6 onconventionele manieren om gewicht te verliezen

Inleiding

In dit artikel vind je 6 onconventionele manieren om voor eens en altijd af te rekenen met de kiloduivel die bij zoveel mensen hun leven beheerst.

Wordt wakker en stap voorgoed van de dieetachtbaan af. De commercie is de enige die profiteert van ons gejojo en van het feit dat ons gewicht ons ongelukkig maakt.

Afslanken, lijnen, diëten: iedereen doet het maar het is zo slecht!

Dieetproducten
Voor wie het echt nog niet wist, lijnen is slecht voor je. De afslankindustrie, die vaart er wel bij, ze verdienen goudgeld aan afslankmiddelen, dieetboeken, pillen en lightproducten, zij willen ons graag een gewichtsprobleem aanpraten, zodat we ons zuurverdiende geld aan hun producten uitgeven.

Wij komen hierdoor steeds verder van een natuurlijk en gezond eetpatroon af te staan en belanden in de vicieuze cirkel van aankomen, ongelukkig worden doordat we niet voldoen aan een gephotoshopped reclamebeeld, diëten, jojo-en, opnieuw het gevoel hebben te falen, opnieuw diëten en voordat je het weet is je stofwisseling zo verstoord dat je hele lijf uit balans is. In plaats van wanhopig op zoek te gaan naar een nog beter afslankproduct of diet, kun je beter helemaal eens terug naar af gaan.

Begin bij het begin, stop eens even helemaal met het focussen op je gewicht en probeer eens opnieuw te gaan leven. Dat is namelijk waar je lijf voor bedoeld is, het is het omhulsel, het gereedschap dat je gegeven is, zodat je kunt genieten van al het leuke dat het leven te bieden heeft. Dit artikel is niet bedoeld voor mensen met morbide obesitas, laat dat duidelijk zijn, maar wel voor de mensen en dan vooral de vrouwen die altijd blijven hangen op het feit dat ze 5 tot 15 kilo te zwaar zijn.

Hier vind je 6 onconventionele manieren om van je schuldgevoel en van je gewicht af te komen:

1. Gooi je weegschaal de deur uit

Je weegschaal zorgt er eerder voor dat je dik blijft, dan dat hij je helpt om af te vallen. Uitgaande van de huidendaagse principes van de universele wet van de aantrekkingskracht kun je er van uit gaan dat alles waar jij de focus en je attentie op richt, groter wordt en groeit.

zoek balans elders
Wanneer je jezelf telkens op de weegschaal zet, bezig bent met denken aan die weegschaal en je gewicht, over je gewicht praat met vrienden, je af vraagt of je ooit gewicht gaat verliezen of stiekem droomt om hetzelfde gewicht te hebben als je favoriete filmster, wat denk je dat er dan gebeurt?

Stort je attentie op iets anders, op wat dan ook. Hoe minder je bezig bent met je gewicht, des te minder komt je focus op eten te liggen, des te gemakkelijker wordt het om alleen maar te gaan eten wanneer je echt een hongergevoel voelt opkomen. De meeste mensen op een dieet zijn zo bezig met wat ze wanneer mogen eten en hoeveel, dat het praktisch onmogelijk wordt om niet aan iets lekkers of verbodens te denken. Denk je niet dat dit werkt? Ik ben 49, heb van mijn levensdagen nog geen weegschaal bezeten en heb al jaren hetzelfde gewicht plus of min een paar kilo, afhankelijk van of het zomer of winter is. Ik eet wanneer ik zin heb, ik beweeg niet overmatig, ik sport niet en mijn lijf reguleert zichzelf.

2. Stop met proberen gewicht te verliezen

Een andere universele wet is dat je datgene wat je probeert tegen te houden of te ontwijken in de regel juist naar je toe komt. Hoe wanhopiger je probeert gewicht te verliezen, des te geobsedeerder je er mee bezig bent om er van af te komen, en des te minder zal je kans van slagen zijn.

Laat het los. Je hoeft niet elke keer op een weegschaal te gaan staan of in de spiegel naar je dijbenen of buik te kijken om te zien of er al wat af is. Ga maar na, wanneer je al jaren bezig bent met lijnen, afslanken of diëten, en het is nog steeds niet gelukt, is het dan niet veel verstandiger om het eens over een heel andere boeg te gooien en iets te proberen wat je nog niet eerder gedaan hebt?

3. Zoek een andere bezigheid dan het verliezen van gewicht

De snelste manier om gewicht te verliezen is door iets anders te gaan doen dan gewicht verliezen.

Nooit gemerkt dat wanneer je super gefocussed bent op een problem, het in je hoofd vaak groter wordt, je er steeds meer over gaat stressen tot het punt dat je er op een gegeven moment zelfs niet meer uit komt?

Soms moet je juist afstand van iets nemen om het in het juiste perspectief te kunnen zien. Hoe meer je iets achterna jaagt, des te waarschijnlijker is het dat het juist uit je handen glipt. Het is net als een heel vervelende stalker, iemand die veels te geïnteresseerd in je is en veels te graag iets van en met jou wil. Je komt in een obsessieve, krampachtige en wanhopige relatie met je eigen lijf en je eetpatroon terecht, en daardoor blijf je in die achtbaan van afslanken en diëten rondrijden.

Zoek iets leukers om te doen!!

In deel twee " Gelukkig met je evenwichtige gewicht" vind je de volgende 3 tips!

Links

Gelukkig met je evenwichtige gewicht

Hoe voorkom ik heel eenvoudig overgewicht

Waarom je nooit op dieet moet gaan

Waar is dik zijn het schoonheidsideaal