Afslanken met hypoxi in de vacunaut

Afslanken met hypoxi in de vacunaut

vacunaut en hypoxiEen collega van mij gaat wekelijks naar de vacunaut. De wat hoor ik je vragen. Ze wil afslanken zonder een dieet te volgen. dat klinkt te mooi om waar te zijn. Hypoxi en de vacunaut gaan haar daarbij helpen. Op deze manier afslanken lijkt te ideaal om waar te zijn. Nog zonder te weten wat dat allemaal gaat kosten.

Wat doet hypoxi

Of moeten we ons afvragen wat hypoxi IS in plaats van doet? Volgens de folder die mijn collega heeft meegekregen is 'Hypoxi de allernieuwste, revolutionaire trend in de wereld van de bodystyling en het afslanken'. Zo, nu weet je dat ook weer.

hypoxiMaar dat is nog niet alles. Hypoxi is ook de naam van het bedrijf van de Oostenrijkse arts Norbert Egger. Hij noemde zijn behandelingsmethode voor figuurproblemen de VacuTraining. Dit is een combinatie van: vacuümtherapie voor een intensieve bloedtoevoer naar het vetweefsel in de probleemzones;

en

training (30 - 50 minuten) voor een verhoogde verbranding van vetten in de spieren. Voor deze Vacutraining ontwikkelde Hypoxi een aantal specifieke toestellen die de klant op een comfortabele manier op weg zet naar

Vermageren betekent kilo's opruimen. En kilo's staan gelijk met vet en vetophoping. Bij dames zijn de 'hangplekken' bekend: billen, buik en heupen. Trouwens, bij onze mannelijke bevolking is het niet anders, uitzondering nagelaten. En die zijn ook niet zo intens met hun figuur bezig.

Nu is er dus het hypoxi verhaal dat doelgericht afslankt precies op die plaatsen waar we het willen. Dat klinkt veelbelovend. Je moet daartoe in een vacuüm cabine liggen. Dat apparaat werkt met druktherapie. Door middel van het verschil in druk in de cabine worden vetten en toxines (afvalstoffen) verwijderd uit het lichaam. De drukverschillen zorgen immers voor een betere doorbloeding. 

Vier apparaten

In totaal zijn er vier HYPOXI (merk)-apparaten.

1. Vacunaut

De Vacunaut is het apparaat voor de maagstreek/buik. De vacunaut is een speciaal pak (Pressure Suit) om het eenvoudig uit te leggen. Een pak met een aantal drukkamers. Door met wisselende druk de bloedcirculatie in de buik te stimuleren, is er een betere doorbloeding. Dit in combinatie met een lichte, relaxte training op een loopband of crosstrainer... verbrandt het vet.

2. Vacunaut in combinatie S 120 of L250

Deze beide apparaten nemen probleemgebieden als benen, heupen en billen onder handen. Het speciale aan de L250 is dat je er in ligt. Voor erg dikke mensen en diegenen die niet zitten te wachten om lichamelijk erg veel inspanningen te leveren: een beetje met de benen trappen.

3. Vacunaut op bed

Dit klinkt helemaal mooi: terwijl je het speciale pak aan hebt, in combinatie met de HYPOXI-Dermology, lig je op een comfortabel, ergonomisch bed. Ondertussen bewerken 400 drukkamers gelijktijdig de probleemgebieden op basis van het principe van cupping.

Wat kost dat?

geldJe moet ervoor naar wellness-studio's, schoonheidsspecialistes, zonnestudio's want het aanbod aan Hypoxi is nog niet erg groot. Elke training gebeurt door een speciaal daartoe opgeleide coach, in de regel maar één sessie per week. Voor een tienbeurtenkaart (waarbij soms 2 gratis kuren maar niet altijd) betaal je 399 euro. Een losse beurt kost ongeveer 55 euro, afhankelijk van de studio maar het schommelt rond deze prijs. Er zijn ook langere abonnementen (althans in België: voor 6 maanden à rato van 1 keer/week kost dat 95 euro/maand en voor een heel jaar 75 euro/maand.

Conclusie

De reclamefolder over Hypoxi belooft één maatje minder in één maand tijd. De vacunaut zorgt voor vetverlies op de juiste plaats, vermindert cellulitis, stimuleert bloedcirculatie en dit voor elke leeftijd. Je hoeft je ook niet in het zweet te trainen. Het gaat er allemaal relaxed aan toe. Over de prijs valt te twisten maar dat is altijd als iets geld kost. Of het allemaal zo prima werkt als in de folder van mijn collega? Ik zou het niet weten...