Babymassage 1

Babymassage

Dit artikel is een inleiding over babymassage, in artikel babymassage deel2 geven we tien waardevolle tips mee. Het CM ziekenfonds organiseert al jaren babymassage sessies, baby's mogen al gemasseerd worden vanaf een maand na de geboorte. Ze genieten er enorm van en het levert hen heel wat voordelen op. Echte quality time dus tussen jou en je baby.

Mama en baby

Is er nu iets leuker dan als mama je baby te laten genieten van een zalige en ontspannen babymassage. Een baby masseren is natuurlijk niet hetzelfde als een volwassene masseren, verwacht ook niet dat je baby zal stil liggen tijdens de massage. Je baby zal willen spelen en geluiden maken tijdens de aanrakingen, maar wat telt is de quality time tussen jou en je baby. 

Wat hebben we nodig

Veel hebben we niet nodig, wat speelgoed, een fopspeen, een paar handdoeken een verzorgingskussen en een rustige plaats waar je in alle rust je baby kan verwennen. Tenslotte gaat het hier om een intiem moment tussen jou en je baby.

Het meest geschikte moment

Het is heel belangrijk dat je baby de massage aanvaardt, geeft je baby te kennen dat hij er geen zin in heeft dwing hem dan ook niet. Is je baby ziek, koortsig of heeft hij een zware verkoudheid dan kan je beter de massage even uitstellen. Het zou ideaal zijn mocht je de baby elke dag op hetzelfde tijdstip zijn massage kunnen geven. Een regelmaat inbouwen is heel gunstig voor je baby. Het spreekt natturlijk wel voor zich dat je een massage graag moet geven, voel je dit als een verplichting aan dan voelt je baby dit meteen aan.

Wie kan de massage geven

Eigenlijk is dit voor iedereen, het kan door de mama of papa of zelfs de grootouders als die de baby regelmatig verzorgen. Men moet er alleen bij stilstaan dat een massage heel wat meer is dan verzorging. Het is een heel intieme gebeurtenis die een intense band schept met je baby. Via de massage zal je je baby beter leren kennen en ook beter bergrijpen en kan je veel sneller reageren op signalen die hij uitstuurt.

Wat zijn de voordelen

Een babymassage heeft heel wat voordelen, het stimuleert de bloedsomloop en het helpt ook om de spieren en gewrichten soepel te maken. Ook heeft het een heel gunstig effect op de spijsvertering en voorkomt het krampjes. Zelfs baby's met een reflux mogen en kunnen gemasseerd worden, je kan je baby dan wel beter op een schuin kussen leggen zodat het hoofdje wat hoger ligt.

Kan men thuis aan de slag

Men kan het natuurlijk thuis doen in de baby zijn vertrouwde omgeving, als je onzeker bent voor een massage zou je ervoor kunnen kiezen om een soort babymassage sessie te volgen. Dit zal je veel voordeel opleveren en het maakt je zekerder tegenover je baby, ook weet je meteen waar je moet op letten. Tijdens zo'n sessie krijg je eigenlijk alleen maar richtlijnen want je kan je beter door je baby laten leiden, deze geeft zelf wel aan wat hij graag heeft of wat de beste werkwijze is. 

Tot slot: Waar kan men terecht voor een babymassage sessie

Heb je interesse om een babymassage sessie te volgen zou je kunnen opzoeken waar er zo'n sessies gegeven worden. Is je baby tussen de zes weken en zes maanden oud, schrijf je dan in, dit kan je doen op naam van je baby. Is je baby lid van de CM ziekenfonds dan zijn deze sessies zelfs gratis, is je baby geen lid van de CM ziekenfonds dan betaal je op moment van schrijven 10€ per sessie.

Inschrijven kan je op www.cm.be/agenda of 09 267 57 35

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden