5 netwerktips

Inleiding

In deze bijdrage krijg je 5 tips die je helpen om netwerken tot een succes te maken. Bedenk dat netwerken alleen succesvol kan zijn wanneer je goed weet wat je uit je netwerk wilt halen en hoe je dat wilt gaan doen.   


Wat is je doel?

Gaat het jou er om een nieuwe baan te vinden, nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van trends, oude bekenden op te zoeken, nieuwe opdrachten te vinden? Kortom, stel jezelf een doel.   

Investeer in je relatie

Leef je in in je gesprekspartner en wat hem of haar bezighoudt. Begin niet meteen van uit eigen gedachtespoor producten of diensten aan te prijzen. Wees uitnodigend en speel in op de behoeften van je gesprekspartner. Investeer in de relatie zonder direct iets terug te verwachten.   

Wat heb je te bieden?

Zorg er voor dat je niet met een mond vol tanden staat wanneer iemand aan je vraagt wat je voor werk je doet of waar je naar op zoek bent. Het kan helpen een zogenaamde ‘elevator pitch’ paraat te hebben, een bondige speech die je gedurende de korte reis in een lift kunt uitdragen en die exact aangeeft wat je te bieden hebt en wat je toegevoegde waarde is voor je gesprekspartner.   

Wie maken er deel uit van je netwerk?

Jouw primaire relaties zijn maar een klein deel van je netwerk. Want ook jou relaties hebben relaties (die weer relaties hebben). Dat is bijvoorbeeld mooi te zien op de professionele relatiebeheersite linkedin.com. Je komt met secundaire en tertiaire relaties al gauw tot ver boven de 1000 relaties die je via jouw primaire relaties kunt bereiken. Maak hier gepast gebruik van!   

Ontmoet nieuwe mensen

Verbreed je netwerk. Ga de boer op en ontmoet nieuwe mensen op netwerkbijeenkomsten. Doorbreek oude werkpatronen. Ga nu eens lunchen of spreek af met mensen die je nog niet goed kent en verken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Je zult versteld staan van de positieve reacties.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden