De dermaroller of mesoroller voor huidverjonging

Inleiding

We willen er allemaal mooi en jong uitzien. Rimpels, puistjes, hangende wangen, pigment- en ouderdomsvlekken en acne-littekens zijn niet meer van deze tijd. En iedere keer wordt er weer een nieuw middel of apparaat uitgevonden of ontworpen om de huid te verjongen en te verbeteren. Een van de laatste nieuwe trends op dit gebied is de "dermaroller" (skinroller of mesoroller) waarmee een "microneedling" behandeling wordt gegeven.

Wat is een dermaroller, skinroller of mesoroller

Een dermaroller, skinroller of mesoroller is een rollende cylinder aan een handvat. Op de cylinder zitten 200 minuscule naaldjes, die, wanneer ze over uw huid gerold worden, microscopisch kleine gaatjes of kanaaltjes in uw opperhuid aanbrengt. Deze behandeling wordt “mesorolling” of “microneedling” genoemd.

Dermarollers of mesorollers zijn te verkrijgen met naaldjes van 0.2 mm, 0.25 mm, 0.3 mm, 0.5 mm, 1 en 1,5 mm lengte en de naaldjes kunnen van staal zijn of van titanium. De titanium naaldjes zijn natuurlijk van betere kwaliteit, sterker en blijven langer scherp.

Een behandeling met een dermaroller of mesoroller kunt u ondergaan bij de schoonheidspecialiste en beauty-centra maar u kunt bij hen of via internet ook dermarollers voor thuisgebruik aanschaffen, de home dermaroller. Let op: er bestaat nogal wat verschil, er zijn gecertificeerde en niet-gecertificeerde dermarollers en voor thuisgebruik raadt men naaldjes langer dan 0,3 mm in de regel af. .

Wat voor effect heeft het gebruik van de mesoroller of dermaroller

 1. Het bevordert de celvernieuwing en revitaliseert de huid
 2. Het stimuleert de snelheid waarmee de huidcellen vervangen worden
 3. Het geeft een mooiere, schonere, mattere teint
 4. Het verbetert de huidstructuur
 5. Het vermindert en verkleint huidporiën
 6. Het verzacht rimpels en fijne lijntjes
 7. Het vermindert huidverkleuringen
 8. Het maakt (acne)littekens minder zichtbaar
 9. Het verbetert de huidkwaliteit (kleur, poriën, structuur, elasticiteit en strakheid) in zijn geheel en verbetert de circulatie, de voeding en de hydratie van de huid.

In het kort, het gebruik van een dermaroller of mesoroller maakt je huid stralender, strakker, gladder en gezonder.

Voor welke huidproblemen is de dermaroller of mesoroller geschikt

"Mesorolling" met een dermaroller  is een huidverjongings-behandeling die geschikt is voor een groot scala aan huidaandoeningen zoals: 

 • huidveroudering
 • zonbeschadiging
 • uitdroging
 • ondervoeding
 • pigmentvlekken
 • rimpels
 • acne-littekens
 • huidverslapping
 • striae 
 • cellulitis

Het is wel belangrijk dat de huid in redelijk goede conditie is. Het gebruik van een dermaroller wordt  afgeraden bij de volgende (huid)aandoeningen:

 • huid met actieve infecties
 • chronische huidaandoeningen
 • bloedstollingsproblemen
 • bij slechte wondgenezing
 • huidtumoren
 • actieve acne
 • exceem
 • couperose
 • psoriasis
 • ernstige keratose

Hoe werkt het

Meso komt van het Grieks voor middel- en in de medische wetenschap staat het voor 'midden' of ‘middenlaag’, wat alles te maken heeft met het mesoderm. Het mesoderm wordt gevormd door het bindweefsel, de bloedvaten, de tussencelruimte etc.

Zo’n 60 procent van ons lichaam bestaat uit bindweefsel. Het is een belangrijk communicatienetwerk met als voornaamste functies verbinden en ondersteunen, beschermen, isolatie en transport. Er zijn 4 typen bindweefsel: algemeen bindweefsel, kraakbeen, botweefsel en bloed. Bindweefsel bestaat uit 3 onderdelen: grondsubstantie (met oa. hyaluronzuur), vezels (collagene en elastische) en cellen (de fibroblasten).

Onze huid is een levend orgaan, dat zich steeds vernieuwt. Het maken van kleine gaatjes in de huidlagen zorgt voor de aanvoer van extra fibroblasten naar die plekken die daar opnieuw collageen en elastine aanmaken, waardoor de huid opnieuw steviger en elastischer wordt.

Lijntjes, rimpels en acnelittekens ontstaan door een tekort aan onderliggende elastine en collagene vezels. Omdat de dermaroller deze aanmaak stimuleert worden de onderliggende huidlagen opgevuld.

Een bijkomend voordeel is dat er door de naaldjes kanaaltjes ontstaan waardoor allerlei voedingsstoffen in serums en crèmes dieper in de huid kunnen doordringen en vele malen beter geabsorbeerd worden.

Hoe toe te passen

►Voor elke behandeling moet de huid goed gereinigd worden. De huid wordt naar gelang de grootte van de oppervlakte en de diepte van de aandoening meerdere malen gerold met de dermaroller of mesoroller. Hierna wordt de huid behandeld met een daarvoor geschikt serum of speciale crème.

►De huid kan enigszins rood zijn na behandeling met een dermaroller maar dat trekt snel weg. Het resultaat hangt af van uw huidtype en de conditie van uw huid maar is na 1 behandeling al zichtbaar. Voor echt goede resultaten zijn meerdere dermaroller sessies nodig.

►Blijf na behandeling met een dermaroller het liefst uit de zon of gebruik een sunblock.

Links

Online aanschaf dermaroller

Brainfood, hersenvoedsel, om je hersenen jeugdig en fit te houden

Waarom 2 liter water per dag

Waar is dik zijn het schoonheidsideaal