Oefeningen voor strakke dijen

Overtollig vet bij de dijen?

De meeste mensen die weinig tot niet sporten hebben er wel last van: ongewenste vetophopigen bij de bovenbenen! Met name de binnenkant van de dijen staat er om bekend veel vet op te slaan en helaas is dit een vrij moeilijk lichaamsdeel om te trainen. Om af te komen van overtollig vet en verslapte spieren bij de dijen, zal je de binnenkant van de dijen dus specifiek moeten trainen. Er zijn meerdere manieren om de vetophopingen aan de binnenkant van de dijen te verminderen, maar de dijen trainen geeft het mooiste resultaat. Voor snel(ler) resultaat zal je onderstaande oefeningen minimaal driemaal per week uit moeten voeren.

Strakke dijen krijgen

Helaas is er geen gemakkelijke en snelle manier om snel mooie strakke bovenbenen en dijen te krijgen, maar d.m.v. onderstaande oefeningen zullen de dijen gespierder worden en in combinatie met de tips die daaronder staan, zul je in het algemeen afvallen. Hierdoor zullen vetophopingen bij de dijen verminderen en daardoor zullen de dijen er strakker uitzien. Overtollig vet bij de dijen verbranden kan in sommige gevallen zelfs noodzakelijk zijn, zoals wanneer het moeilijker wordt om te lopen bijvoorbeeld. In dit geval wordt aangeraden om onderstaande oefeningen dagelijks uit te voeren voor een sneller resultaat.

Oefeningen voor strakke dijen

Leg Squeeze

Dit is een zeer effectieve oefening die de dijspieren flink verstevigt en helpt om vet te verbranden. Neem een rubberen bal van normale grootte en plaats deze tussen de knieën. Duw met de knieën enkele seconden stevig tegen de bal aan en ontspan de spieren daarna enkele seconden. Je kunt deze oefening liggend, zittend en staand uitvoeren. Herhaal de oefening ongeveer 30 keer.

Side lunges

Ook deze oefening zal je helpen om de spieren te verstevigen. Sta rechtop met je voeten dicht bij elkaar. Zet een stap opzij met één van je benen en buig zo ver mogelijk door de knie. Laat je andere been diagonaal staan.

Rubberen band oefening

Neem een rubberen band of andere band van elastisch materiaal. Zet de band rondom de enkels en ga een beetje uit elkaar staan zodat de band niet naar beneden zakt. Sta nu opzij met één been en probeer de band zo ver mogelijk uit te rekken. Kom daarna terug naar de oorspronkelijke positie en herhaal deze oefening met je andere been. Herhaal de oefening 20 keer per been.

Overige tips

  • Wil je graag strakke dijen? Dan zullen bovenstaande oefeningen heel effectief zijn wanneer je ze minimaal driemaal per week uitvoert. Maar voor een nog beter resultaat zul je meer moeten trainen dan alleen de bovenstaande oefeningen. Met cardiotraining kun je snel en effectief vet verbranden. Denk hierbij aan oefeningen als roeien, zwemmen, fietsen, hardlopen en de hometrainer.
  • Wat dacht je van afvallen door te dansen ? Dansen geeft je niet het gevoel dat je aan het sporten bent en daarom kun je het lang volhouden terwijl je wél effectief vet verbrandt!
  • Om de resultaten van de bovenstaande oefeningen te maximaliseren, zul je ook je eetgewoonten onder de loep moeten nemen! Drink veel water, weinig alcohol, stop met roken en eet gezond en gevarieerd. Veel succes!