Wat wil je weten over een postbus

Postbus hoe en waarom

De meeste bedrijven hebben een postbus. Doch als je denkt dat alleen bedrijven een postbus mogen hebben dan heb je het mis. Ook particuliere personen mogen er een aanvragen. Dat kost uiteraard een paar centen maar daar staat service tegenover. Wat wil je meer weten over het hebben van een postbus?
 

Wie mag een postbus hebben

Bedrijven

 Hebben bijna traditiegetrouw alle een postbus. Dat is immers goed voor het imago. De klanten hebben er verder geen last. Een postbus is in hoofdzaak bedoeld als correspondentieadres.

Particulieren

♦ Het idee is niet nieuw: meer dan 30.000 particulieren maken reeds gebruik van een postbus!

♦ Een misverstand uit de wereld: ook online bestellingen worden afgeleverd op een postbusadres behalve als webshops uitdrukkelijk vermelden dat ze niet leveren! En ook aangetekende brieven, garantiepost en (grotere) pakketten worden afgeleverd in uw postbus!

Voordelen van een postbus

Je kunt reeds 's morgen vanaf 7.30 uur je post gaan afhalen op de dichtst bijzijnde postbuslocatie. In Nederland zijn er dat 900. Er is wellicht altijd wel een locatie in de buurt. Toch eerst maar bevragen want er zijn ook locaties die pas tussen 8 en 9.30 uur geopend zijn! Ook nog dit: post die pas tijdens het weekend is verzonden, is pas vanaf 's middags en ten vroegste op maandag ter beschikking.

Heb je geen tijd om je poststukken zelf af te halen dan is er ook nog de TNT Post Brengservice. Je raadt het al: deze brengservice is niet gratis.

Een postbusadres is makkelijk om te onthouden!

Anoniem: soms heel handig!

Wat kost een postbus?

► Eerst en vooral is er het zogenaamde entreetarief van € 35. Dat is eenmalig te betalen.

► Daarnaast betaal je een soort huur. Let wel: TNT loopt geen enkel risico met slechte betalers: het totale bedrag van euro 125 moet op voorhand worden betaald (exclusief BTW).

► Hoe lang? De overeenkomst is geldig voor 1 jaar. Opzeggen kan 1 maand voor het einde van het contract. Doe je dat niet dan wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd met telkens weer 1 jaar. Maar… je kunt ook tussentijds opzeggen. Ook dan is de opzegtermijn (maar) 1 maand.

Hoe aanvragen?

Dat kan alleen maar bij TNT Post. Als toekomstige houder van een postbus moet je wel een vast woon- of vestigingsadres hebben (niet onbelangrijk!). Wil je vanaf het begin geen ongeadresseerde post ontvangen (spam) dan bestel je best meteen een 'nee sticker' zodat je daar meteen van verlost bent!

Wat als ik verhuis?

Aangezien elke postbus onder een vooraf bepaalde locatie valt, kan het dus zijn dat je postbusnummer wijzigt als je met het bedrijf of als particulier verhuist. Is dat het geval dan heb je pech: je moet immers opnieuw het entreetarief van € 35 betalen! Voor de administratieve rompslomp kun je eenvoudig gebruik maken van de 'Verhuisservice' van TNT. Voor het tijdelijk laten doorsturen van uw post naar het nieuwe postbusadres is er ook nog de 'Doorzendservice'.

Postbus aanvragen?

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden