Heb jij al een poken

Poken

Onlangs was ik op een netwerkbijeenkomst en mijn gesprekspartner overhandigde mij een of ander speeltje dat een poken bleek te zijn. Dat was meteen de enige nieuwe kennis die ik die avond opdeed: het oude, klassieke naamkaartje blijkt niet meer van deze tijd te zijn: een 'poken' is de hype van 2009! Wil je up to date verschijnen vandaag dan moet je een poken hebben. Hier volgt dus de introductie van de poken voor de leken!

 

Het aloude gewone naamkaartje is uit!

  • Je moet nu een poken hebben. Het ziet er uit als een speeltje in de vorm van een sleutelhanger maar het is wel degelijk een digitaal visitekaartje met al je contactinformatie.
  • In werkelijkheid gaat het om een USB stickje met naam, adres, telefoonnummer en natuurlijk een LinkedIn profiel en eventueel andere gegevens van je sociaal netwerk.

Het werkwoord is 'poken'

Poken wil dan zeggen dat je jouw stickje tegen die van je contactpersoon houdt met als gevolg dat je gegevens worden

uitgewisseld! Poken is dan het tegen elkaar houden van die twee sticks en zal volgend jaar wel als nieuw woord in de Van Dale worden opgenomen.

  • Steek je daarna je stick in je computer dan wordt je naar je eigen account op de website van Poken gestuurd alwaar je gegevens netjes in een overzicht verschijnen.
  • Andere mogelijkheid: steek de stick in je USB poort en ga dan naar de website doyoupoken.com stop en je kunt op de website je gegevens beheren.

Interessant voor wie?

  1. Bedrijven kunnen handig op deze nieuwe hype inspringen door ze aan te bieden als relatiegeschenk met uiteraard hun bedrijfslogo erop.
  2. Relatiemanagement: steekt de ontvanger de stick in zijn computer dan wordt hij automatisch naar de website van het schenkende bedrijf geleid.
  3. Gebruik je de poken van je eigen bedrijf dan heb je steeds alle voorname bedrijfsinformatie bij de hand.

Wat brengt de toekomst?

Weldra zal het mogelijk zijn om als bedrijf een eigen 'Pokenwebsite' te bouwen: alle gebruikers van jouw poken worden daarnaar verwezen. Op die manier ontstaat er een nieuw bedrijfsplatform met de accounts van alle gebruikers. Het voordeel hiervan is dat elke account bijdraagt aan de promotie van jouw bedrijf. Als het bedrijf dan ook nog reclame plaatst op deze 'Pokenwebsite' verdienen ze nog geld ook met de reclame-inkomsten!

Tip

Ongetwijfeld een nieuwe trend die de moeite waard is om op te volgen!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden