoesiast en bereid te ontvangen en alle stappen op te volgen zoals vermeld in het boek. Die dag, ik geloof dat het een donderdag was, dat ik mijn vrouw vroeg of zij zin had om een reis te winnen. Die avond was er namelijk een reisbeurs waar je een reis naar Spanje kon winnen. Je kan het antwoord wellicht al raden . Toen ik haar vertelde over dat boek en die methode stond zij er sceptisch tegenover maar ze was toch bereid mee te werken.

Ik vertel je nu precies wat wij toen hebben gedaan:

  • Wij hebben ons rustig in de zetel gezet, gsm's uit en onze ogen gesloten zodat wij beter konden visualiseren (ons beelden voor de geest halen).
  • Ik vroeg haar om te visualiseren dat wij daar beiden stonden voor de rest van de bezoekers, euforisch, met de reischeque in onze handen. (hier heb ik een foutje gemaakt weet ik nu, achteraf gezien)¨
  • Ik vroeg haar vooral dat gevoel goed vast te houden, het te proberen voelen alsof het reeds echt zo was en wij daar echt stonden.

Dat was het. Die avond zijn wij naar die beurs geweest. Er was een tombola met slechts 2 prijzen: de reis en een kofferset als troostprijs. Wij wonnen zowel de kofferset als de reis! De kofferset hebben wij weggeschonken door verloting, de reischeque hebben wij gehouden. Helaas zijn wij nooit op reis kunnen vertrekken door ziekte van ons kindje. Wij hebben de reis dan gegeven aan een oom die er een hele fijne vakantie heeft gehad.

Wat hebben wij verkeerd gedaan? Het antwoord is dat wij slechts gevisualiseerd hebben dat wij daar stonden met de reischeque en onszelf niet gevisualiseerd hebben op vakantie, ergens genietend in de zon!

Dit is levensecht en authentiek. Sindsdien ben ik echt beginnen geloven dat wij door middel van visualisatie echt kunnen bereiken wat wij vurig wensen, mits wij een aantal criteria opvolgen. Ik som ze even voor jou op, ze zijn er meer op gericht om financiële rijkdom te bereiken maar werken voor alles wat je vurig verlangt.

6 Cruciale Stappen voor het bereiken van Succes - Napoleon Hill

  • Bepaal het exacte bedrag wat je wil; wees specifiek. Het is niet voldoende te zeggen "ik wil geld".
  • Bepaal het exacte bedrag dat je wil weggeven in ruil voor het geld dat je zal ontvangen.
  • Prik een datum waarop je het geld wil ontvangen.
  • Stel een duidelijk plan op om uw verlangen te verwezenlijken en begin dit plan meteen uit te voeren, ongeacht of je er geschikt voor bent of niet.
  • Schrijf een heldere, precieze verklaring op van het bedrag aan geld dat je verlangt, noem de tijdslimiet waarbinnen je het wil verwerven, bepaal wat je in ruil voor dat geld wil weggeven (wat je gaat doen voor anderen in ruil voor dat geld) en omschrijf het plan waarmee je dat geld wil binnenhalen.
  • Dit is het belangrijkste mijn inziens: 's ochtends net voor je uit bed stapt en 's avonds net voor je in slaap valt, dien je zo helder en precies mogelijk te 'zien' of visualiseren wat je reeds opgeschreven hebt in jouw verklaring. Zie jezelf al in het bezit van dat geld, voel het!

Herhaal deze laatste stap elke dag opnieuw, tot je een brandend verlangen hebt ontwikkeld. Je zal zien dat op verscheidene manieren dat geld naar jou zal toekomen. Recentelijk nog heb ik dit gedaan. En weet je wat? Ik was nog maar begonnen met visualiseren en zonder enige verklaarbare reden is mijn cliëntenaantal (als coach) aanzienlijk toegenomen. Dit is trouwens ook een onderdeel zoals ik het 'gezien' had in mijn visualisatie .

Je kan nu misschien denken dat ik dit allemaal verzin. Dat is jouw goede recht. Toch wens ik jou uit te dagen het eens te proberen. Onthoud dat alle groten der aarde begonnen zijn met 'dromen' en plannen, met verlangens alvorens het geld binnenstroomde. Voorbeelden zijn o.a. Andrew Carnegie, Thomas Edison, Bob Proctor (bekend van The Secret) maar ook Richard Branson, de grote baas van Virgin (die met niks begonnen is, je moet zijn autobiografie maar eens lezen)...

Zin in meer? Hier moet je zijn.

Ik wens jou veel voorspoed toe met het toepassen van deze principes. David - Trainer en Mental Coach