Hoe zoek je een zakenpartner

Inleiding

Stel je bent een ondernemer en wil graag op zoek gaan naar een zakenpartner om wat voor reden dan ook. Veelal om samen te werken, danwel vanwege het realiseren van uw financieringsbehoefte. Een zakenpartner is een breed begrip en kan op verschillende manier gevonden worden. Hieronder een korte uiteenzettingen van manieren om er naar op zoek te gaan.

Hoe en waar vind je een zakenpartner

Tegenwoordig worden er legio bijeenkomsten georganiseerd met het doel om ondernemingen danwel personen contact te laten leggen met anderen. Door uzelf op dit soort bijeenkomsten actief op te stellen heeft u grote kans om kennis te maken met potentiele zakenpartners.

Beurzen

De meeste van deze bijeenkomsten hebben een bijbehorend thema. Door de beurzen te bezoeken waarbij uw behoefte aansluiten op het thema ervan zult u het uzelf makkelijker maken een passende zakenpartner te vinden.

Netwerkbijeenkomsten

Daarnaast zijn er de zogeheten netwerkbijeenkomsten, ook wel netwerkborrels geheten. Dit zijn evenementen waar met een informele sfeer de mogelijkheid zich aanbiedt om ervaringen en gedachten uit te wisselen en waar men inspiratie op kan doen.

Business cafes

Steeds populairder worden ook de zogeheten Businesscafe’s die hier en daar opduiken in Nederland. Zo worden de businesscafe’s in Amsterdam, Wageningen, Utrecht, Leiden en Delft goed bezocht.

Investorsforum

Een ander medium waarmee het mogelijk is om te zoeken naar een zakenpartner is het Investorsforum. Dit is een bijeenkomst waar ondernemers zich kunnen presenteren aan investeerders, veelal georganiseerd door diverse organisaties die zich bezighouden met bemiddeling tussen investeerders en ondernemers. Als ondernemer zul je klant moeten worden bij een dergelijke organisatie om uitgenodigd te kunnen worden voor deze bijeenkomsten.

Internet

Er zijn verschillende websites waar u zich kunt aanmelden als kandidaat voor een zakelijke samenwerking. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Linked-in, Ecadamy, Emerce en Neoweb, maar er zijn er nog veel meer. Ook vind je vele online communities waar zakenpartners elkaar kunnen ontmoeten voor een gesprek