Van welk eten ga je er jonger uitzien

Jonger uitzien door anders te eten

Huidveroudering is een natuurlijk, onvermijdelijk proces dat iedereen doorloopt. Rimpels, grijze haren, verminderde mentale scherpte, afnemende fysieke vermogens, verslapte huid en gezondheidsproblemen zijn allemaal factoren die bij het verouderingsproces horen en waar ieder van ons vroeg of (hopelijk) laat mee te maken zal krijgen. Er zijn echter gelukkig wel voedingsmiddelen die helpen om het verouderingsproces langzamer te laten verlopen zodat je je langer gezond blijft voelen en op latere leeftijd last krijgt van ouderdomsverschijnselen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je dieet iets aan te passen!

Waarom blijf je er langer jong uitzien door anders te eten?

Het voedsel dat we eten heeft een belangrijke rol in het behoud van een jeugdig lichaam. De huidcellen van binnenuit repareren blijft de meest effectieve methode om er langer jong uit te blijven zien. Voeding is de belangrijkste factor om het organisme te beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen wonderen doen voor het lichaam. De huid blijft er langer jong uitzien en de gezondheid zal aanzienlijk verbeteren. Met onderstaande tips heb je dus geen dure anti-rimpel crèmes meer nodig!

Antioxidanten

Antioxidanten helpen vrije radicalen te bestrijden, waardoor het huidverouderingsproces trager zal verlopen. Vrije radicalen zijn de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering en dienen daarom te worden bestreden als je er langer jeugdig uit wilt blijven zien. Daarom is het raadzaam om noten, kokosnoot, bessen, citrusvruchten, groene bladgroenten zoals spinazie en broccoli, knoflook, tomaten, vis en groene thee op te nemen in het dagelijks dieet.

Avocado

Avocado is een van de meest populaire voedingsmiddelen vanwege de gezonde vetten die helpen om het schadelijke cholesterol in het organisme te verminderen. Daarnaast is avocado rijk aan vitamine E. Vitamine E staat erom bekend dat het effectief is voor het bestrijden van ouderdomsverschijnselen. Vitamine E is belangrijk voor een stralende huid gezond, glanzend haar. Daarnaast is avocado rijk aan Kalkium. Dit helpt om het vochtniveau van het lichaam in balans te houden en om de bloeddruk te reguleren. Regelmatige consumptie van avocado is dus zeer effectief om rimpels te voorkomen.

Bruine rijst en volkoren pasta

Bruine rijst is rijk aan goede koolhydraten, vezels en vitamine B. Dit helpt om het lichaam krachtig en vitaal te houden. Volkoren pasta heeft een hoog vezelgehalte en tweemaal zo veel ijzer als gewone pasta. Witte rijst vervangen door volkoren rijst zal wonderen doen voor het lichaam en je zult je er tevens energieker door gaan voelen.

Watermeloen

Dit heerlijke fruit bevat veel vitaminen zoals vitamine A, B en C en voorziet ons lichaam van elementaire vloeistoffen die van vitaal belang zijn voor een goede werking van ons organisme. Zowel het vruchtvlees als de zaden van deze vrucht zijn zeer voedzaam. De pitten van watermeloenen zijn rijk aan zink, selenium en vitamine E. Haal de pitjes voortaan dus niet meer uit je watermeloen!

Water

Water is van vitaal belang voor de mens en kan nergens mee worden vergeleken. Water is het meest belangrijke dat ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Allereerst spoelt water de afvalstoffen uit het lichaam. Daarnaast kunnen de organen hun werk optimaal blijven doen wanneer je voldoende water drinkt. Drink dagelijks minstens 8 glazen water om een gezond en jong uitziend lichaam te handhaven.